Wijzigingen aan Degree II Ook Roemeens

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Brandwonden zijn huidveranderingen die worden veroorzaakt door blootstelling aan hitte. Hun intensiteit hangt af van de hoogte van de temperatuur en de tijd van contact tussen thermische stimuli en het huidoppervlak.

De schade aan dit mechanisme is te wijten aan stollingsnecrose met veranderingen in de haarvaten. Dit proces leidt tot een verhoogde vatdoorlaatbaarheid en verlies van zowel plasma- als elektrolyten, met mogelijk ernstige gevolgen voor de gezondheid en zelfs het leven van de patiënt.

Symptomen van brandwonden

Afhankelijk van de ernst van huidletsels, worden III graden van brandwonden onderscheiden. De eerste fase loopt met erytheem en zwelling en trekt zich spontaan terug na een paar dagen zonder een spoor achter te laten. De tweedegraads laesies zijn ook erythemateus, maar er worden pijnlijke blazen in gevormd. De resulterende erosies genezen na een paar weken. Eerste en tweede graads brandwonden worden meestal veroorzaakt door kortdurend contact met hete vloeistoffen (water, olie).

Aan de andere kant worden brandwonden van de derde graad gekenmerkt door de aanwezigheid van necrose en resulteren in de ontwikkeling van significante defecten die vervormende littekens achterlaten. De abnormaliteiten genezen gedurende een lange tijd en kunnen zich ook uitstrekken tot diepere weefsels, b.v. het weefsel. spieren en botten. Dit is meestal te wijten aan contact met brandende of brandende objecten, zelfs als deze van korte duur zijn.

Soms worden ook systemische symptomen waargenomen, vaak schokkend (verlaging van de bloeddruk en lichaamstemperatuur, vervaging of opwinding, soms ook convulsies). Uitgebreide brandwonden op het tweede en derde niveau vereisen een ziekenhuisopname als ze meer dan een derde van het lichaamsoppervlak bevatten en een aanzienlijk risico vormen voor de gezondheid en het leven van de patiënt.

Behandeling van brandwonden

Brandwonden worden zowel lokaal als in het algemeen behandeld. Decontaminatie met verbanden geïmpregneerd met speciale chemicaliën, evenals gels, aerosols, suspensies of crèmes met glucocorticosteroïden en antibiotica, moeten worden aangebracht in de eerste en tweede graad van de laesie. Graad III-verbrandingen worden operatief behandeld in een ziekenhuisomgeving.

Systemische therapie is gericht op shockpreventie en -behandeling, dus pijnstillingspreparaten, plasma- en elektrolytinfusies, cardiovasculaire middelen en antibiotica worden gebruikt om secundaire bacteriële besmetting te voorkomen.

Antimicrobiële middelen moeten gedurende een langere periode worden toegediend, afhankelijk van de symptomen en de omvang van de secundaire infectie. Op afstand voorkomende complicaties van brandwonden zijn overwoekerde littekens en keloïden, in het geval van hun locatie in de buurt van gewrichten zijn er contracturen die de normale mobiliteit beperken.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*