Verzakking van het tussenwervelschild

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

In eerste instantie kan de prolaps van de tussenwervelschijf pijn veroorzaken die “pijl” wordt genoemd. Verhoogde nadruk en verzakking van de schijf veroorzaakt wortelpijn die bekend staat als ischias. Bij ongeveer de helft van de patiënten wordt het begin van de ziekte voorafgegaan door een verwonding. Pijn komt soms voor na onbetekenende inspanning, plotselinge beweging, overmatig leunen, niezen.

Bij veel mensen worden de symptomen van ischias voorafgegaan door een dof kruis, dat tijdens het bewegen sterker wordt en afneemt na het rusten. De pijn duurt een paar weken en neemt af, waarna deze na enkele maanden terugkeert.

De ischias zelf wordt gekenmerkt door pijn in het gebied van innervatie van de heupzenuw. Eerst verschijnen ze in de bil en de dij en vervolgens lager op de drumstick. Soms is deze volgorde omgekeerd. Vaak veroorzaakt irritatie van de zenuwwortels een pijnbestraling van de wervelkolom of de zool van de voet (afhankelijk van welke wortel is beschadigd).

In de beginperiode van spinale schijfverzakking zijn er gewoonlijk geen bewegingsstoornissen en sensaties, maar deze verschijnen in het verdere verloop. Voetspierparese komt zelden voor als een eerste symptoom. Tijdens het lopen vermijden patiënten dat de heupzenuw wordt uitgerekt en verandert de positie die verband houdt met de beweging van de lumbale wervelkolom. Tijdens het lopen wordt de ledemaat flexibel geplaatst in de heup-, knie- en enkelgewrichten.

De patiënten gaan zitten en staan langzaam, voorzichtig en met moeite op vanwege pijn in het lendegebied. Spierparese en atrofie worden waargenomen in de latere stadia van de ziekte, een constant symptoom is spierontspanning van de bil, die optreedt aan de zijkant van de patiënt. Het volume van de spieren van de dij en de drumstick kan ook worden verminderd. Naarmate de ziekte vordert, ontwikkelen zich sensorische stoornissen en worden diepe reflexen veroorzaakt door het onderzoek van de patiënt verzwakt of afgeschaft.

Tussenwervelschijf verzakking detectie

Het is niet moeilijk om een prolaps van de tussenwervelschijf te diagnosticeren als de ziekte typisch is. Identificatie van soortgelijke familie-disfuncties en karakteristieke veranderingen in het neurologisch onderzoek evenals pre-pain trauma vergemakkelijken de diagnose.

De diagnose van prolaps van de tussenwervelschijf wordt bevestigd door computertomografie, die veranderingen in de wervelkolomsectie toont die verantwoordelijk zijn voor het optreden van ziektesymptomen. Eenvoudig röntgenonderzoek maakt het vaak gemakkelijker om de diagnose te bepalen (de afbeelding toont typische veranderingen in de vorm van de tussenwervelruimte die versmalt ter hoogte van de schijfverzakking, boogachtige botgroei aan de randen van de wervels en botdichtheid op het oppervlak van de wervels).

In het algemeen is het niet nodig om de lumbale holte door te prikken en de hersenvocht uit de ziekte te verwijderen; de resultaten van het onderzoek van het fluïdum zijn in het algemeen normaal, maar er kan slechts een discrete toename van het eiwitniveau zijn.

Bij differentiële diagnose moeten we ons de ziekten herinneren zoals: tumoren in het wervelkanaal, inflammatoire, neoplastische en degeneratieve laesies die voorkomen in de wervelkolom, sacro-iliacale gewrichten en bekkenorganen; ruggenmerg, vasculaire laesies in de onderste ledematen, perifere zenuwbeschadiging.

Behandeling van prolaps van de wervelkolom

De behandeling van spinale schijfprolaps is gebaseerd op de immobilisatie van de patiënt. Vermijd bij ernstige pijn activiteiten die verband houden met bewegingen van het lumbale deel van de wervelkolom. Het wordt ook aanbevolen om te rusten op een hard bed en de pijnlijke plekken op te warmen.

Niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen worden meestal gebruikt als analgetica. Zodra de pijn is verdwenen, moeten passende en regelmatige oefeningen worden uitgevoerd om herhaling van de ziekte te voorkomen. Chirurgische ingreep wordt alleen bij sommige patiënten ondernomen, maar dit is geen garantie voor genezing.

Indicaties voor chirurgie omvatten frequente recidieven, langdurige en aanzienlijk verhoogde pijn, groeiende parese, urinewegaandoeningen en andere. De ziekte is chronisch en recidiverend, dus de behandeling is langdurig.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*