Voortijdige scheiding Lagerscheiding

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Voortijdige scheiding van het lager kan optreden zonder enige voorspellende symptomen. Vaak zijn de eerste symptomen buikpijn die bekend staat als stekelige pijnen. De stemming verslechtert, angst, kortademigheid, flauwvallen verschijnen, soms rapporteren patiënten het gevoel van volheid en abdominale onderdrukking. Soms stoppen vrouwen met het voelen van de bewegingen van de foetus.

In de loop van de voortijdige scheiding van de placenta is een bloeding van het geslachtsorgaan een typisch symptoom. Soms is het echter zelfs in de moeilijkste gevallen niet verergerd. Bij sommige patiënten is er helemaal geen bloeding en accumuleert het bloed zich alleen tussen de placenta en de baarmoederwand.

In extreme gevallen van voortijdige scheiding van het lager, die niet tijdig worden gedetecteerd, ontwikkelt zich een shock met typische symptomen. Pallorgenese van het gezicht, de mond en de huid van de handen verschijnt. De hartslag is snel en oppervlakkig en de bloeddruk neemt af.

Een ongunstig symptoom van voortijdige scheiding van de placenta is dat er geen bloeding is, omdat dit een vroege volledige scheiding van de placenta of een stollingsstoornis kan betekenen.

Erkenning van voortijdige lagerscheiding

De diagnose van vroegtijdige lagerscheiding kan worden bepaald door klinische verschijnselen, zwangerschapstests en aanvullende beeldvormingstests. De mate van ernst moet worden beoordeeld op basis van het klinische verloop (volume verloren bloed, mate van spanning van de baarmoeder, aanwezigheid van shock symptomen, stollingsstoornissen, hartfunctie van de foetus) en anatomische criteria.

Echografie toont de aanwezigheid van cervicale hematoom, maar als de placenta zich op de achterwand van de baarmoeder bevindt, kan de aanwezigheid ervan niet altijd worden bevestigd. Bij de differentiatie moet rekening worden gehouden met alle andere oorzaken van genitale bloedingen die zich tijdens het derde trimester van de zwangerschap voordoen. (bijvoorbeeld een frontaal lager, een ruptuur in de baarmoeder).

Ernstige buikpijn zonder bloeding kan wijzen op andere oorzaken van de symptomen, zoals acute appendicitis, peritonitis, pancreas, pyelonefritis en vaatschade.

Behandeling van voortijdige lagerscheiding

In het geval van vroegtijdige loslating van de placenta, moet de patiënt in het ziekenhuis worden opgenomen. Het is noodzakelijk om de algemene toestand van de moeder (controle van de basisparameters, schokpreventie, obstetrisch onderzoek) en de foetus (evaluatie van de hartfunctie en bewegingen, echografie) te beoordelen.

De meest effectieve manier om met vroegtijdige scheiding om te gaan, is vaak door een keizersnede. Het hangt vooral af van de aanwezigheid van exponenten die het leven van de moeder of de foetus bedreigen. Beta-adrenerge receptor-stimulantia worden gebruikt in de vroege fase van premature placentaire secretie en in situaties waarin de foetus niet in staat is om ectually te leven.

Prognose van voortijdige lagerscheiding

Voortijdige scheiding van het lager is altijd een gevaarlijke situatie, vooral als het een groot gebied van dragend weefsel betreft. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot de dood van de moeder en de foetus. Ernstige gevallen komen zeer vaak voor bij de dood van de foetus, vanwege de hypoxie of bloeding.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*