Verworven belscheidingsseizoen

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

In de loop van de verworven folliculaire secretie van de epidermis worden blaasachtige laesies van aanzienlijke grootte met een goed gespannen bedekking waargenomen. De evolutie van de afwijking bestaat uit de transformatie van gebroken blazen in erosies, en vervolgens in het verschijnen van atrofische littekens en biggetjes, als gevolg van een ongelijk proces van littekens. Meestal verwijst de locatie naar gebieden met chronisch mechanisch letsel: ellebogen, knieën, handen en voeten.

In een aanzienlijk aantal gevallen worden de slijmvliezen in de mond ook door de ziekte aangetast. Bovendien vertonen sommige patiënten symptomen van gelijktijdig optredende ziekten, b.v. amyloïdose, diabetes, leukemie, systemische lupus erythematosus en andere systemische ziekten.

Het verloop van de verkregen blaasscheiding van de epidermis is meestal chronisch. De veranderingen gaan gepaard met jeuk van verschillende intensiteit. De algehele conditie van patiënten wordt als goed beschreven (sommige patiënten blijven echter in een ernstige toestand, de aandoening is progressief en kan leiden tot de dood).

In sommige gevallen is het ziekteproces van de slijmvliezen, inclusief de slokdarm, uitgebreid betrokken en kan de voeding van de patiënt verminderd zijn.

Diagnose van verkregen blaarvorming op epidermisscheiding

De verkregen blaarvormingseparatie van de epidermis wordt gediagnosticeerd op basis van het klinische beeld (het is noodzakelijk blekende veranderingen in de typische locatie, de aanwezigheid van littekens, atrophies en pamfletten en het optreden van jeuk of verbranding te detecteren).

Het immunopathologisch onderzoek van huid en bloedserum met typische afwijkingen is doorslaggevend.

In het diagnostische proces van verworven blaasscheiding van de epidermis is het noodzakelijk om een aantal gespecialiseerde tests uit te voeren, omdat soms tijdens het verloop van de verkregen blaasscheiding van de epidermis verschillende begeleidende ziekten van de aard van systemische ziekten worden waargenomen.

Bij het differentiëren van de verkregen blaarvormingseparatie van de epidermis, moet pemfigoïd worden uitgesloten, die zich meestal op enigszins verschillende plaatsen plaatst en slechts enkele van zijn vormen littekens achterlaten. Immunopathologische evaluatie van weefselfragmenten is nuttig bij differentiatie.

Behandeling van verworven blaarseparatie van de epidermis

De verkregen blaasscheiding van de opperhuid wordt vaak niet behandeld met glucocorticosteroïden, zelfs niet als deze in hoge doses worden gebruikt. Gunstige effecten worden verkregen door het toedienen van kleine hoeveelheden steroïden, maar in combinatie met sulfonen. In sommige gevallen wordt de verbetering van de toestand van de patiënt waargenomen na behandeling met goudpreparaten. Er zijn ook studies om de werkzaamheid van cyclosporine A aan te tonen.

Nieuwere methoden maken gebruik van IgG-immunoglobuline, dat wordt toegediend in intraveneuze infusies. In sommige gevallen omvat de basisbehandeling de behandeling van systemische ziekten, die vaak samengaan met de verkregen blaarseparatie van de epidermis.

Prognose van verworven folliculaire secretie van de epidermis

De verkregen blaarvormingseparatie van de epidermis belooft succesvol te zijn in gevallen van vroege diagnose en geschikte behandeling. De slechtere prognose betreft de vormen die plaatsvinden met uitgebreide en significante veranderingen, in welk geval de ziekte kan resulteren in fatale afkomst. De prognose van slokdarm-vormen en gevallen van coëxistentie van systemische ziekten (diabetes, leukemie en andere) is ook slechter.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*