Voortijdige seksuele rijping

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

In het begin is er geen uitbreiding van de geslachtsklieren en worden er andere tekenen van puberteit waargenomen, die worden veroorzaakt door verhoogde hormoonafscheiding zonder de deelname van hogere controlecentra (hypothalamus en hypofyse).

Overmatige hoeveelheden geslachtshormonen kunnen afkomstig zijn van geslachtsklieren of bijnieren en kunnen het gevolg zijn van de secretie van stoffen door endocriene actieve tumoren.

Isoseksuele tekenen van de puberteit zouden seks-compatibel zijn en heteroseksueel als ze dat niet zijn. Daarom onderscheidt de verdeling van perifere oorzaken van vroegtijdige geslachts adolescentie isoseksuele factoren bij meisjes (bijv. De leeftijd van de adolescentie, de leeftijd van de adolescentie, de leeftijd van de adolescentie). ovariumcysten, oestrogeen producerende tumoren, primaire hypothyreoïdie, chronische oestrogeen toediening) en bij jongens (gonadotropine-producerende tumoren, productie van grotere hoeveelheden androgenen door de kernen of bijnieren, primaire hypothyreoïdie en chronische toediening van androgeen).

De oorzaken van de heteroseksuele vorm bij meisjes zijn enkele ovariumtumoren, androgene toediening en aangeboren bijnierhypertrofie, en factoren die geassocieerd zijn met de heteroseksuele vorm van de ziekte bij jongens zijn enkele bijniertumoren, verhoogde omzetting van androgenen in oestrogenen in het lichaam of toediening van oestrogenen .

Erkenning van vroegtijdige seksuele adolescentie

De diagnose is eenvoudig te stellen als u de leeftijd kent van een patiënt met symptomen van seksuele adolescentie. Het is belangrijk om te differentiëren of de symptomen verband houden met premature centrale of perifere seksuele adolescentie.

Om deze reden moet een grondige medische geschiedenis worden opgesteld, rekening houdend met het tijdstip van aanvang en het type symptomen, de voortgang van de ziekte, of de verwonding zich in het verleden heeft voorgedaan en of hoofdpijn en visusstoornissen naast elkaar bestaan. Belangrijke informatie uit het interview is het verloop van seksuele adolescentie bij familieleden en mogelijke endocrinologische aandoeningen.

De hoogte en het gewicht van de patiënt en de botleeftijd moeten systematisch worden beoordeeld op basis van het radiologische beeld van het skelet van de linker pols. Differentiatie bevestigt het resultaat van een laboratoriumtest met toediening van gonadoliberine hormonen (bij ziekten van centrale oorsprong, na toediening, nemen de niveaus van seksueel hormoon toe).

In het geval van vroegtijdige seksuele adolescentie, als er centrale oorzaken zijn, dient oftalmologie, neurologie, computertomografie of magnetische resonantie van het hoofd te worden uitgevoerd, vooral in de hypothalamus-hypofyse regio.

Als de ziekte perifeer is, wordt beeldvorming van de geslachtsklieren en bijnieren uitgevoerd en worden concentraties van geslachtshormonen en bijnierandrogenen vastgesteld om enzymblokken en hormoonafscheidende tumoren te detecteren die vroegtijdige puberteit van perifere oorsprong veroorzaken.

Behandeling van voortijdige puberteit

De therapie is afhankelijk van de vorm van de ziekte en de oorzaken ervan. Chirurgische ingrepen worden aanbevolen voor sommige tumoren van het centrale zenuwstelsel, de geslachtsklieren en de bijnieren. Bij aangeboren adrenale hypertrofie en hypothyreoïdie worden hormonen toegediend die in het lichaam ontbreken.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*