U Patiëntdeel bestaat naast Nadciśnienie Tętnicze

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Niet meer dan 150 mg eiwit wordt in de urine van een gezonde persoon per dag uitgescheiden.

Nefrotisch syndroom wordt beschreven als wanneer het dagelijkse eiwitverlies groter is dan 3,5 gram – dit is het basiscriterium van nefrotisch syndroom. Bovendien is er een verlaagd serumalbuminespiegelgehalte (door de verhoogde doorlaatbaarheid van het glomeruli-basismembraan ontwikkelt proteïnurie zich en neemt het albumine dat de urine binnendringt af) en worden de lipideniveaus in het bloed verhoogd. Bovendien zijn oedemen aanwezig.

Nefrotisch syndroom kan wijzen op een ernstige nieraandoening of een systemische ziekte. De meest voorkomende oorzaken van dit syndroom zijn glomerulonefritis en diabetes. Zeldzame redenen omvatten multipel myeloom, zetmelen, collagenose, nierziekte en vergiftiging.

Symptomen van nefrotisch syndroom

De eerste symptomen van nefrotisch syndroom zijn oedemen in het subcutane weefsel, die met verschillende snelheden intensiveren en schuimend zijn vanwege het hoge eiwitgehalte. In de discrete ontwikkeling van dit syndroom wordt hun optreden voorafgegaan door slecht humeur, zwakte, hoofd- en buikpijn, verlies van eetlust en misselijkheid (waarschijnlijk als gevolg van zwelling van het maagslijmvlies). Bij vrouwen kunnen menstruatiestoornissen ook vóór het begin van het syndroom optreden.

In de eerste fasen van de ziekte zijn oedemen symmetrisch verdeeld op verschillende locaties, ’s ochtends rond de ogen en’ s avonds rond de enkels. Naarmate waterretentie in het lichaam toeneemt en eiwitten die vloeistoffen vasthouden in het vaatbed verloren gaan, vindt zwelling voortdurend plaats rond de onderbenen, op het gezicht, rond de geslachtsorganen en zelfs in de inwendige organen.

De opeenhoping van grote hoeveelheden vloeistof belemmert de veneuze uitstroom, wat bevorderlijk is voor de vorming van veneuze trombose. De huid wordt gespannen, droog en peeling – striae verschijnt. Er wordt aangenomen dat retentie van maximaal 4 liter water niet zichtbaar is – de retentie van vloeistoffen kan worden gedetecteerd door dagelijks de gewichtstoename te observeren door te wegen. Naarmate de ziekte voortschrijdt, verschijnen vocht in de buikholte en pleurale holte, waardoor een gevoel van kortademigheid ontstaat.

Bij sommige patiënten bestaat Nadciśnienie Tętnicze naast elkaar, wat geen kenmerkend symptoom is van nefrotisch syndroom. Als er sprake is van een ernstige verlaging van het albumineniveau, kan hypotensie optreden. In gevorderde gevallen worden ondervoeding en cachexie, plotselinge en ernstige buikpijn met braken, spierverdediging en koorts waargenomen (een dergelijke aandoening wordt abdominale doorbraak genoemd). Er zijn ook meldingen geweest van aanvallen en plotselinge blindheid als gevolg van hersenzwelling.

Diagnose van nefrotisch syndroom

De diagnose is gebaseerd op de bevinding van nefrotische proteïnurie en minimaal 2 van de 3 symptomen: zwelling, hypoalbuminemie (verlaagde albumingspiegels in het bloed) en hyperlipidemie (verhoogde bloedlipideniveaus).

De differentiatie zou secundaire nefrotische syndromen (d.w.z. de volgende) moeten omvatten die optreden in de loop van andere ziekten, in het bijzonder in de loop van infecties, het gebruik van bepaalde geneesmiddelen, bij systemische ziekten of bij familie-voorkomende nefrotische syndromen – b.v. in de loop van de eerste helft van het jaar, of in de loop van de tweede helft van het jaar, in de loop van de eerste helft van het jaar. in het Alprot-team).

Bij progressief gewichtsverlies moet rekening worden gehouden met de mogelijkheid van het kankerproces en naast elkaar voorkomend cardiovasculair falen kan gepaard gaan met systemische ziekten of bacteriële endocarditis. In geval van verdenking van scrapie, biopsie van het buikvet wordt uitgevoerd. In geval van diagnostische twijfel, moet nierbiopsie worden uitgevoerd om de veranderingen te bepalen die direct in het nierweefsel voorkomen.

Behandeling van nefrotisch syndroom

De therapie van het syndroom omvat de behandeling van naast elkaar bestaande ziekte en de eliminatie van proteïnurie. Het wordt ook aanbevolen om een dieet te gebruiken met een laag gehalte aan zout, cholesterol en verzadigde vetzuren en om te rusten met opgeheven onderste ledematen, waardoor het volume van het plasma kan toenemen. Diuretica en convertase-remmers worden gebruikt.

Prognose is afhankelijk van de aanwezigheid van de onderliggende ziekte en de individuele reactie op de behandeling. Goede prognose wordt waargenomen in het geval van secundaire glomerulonefritis en sub-microscopische laesies. Gevallen met verhoogde eiwituitscheiding in urine en hypertensie zijn slechte prognoses.
Mariusz Kłos

– Interne ziektes “, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.
– Interna “, Włodzimierz Januszewicz, Franciszek Kokot, ed. PZWL Medical Publishing House, Warsaw.
– Interne geneeskunde “, Gerd Herold en co-auteurs, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.
– Nefrologie “, C. Craig Tisher en Ch. S. Wilcox, ed. Polish, bewerkt door de redactie Marian Klinger, ed.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*