Verwondingen aan de spoel van de urethra

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Pijn in het perineum en problemen met de urinewegen kunnen wijzen op een verwonding aan het anterieure deel van de urethra. Meestal is er ook een spoelafscheiding, die bloederig is, en er zijn hematomen van een typische vorm (vlindersymptoom) die voorkomen in het perineum en soms worden uitgespreid naar de voorste buikwand, zelfs tot aan het niveau van de kragen.

Trauma van de achterkant van de urethra vergezelt bekkenfracturen of pubische symfysisfracturen. Bloed is aanwezig in de buitenste uitlaat van de spoel. Patiënten melden een onvermogen om te plassen en een te volgevulde blaas wordt gevonden.

Bovendien beweegt de prostaatklier op en neer en zijn zachte massa’s (hematoom) aanwezig op de typische locatie. In de perineale en uitwendige geslachtsdelen worden over het algemeen geen hematoomveranderingen waargenomen.

Erkenning van urinair trauma

De diagnose van urethraal trauma is gebaseerd op een klinische voorgeschiedenis (aanwezigheid van letsel en typische kwalen), onderzoek door de patiënt en resultaten van urethrale beeldvorming met oplopende urethra, waarbij een kleine hoeveelheid schaduwmiddel (10-15 milliliter) door een katheter wordt toegediend. bevindt zich in de externe uitlaat van de urethra.

Deze test maakt het mogelijk om de exacte hoeveelheid schade te bepalen en om te bepalen of het letsel gedeeltelijk of totaal is. Diagnostische inbrenging van de katheter in de blaas is gecontraïndiceerd, omdat de schade aan de urethra kan toenemen en kan veranderen van een gedeeltelijke verwonding naar een volledige.

Nietrzymanie moczu of Impotencja kunnen opnieuw worden ontwikkeld en er is een hoger risico op hematoominfectie.

Aanvullende onderzoeken, die de diagnose van letsels aan de urethra aanvullen, zijn hoofdzakelijk cystografie (beeldvorming van de blaas wanneer het vermoeden bestaat dat deze beschadigd is, maar op voorwaarde dat de verwonding van de wond gedeeltelijk is) en urografie (beeldvorming van de urinewegen wanneer de blaas en het bovenste deel van de urinewegen worden ervan verdacht gewond te zijn).

Behandeling van urinair trauma

De procedure voor het diagnosticeren van een letsel aan het voorste deel van de urethra is gebaseerd op conservatieve behandeling. In het geval van co-existentie van verhoogde hematurie of gedeeltelijke scheuring van de urethra, kan de katheter worden ingebracht in de urineblaas of de urine kan worden afgevoerd door punctiecystostomie (punctie van de urineblaas door de huid). In gevallen waarbij het anterieure deel van de urethra volledig wordt onderbroken, wordt een chirurgische behandeling aanbevolen als de algemene toestand van de patiënt goed is.

De behandeling van schade in het gebied van de achterkant van de urethra is gebaseerd op urineafvoer door middel van punctiecystostomie. Het is belangrijk om dit in een vroeg stadium te implementeren vanwege de mogelijkheid dat urine uit de blaas stroomt in de structuren die door het hematoom worden ingenomen.

Bovendien maakt een dergelijke werkwijze de gelijktijdige therapie mogelijk van aandoeningen die naast urethrabeschadiging bestaan (bijvoorbeeld: de urethra, de urinewegen, de urinewegen, de urinewegen, de urinewegen, de urinewegen). hersenletsel, botbreuken, verwondingen aan organen binnen en buiten de buikholte). Dit is met name van belang in gevallen van multi-orgaanschade, waarbij er geen geïsoleerd urethra-trauma is.

Afhankelijk van het type letsel, de algemene toestand van de patiënt en het naast elkaar bestaan van andere aandoeningen, kan de behandeling variëren. Soms is de strategie gebaseerd op uitgestelde behandeling, d.w.z. een combinatie van de urethra na enkele maanden na verwonding, tenzij de onderbroken delen van de urethra zijn genezen en spontaan zijn overwoekerd.

Prognose van verwondingen in de urethra

De prognose van urethra-trauma hangt af van de mate van beschadiging van de urethra en het gebied dat wordt bedekt. Nadelige factoren zijn complicaties, b.v. Solenoïde vernauwing. Impotencja verschijnt ook vaak (vooral na verwondingen aan de achterkant).

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*