U Ongeveer de helft van de ziekte

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Onafhankelijke trilling wordt herkend wanneer aan de basiscriteria wordt voldaan, zoals tweezijdige trilling van de bovenste ledematen (stopt in rust), afwezigheid van andere symptomen van het zenuwstelsel en geïsoleerd of naast elkaar bestaan van de kop trillen, zonder tekenen van abnormale spierspanning.

Aanvullende criteria, die bij meer dan de helft van de patiënten worden waargenomen, bevestigen de diagnose van spontane tremor. Deze omvatten: de duur van de symptomen gedurende 3 jaar, de familiegeschiedenis van de ziekte en de resolutie van alcoholgerelateerde stoornissen.

Differentiatie van intrinsieke tremor moet rekening houden met de ziekte van Parkinson, tremor van de kleine hersenen, dystonie, psychogene, geneesmiddelgerelateerde, toxische en metabole tremoren.

Behandeling van spontane tremor

Onafhankelijk schudden vereist vaak geen therapeutisch management. In het geval van verergerde aandoeningen, wordt farmacologische behandeling gebruikt. Als de ziekte in het dagelijks leven breekt, het hoofd of de stem wordt geschud, kan botulinumtoxine A worden gebruikt.

In eerste instantie zullen preparaten van de bètablokkergroep worden gegeven, b.v. propranolol . De behandeling begint bij lage doses en neemt geleidelijk toe tot een bevredigende verbetering is bereikt of er bijwerkingen optreden.

Indien gecontraïndiceerd, wordt primidon (of gabapentine, topiramaat of alprazoleam) gebruikt voor het toedienen van bètablokkers, wat effectief is bij bovenste ledemaattremoren en meestal goed wordt verdragen. In dit geval moet de dosis ook geleidelijk worden verhoogd. Bijwerkingen (duizeligheid, misselijkheid, onbalans) komen meestal pas aan het begin van de behandeling voor.

Sommige gevallen van spontaan trillen vereisen werkwijzen. De indicaties worden afzonderlijk bekeken en hebben voornamelijk betrekking op de vormen die het dagelijks functioneren van de patiënt belemmeren of onmogelijk maken. De behandeling omvat schade aan de testikels rond de heuvel of de implantatie van een stimulatiesysteem.

Prognose bij spontaan trillen

Bij ongeveer de helft van de patiënten die een farmacologische behandeling nodig hebben, kan na een dergelijke behandeling geen significante verbetering worden waargenomen. Aanhoudende symptomen kunnen de kwaliteit van leven aanzienlijk verminderen.

Een goede prognose verwijst naar gevallen die chirurgische behandeling van spontane tremor ondergaan, na chirurgische schade aan de heuvelstructuren, de symptomen verdwijnen volledig of de tremor is aanzienlijk verminderd. Het terugkeren van kwalen na een dergelijke behandeling is uitzonderlijk, in de regel is klinische verbetering permanent.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*