Ziekte vereist een zeer intensieve algemene gang van zaken

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Meestal begint pemphigus vulgaris met erosies op de slijmvliezen van de mondholte (soms worden deze veranderingen vele weken of maanden voordat de huid bloeit waargenomen). Soms zijn slijmafwijkingen onzichtbaar voor patiënten.

Soms komt pemphigus vulgaris ook voor in het bindvlies, de stembanden, de neus-keelholte of de slokdarm. De locatie van de blazen op de huid varieert. Aan de andere kant is het proces van verandermanagement kenmerkend. Nadat de blaas breekt, worden er gevoede rode erosies gevormd die de neiging hebben zich te verspreiden en de opperhuid rond te kruipen. Soms zijn erythemateuze laesies aanwezig naast de blazen.

Soms nemen de bloemen cirkelvormige en rinkelende vormen aan, vermengen zich met elkaar en lijken op herpetische pemphigus.

De loop van pemphigus vulgaris is meestal chronisch, er is over het algemeen geen koorts en de pijnsymptomen worden niet significant verergerd. Overmatige erosies in de keel en stembanden kunnen periodieke geruisloosheid veroorzaken, en uitgebreide erosieve laesies in de mondholte veroorzaken ernstige pijn, vooral tijdens maaltijden, wat de voeding kan belemmeren.

Diagnose van pemphigus vulgaris

De diagnose van pemphigus vulgaris is gebaseerd op bepaalde klinische kenmerken van pemphigus vulgaris. Het is belangrijk dat vesiculaire laesies optreden binnen de ogenschijnlijk onveranderde huid en dat het slijmvliesaandoeningsproces wordt aangepakt. Bovendien verkeren patiënten meestal in een goede algemene conditie.

Het is belangrijk om een chronisch beloop vast te stellen tijdens diagonale diagnose van pemphigus vulgaris. Bevestiging van de diagnose is mogelijk na histologische evaluatie van een fragment van de pathologisch veranderde huid in een microscoop en immunologisch onderzoek van het weefsel. Het is belangrijk om serumantistoffen aan te tonen die kenmerkend zijn voor pemphigus vulgaris.

Bij het differentiëren van pemphigus vulgaris moet rekening worden gehouden met pemfigoïd, dat wordt gekenmerkt door een polyfilisme van de huidlaesies met erytheem, goed gespannen follikels en minder frequente lokalisatie van de slijmvliezen. Daarnaast kan ook polyvalent erytheem voorkomen.

Bovendien, in het beginstadium van pemphigus vulgaris, wanneer alleen veranderingen in de slijmvliezen worden waargenomen, moet de differentiaaldiagnose bestaan uit het in de huid brengen van pemfigoïd van de slijmvliezen, aften (van een enigszins ander morfologisch karakter, gekenmerkt door aanzienlijke pijn, koorts en snelle en omkeerbare klinische cursus).

Bovendien kunnen terugkerende mucosale herpes ook soortgelijke klinische tekenen van pemphigus vulgaris vertonen, die hoofdzakelijk in het acute verloop ervan kunnen verschillen met ernstige pijn en systemische symptomen.

Behandeling van pemphigus vulgaris

De behandeling van pemphigus vulgaris vereist specifieke ervaring en kan alleen worden uitgevoerd door gespecialiseerde centra. De ziekte vereist een extreem intensief algemeen beleid, totdat de ziekteslaesies volledig zijn teruggetrokken en immunologische indicatoren afwezig zijn in het bloedserum van de patiënt, wat duidt op een aanhoudende ziekte.

Alleen dan kan de dosering van medicijnen geleidelijk worden verminderd. Dit maakt permanente remissie mogelijk, zelfs in gevallen van intensievere veranderingen, zelfs vele jaren na het staken van de gebruikte medicijnen.

De basale farmacologische preparaten toegediend aan patiënten met pemphigus vulgaris zijn glucocorticosteroïden gecombineerd met immunosuppressiva, met name cyclofosfamide. Andere immunosuppressieve middelen, b.v. methotrexaat of azathioprine zijn minder effectief.

Aanvankelijk worden zeer hoge doses geneesmiddelen toegediend aan patiënten met pemphigus vulgaris (gedurende een periode van 4-6 weken), waarna ze geleidelijk worden teruggetrokken en de dosis systematisch wordt verlaagd. Als vanaf het allereerste begin een intensieve behandeling wordt uitgevoerd, blijven de voorbereidingen meestal na 2-3 jaar op zijn plaats.

Een andere manier om met pemphigus vulgaris om te gaan is de zogenaamde “pemphigus vulgaris”. gepulseerde toediening van geneesmiddelen – glucocorticosteroïde (dexamethason) samen met immunosuppressieve geneesmiddelen (cyclofosfamide), die om de paar weken in zeer hoge doses worden gebruikt.

Bovendien is het noodzakelijk om systematisch lokale laesies te behandelen die op de huid en de slijmvliezen voorkomen. Dagelijkse desinfectiebaden worden aanbevolen, aërosolen met corticosteroïden en antibiotica of erosieontsmettingsmiddelen worden gebruikt om lokale huidlaesies te bestrijden, terwijl slijmvliezen worden behandeld met desinfecterende middelen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*