Virale leverontsteking Type C (hepatitis C)

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hepatitis C wordt veroorzaakt door het RNS-virus van het geslacht Flavi. De incubatietijd ligt tussen 2 en 20 weken. In de meeste gevallen vindt de infectie plaats via de parenterale route, voornamelijk door transfusie van bloed en bloedproducten.

Hepatitis C wordt minder vaak verbannen door geslachtsgemeenschap. Een risicofactor is het gebruik van drugs intraveneus, voornamelijk door drugsgebruikers.

Hepatitis C-infectie wordt gekenmerkt door een hoog percentage van de voortgang naar chronische ziekte en mogelijke cirrose.

Acute virale hepatitis kan worden onderverdeeld in vier fasen. Deze zijn: incubatieperiode, prehepatitis symptomatische fase, geelzucht symptomatische fase, herstel.

Symptomen van hepatitis C

Hepatitis C is in de meeste gevallen een virale ziekte (90%). ) veroorzaakt geen symptomen. Zo’n verborgen karakter van de ziekte maakt het vaak als een griepinfectie.

Behandeling van hepatitis C

Hepatitis C wordt behandeld met farmacotherapie. Gedurende de eerste 4 weken worden ongeveer 5 miljoen eenheden interferon-alfa dagelijks toegediend door subcutane injectie.

Gedurende de volgende 5 maanden wordt het interferon 3 maal per week toegediend. Helaas ervaren de meeste patiënten terugval. Permanente uitharding wordt slechts met 20% bereikt. patiënten. Bij chronisch zieke patiënten wordt interferon gecombineerd met riboflavine gebruikt.
Monika Kozak

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*