Gezondheid

Vitaelife Pharma Vitamin D3 – adviezen en prijs, waar te kopen

In de 30 jaar van de twintigste eeuw begon vitamine D. de eerste studie toonde aan dat vitamine D een belangrijke rol in de regulering van botgroei speelt. Tegelijkertijd hebben wetenschappers ontdekt dat onder ultraviolet stralen deze vitamine alleen wordt geproduceerd in de huidcellen. Vitamine D kan worden weergegeven in twee vormen:. D2 (ergocalciferol) en D3 (cholecalciferol)

Vitamin D2 man krijgt alleen met voedsel (geproduceerd uit gist en brood), en de tweede D3 voortdurend wordt geproduceerd in de huid door de werking van UV-stralen. Een kleiner deel afkomstig uit voedsel (levertraan, makreel, melk, eieren, boter).

De lever van een volwassen mens is in staat om een ​​aanzienlijke hoeveelheid van de vitamine voldoende zijn om voor hun behoeften gedurende 1 jaar te verzamelen.

Voor meer nuttige vitamine D3, die hij nodig heeft om elke dag (!)

de waarde van het lichaam

Tot voor kort, de vitamine D3 niet hechten veel belang, gezien het slechts een vitamine tegen rachitis, die vooral jonge kinderen op het moment van de vorming van het bewegingsapparaat kader nodig is. Bovendien werd gedacht dat genoeg slechts 15-20 minuten per dag voor een verblijf in het zonlicht, en het probleem van een tekort aan deze vitamine zal worden opgelost, die een grote fout was.

En de tweede ontdekking, die niet zo lang geleden werd gemaakt door wetenschappers is dat D3 is niet alleen een vitamine, maar een hormoon betrokken bij vele metabole processen, te weten D3 in het lichaam speelt een dubbele rol:

 1. regelt de absorptie van calcium, magnesium en fosfor die nodig zijn voor de handhaving van normale gezonde botten. Versnelt het metabolisme, bevordert de intestinale absorptie van chemische verbindingen van deze elementen.
 2. Handelingen als een hormoon dat koolhydraat metabolisme reguleert. Dit komt door het feit dat de verbinding invloed op het organisme door interactie met specicaties die zijn gelokaliseerd op de cellulaire membranen van cellen van verschillende weefsels. Dit gedrag doet denken aan de bioactieve verbindingen eigenschappen van het hormoon. Om deze reden, zijn sommige onderzoekers roepen de verbinding D-hormoon.
 3. OL>

  Wat is het voor? Ons lichaam produceert het grootste deel van deze belangrijke post alleen. Dit gebeurt door het omzetten van zonlicht in chemische stoffen. Onder invloed van UV-straling in de huid produceert cholecalciferol (vitamine D3 alias). Vervolgens bindt aan de vitamine D-bindend eiwit en wordt naar de lever. Er wordt hem “goed” te verspreiden rond ons lichaam.

  Vitamine D participeert in diverse vitaal belangrijke processen:

 • regelt, ondersteunt het immuunsysteem en het zenuwstelsel;
 • vermindert het risico op multiple sclerose;
 • optimaal blijft lichaamsgewicht;
 • vermindert de ernst en frequentie van symptomen van astma;
 • verkleint de kans op reumatoïde artritis bij vrouwen;
 • belangrijk voor gezonde botten, tanden en haren;
 • vermindert het risico op hart-en vaatziekten en sommige vormen van kanker;
 • is essentieel voor de opname en het metabolisme van calcium en fosfor;
 • deel aan de werkzaamheden van de endocriene klieren;
 • vitamine D deel aan het activeringsmechanisme van de transcriptie van insuline-gen, voorkomt de ontwikkeling van insulineresistentie syndroom en diabetes.

Bronnen van vitamine D3 in het lichaam

De stof komt het lichaam met voedsel of vitaminepreparaten.

Vitamine D wordt in de volgende producten:. Visolie, levertraan, kabeljauw, haring, paddestoelen, eieren, bacon, eieren, boter, kaas, zure room, melk, runderlever

In de voeding, verbetert de opname van vitamine D moet aanwezig eiwit voedingsmiddelen (vlees, eieren), essentiële vetzuren (plantaardige oliën), calcium (zuivel) en fosfor (vis), vitamine A (retinol), vitamine C (ascorbinezuur), vitamine uit groep B.

De rol van vitamine D3

Spier- en

 • Vitamine D presteert in het lichaam van de hoofdtaak – geeft de opname van calcium en fosfor en het gebruik van zouten voor de vorming van botten en tanden. Zonder deze stoffen niet worden gelijkgesteld calcium is onderdeel van de botten, ligamenten, tandweefsel, spieren, bloed.
 • Het bepaalt ook de absorptie van calcium en fosfor in de dunne darm, reabsorptie van fosfor in niertubuli en het transport van calcium uit het bloed in botweefsel. Aldus vitamine D handhaaft de sterkte en stabiliteit van het skelet.
 • Omdat vitamine D, calcium en oestrogeen werken nauw samen in de kernen van cellen die bot, met een tekort aan oestrogeen (in de menopauze) schaadt de synthese van vitamine D en calcium absorptie, die tot zodanige voorkomende ziekte osteoporose. Daarom is de extra inname van deze vitamine is vooral nodig voor vrouwen na de leeftijd van 50. Studies hebben aangetoond dat vitamine D verbetert de toestand van het bewegingsapparaat en vermindert de frequentie van vallen en fracturen bij oudere mensen.
 • Vitamin D3 wordt de “Anthracinum” dingen genoemd. Gebrek aan deze vitamine kan leiden tot verweking van de botten of rachitis. Tijdens de zwangerschap is het noodzakelijk voor de vorming van gezonde botten in de foetus, evenals het lichaam van de moeder te beschermen tegen tekort aan calcium en de gevolgen daarvan. Als u deze vitamine ontbreekt, de baby is er een afvlakking van de nek, de trage uitbarsting van de tanden, de vervorming van de botten van de schedel en het bekken, huilerig, etc.

Het endocriene systeem

 • Vitamin D3 is betrokken bij de regulatie van koolhydraat metabolisme: verhoogt de gevoeligheid van weefsels voor insuline, waardoor regelt het niveau van glucose in het bloed. Vele studies bevestigen de positieve rol van vitamine D3 in preventie en behandeling van beide typen diabetes.
 • Een tekort in het vrouwelijk lichaam vitamine D3 is de oorzaak van de productie van grote hoeveelheden testosteron en oestrogeen in de eierstokken. Dit leidt tot de schending van de ovulatie, kan onvruchtbaarheid, vroege menopauze, PCOS en verhoogde productie van androgenen veroorzaken. Een tekort aan vitamine D3 leidt tot hormonale onbalans in de richting van toename van oestrogeen, dat het risico van endometriose, uterine fibromen, borstkanker, baarmoederkanker, enz Vitamin D3 kritisch verlaagt hoge oestrogeenniveaus toe en normaliseert evenwicht van oestrogeen het lichaam en progesteron, die de conceptie en zwangerschap bevordert.
 • Vitamin D3 effect op de werking van de schildklier. Als u schendt de synthese van vitamine D in het lichaam vermindert de absorptie van calcium, waardoor de schildklier begint actief gooien in de bloed-hormonen, overmaat die in strijd met de mineralisatie van nieuw gevormd botweefsel en sterk verwijdert calcium uit groeiende botten . Ook vitamine D3 verbetert de conditie van de huid, haar en nagels. Vitamin D3 is gunstig voor mannen omdat het aantal en de beweeglijkheid van de zaadcellen aantast.

zenuwstelsel

 • Vitamin D3 zorgt voor de groei en regeneratie van zenuwcellen. Het bewegingsapparaat, het vermogen van de spier te contracteren afhangen van de stand van de neuronen overdracht van signalen naar de spieren van de hersenen.
 • Tekort aan vitamine D3 draagt ​​bij tot depressie en andere psychosomatische aandoeningen.

Cardiovasculair systeem

 • Een groeiend aantal studies wijzen op het feit dat een gebrek aan vitamine D verhoogt het risico op hart- en vaatziekten, omdat het betrokken is bij de regulatie van de druk, het niveau van cholesterol en ontstekingsreacties.

Het immuunsysteem

 • D3 ondersteunt het immuunsysteem, is het noodzakelijk om immuuncellen die helpt bij het regelen van autoimmune processen in het lichaam. Soms zijn ze de basis van de problemen met de conceptie.
 • een verzwakte weerstand verhoogt het risico op kanker. Bij vrouwen, consumeren voldoende hoeveelheden vitamine D, minder vaak voor goedaardige en kwaadaardige tumoren en gezwellen. Bij mannen, vitamine D beschermt de prostaat cellen uit de ontwikkeling van kwaadaardige tumoren, zodat het gebruik ervan kan worden aanbevolen aan alle mensen van het midden en oude age.In laboratorium experimenten werd gevonden dat vitamine D3 prepyatstvovat metastase van tumoren en vermindert de groei van kwaadaardige cellen met meer dan 50%. Ook in het laboratorium celkweken vitamine D remt de groei van glioblastoma – de meest voorkomende vorm van hersentumor. Bovendien stopt de groei van leukemische cellen in het bloed van kanker.
 • vitamine speelt een rol in de bescherming tegen verkoudheid, griep en het ontwikkelen van auto-immuunziekten. Immuuncellen bevatten receptoren voor vitamine D, die langdurige en overmatige ontstekingsreactie voorkomt. Omdat de ontsteking is vaak de oorzaak van veel chronische en auto-immuunziekten.

De activiteit van hersenen

 • Vitamine D werkt als een hormoon binnenkant van ons lichaam, het beïnvloeden van de hersenfunctie. Het tekort is rechtstreeks gekoppeld aan angst, stemmingsstoornis, depressie, slapeloosheid, stemmingswisselingen tijdens PMS. Helpt met concentratie en geheugen. Verschillende studies hebben aangetoond dat vitamine D invloed op het vermogen om beslissingen te nemen, om zich te concentreren en om informatie te behouden. Mensen met een lage niveaus van de vitamine niet goed te testen, hebben moeite met taken die aandacht vereisen. Dat is waarschijnlijk de reden waarom het zo moeilijk is om te leren om de examens te halen in de winter en het vroege voorjaar.

De redenen voor het tekort D3

Een gebrek aan vitamine D3 wordt meestal waargenomen bij mensen die wonen in gebieden met lange winters, een klein aantal zonnige dagen, een overwicht van bewolking, regen en mist. Luchtverontreiniging (klimatologische of industriële) maakt het ook moeilijk de productie van deze stof in de huid. Noodzaak stijgingen in de adolescentie en ouderen, evenals tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Een tekort aan vitamine D3 treedt op wanneer u de meeste van uw tijd binnenshuis doorbrengen, draag kleding volledig verbergen van je lichaam, met behulp van een crème tegen zonnebrand. Ook kun je jezelf in gevaar voor D3-deficiëntie, als je ‘s nachts werken of uw slaap is defect. Als u Nishiiwai of vegetarisch dieet te volgen, als vitamine D3 is een vet -. Oplosbare vitamine die alleen oplosbaar is met vette levensmiddelen

Oorzaken van gebrek aan vitamine kunnen ziekten van de maag en darmen belemmeren absorptie en vegetarisch voedsel, lever, organen van het endocriene systeem.

Het gebrek aan vitamine D3 waargenomen toegenomen vermoeidheid, overmatig zweten (vooral het hoofd), slapeloosheid, botbreuk, beenkrampen, slaperigheid, gewrichtspijn, verslechtering van tandglazuur (tandbederf), huid, haar, nagels.

Als u extra inname van vitamine D3 nodig?

Man, als hij krijgt voldoende zonneschijn, of correct en volledig worden aangedreven geen extra toediening van vitamine D3 (cholecalciferol) nodig hebben, maar als er:

 • onvoldoende blootstelling aan de zon;
 • accommodatie in hoge breedtegraden;
 • wonen in regio’s met een vervuilde omgeving;
 • vegetarisch of calorie-arm dieet;
 • onvoldoende slaap, het werken in nachtdienst;
 • er bepaalde aandoeningen van het endocriene systeem en organen zoals de lever en galblaas, alsmede frequente diarree (bijvoorbeeld pancreatitis).

Let op (!) Mensen met een donkere huid moet boven Calciferol. Dit is te wijten aan een afname van de synthese van de component op de huid.

Aanbeveling (!) Terwijl het nemen van farmaceutische preparaten van vitamine D3 wordt aanbevolen om een ​​lang verblijf in de zon en het bezoeken van zonnestudio’s te vermijden, omdat dit kan leiden tot een overdosis aan vitamine D, en onaangename symptomen, met inbegrip van de dood.

Dosering

Het nadeel van de zonne-element nu een groeiend probleem in de hele wereld. Vooral moeilijk het zich manifesteert in West- en Noord-Europese landen. Onlangs verhoogde de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine D. Om de dosis nauwkeuriger na de datum van het bloedonderzoek 25 (OH) D3, de aanbevolen hoeveelheid van 40-60 ng ml passen.

In de verschillende landen van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine D is: kinderen jonger dan 1 jaar 400-500 IU 1-18 jaar is 600 IE, mannen en vrouwen van 18-50 jaar 600 IU, mannen en vrouwen boven de 50 jaar – 800 IU, zwangere 1500 – 2000 IU lactatie 600 -. 2000 IE

Op dit moment onder actieve discussie over de noodzaak om de dagelijkse dosering van vitamine D te verhogen tot 2000-4000 IU / dag, en voor de behandeling van obesitas en type 2 diabetes kunnen doses in de orde van 6000 tot 10.000 IE / dag vereisen. In sommige literatuur bronnen in plaats van de internationale eenheden microgram. Dit is de formule:. 1 IU = 0025 ug of 1 ug = 40 IU

Reinforced doses worden voorgeschreven bij de behandeling van botbreuken, aandoeningen van het bewegingsapparaat, endocriene, immuun, en onder toezicht van een arts.

Omdat D3 is een vetoplosbare vitamine, is idealiter worden verbruikt met vette levensmiddelen beter opgenomen cholecalciferol.

Wat is het gevaar van een overdosis van vitamine D3?

Deze stof kan ophopen in vetweefsel en wordt geleidelijk verbruikt als nodig. Voordat u een afspraak te maken, verkent de inhoud ervan in het bloed. Teveel vitamine D3 komt zeer zelden voor. Deze aandoening kan ontstaan ​​na langdurige toediening van grote doses van drugs met vitamine.

In overmaat overmaat calcium wordt gevormd, dat in de vorm van verkalking (accumulatie van zouten) neergeslagen in de bloedvaten, hart, nieren, longen. Ze kunnen de slagaders, weefselschade verstoppen. De overmaat kan leiden tot resorptie van het raamwerk (stroma) van de botten en de ontwikkeling van osteoporose, botdemineralisatie;

Bij een overdosis vitamine D ernstige vergiftiging.

De symptomen van hypervitaminose:

 • verlies van eetlust, misselijkheid, braken;
 • zwakte;
 • prikkelbaarheid, slaapstoornissen;
 • de verhoging van de lichaamstemperatuur;
 • de verstoring van het spijsverteringsstelsel: misselijkheid, braken, diarree;
 • verhoogde dorst;
 • vermoeiende hoofdpijn;
 • pijn in botten en spieren;
 • schaars urine, nierontsteking, bloed in de urine, en de aanwezigheid van eiwitten en leukocyten;
 • het verzwakt immuunsysteem, frequente verkoudheden;
 • de verschijning van blauwachtige huid, jeuk;
 • hartkloppingen, aritmie; hypertensie;
 • kortademigheid, convulsies;
 • uitbreiding van de lever. In het bloed toonden een hoog gehalte van calcium en fosfor. Dit verhoogt het risico op het ontwikkelen van nierafwijkingen, kraakbeen en bloedvaten.

Hoe gevaarlijk een tekort aan vitamine D3?

vitamine D-deficiëntie bij kinderen komt tot uiting in de vorm van rachitis bij volwassenen -. Osteoporose (reductie van botsterkte) en osteomalacie (verweking van de botten)

De eerste symptomen van rachitis bij kinderen:

 • slaapstoornissen,
 • prikkelbaarheid,
 • zweten.

Aangezien specifieke therapie omvat het botweefsel en skeletspieren:

 • bij kinderen, later tanden krijgen en sluiten van de fontanel.
 • tijdens de groeiperiode verweking en vervorming van de botten van de wervelkolom, ribben, onderste ledematen, waarbij de kromming van de ruggengraat, botten veroorzaakt;
 • verschijnt verlaagde spierspanning, zwakte.

Marjoleine Nines

In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn .
Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.

Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus.
Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *