Veranderingen Meestal gepaard met pruritus I Bakken

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De verschijnende pemfigoïd van zwangere vrouwen heeft het karakter van veelvormige veranderingen. Er kunnen bobbeltjes, erytheem, zwellingen, blaren en blaren ontstaan. Een typisch kenmerk is de aanwezigheid van sinusmembranen, vooral op de huid van de buik. De veranderingen gaan meestal gepaard met jeuk en bakken. De algemene toestand van de patiënten is over het algemeen goed. De locatie van zwangere pemfigoïden varieert, met name in de huid van de romp en ledematen.

Zwangere pemfigoïde begint bij de meeste vrouwen in de tweede helft van de zwangerschap en de veranderingen trekken zich spontaan terug na de bevalling of de borstvoeding. Het is belangrijk dat volgende zwangerschappen kunnen leiden tot een herhaling van pemfigoidisme. Soms zijn de kenmerken van de ziekte ook aanwezig in perioden die geen verband houden met zwangerschap.

Bovendien ervaren patiënten vaak naast elkaar voorkomende ziekten, in het bijzonder de ziekte van Graves en Basedov, die optreedt met de aanwezigheid van antithyroid-antilichamen. Zwangere pemphigoïden kunnen het verloop van de zwangerschap beïnvloeden, intra-uteriene sterfte van foetussen is zeldzaam, en een laag geboortegewicht van pasgeborenen van wie de moeder pemfigoïde heeft gecontracteerd bij zwangere vrouwen komt vaker voor.

Diagnose van zwangere vrouwen met pemfigoïde ziekte

De diagnose pemfigoïd bij zwangere vrouwen is gebaseerd op de diagnose van veelvormige huiduitslag en laesies met de aanwezigheid van erytheem, blaren van verschillende grootte en oedemen. Bovendien is het typerend dat het jeukt en bakt, en dat onregelmatigheden het vaakst voorkomen in de tweede helft van de zwangerschap. Zwangere pemphigoïden bevestigen de resultaten van immunopathologisch onderzoek met karakteristieke veranderingen.

De differentiatie van pemfigoïd bij zwangere vrouwen moet allergische huiduitslag uitsluiten bij zwangerschapsvergiftiging (geen blaasjes en menging van erytheem) en erytheem van de polycyste blaas (blazen ontwikkelen zich alleen binnen het erytheem, laesies hebben de neiging ledematen, gezicht en slijmvliezen te bezetten, en erytheem van polycyclische blaas is ook gekenmerkt door snel klinisch verloop).

Bovendien is het belangrijk om onderscheid te maken tussen zwangere pemfigoïde en andere aandoeningen die kenmerkend zijn voor zwangerschap en het manifesteren van huidlaesies.

Behandeling en prognose van zwangere vrouwen in pemfigoïde

De meeste zwangere pemfigoïde gevallen vereisen alleen lokale behandeling met crèmes die glucocorticosteroïden bevatten. Soms is echter een algemene procedure noodzakelijk. Anti-histaminen en calcium worden gebruikt in systemische farmacologieën. Als de huidlaesies uitgebreid en intens zijn, kunnen in de laatste maanden van de zwangerschap kleine doses glucocorticosteroïden oraal worden toegediend.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*