Tuberculose Ontsteking van het centrale zenuwstelsel

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De diagnose van tuberculose-infectie van het centrale zenuwstelsel is gebaseerd op voorgeschiedenis, symptomen, laboratoriumtests, beeldvorming en een positief bacteriologisch onderzoek van de hersenvocht, dat ondubbelzinnig de diagnose bevestigt.

Laboratoriumtests worden gebruikt om bloed te analyseren (bloedarmoede, hoge niveaus van witte bloedcellen – vaak lymfocyten -, verhoogde C-reactieve eiwitniveaus en versnelde rode bloedcelafname, soms hoge niveaus van glucose en calcium). In cerebrospinale vloeistof worden hoge niveaus van mononucleaire cellen, met name lymfocyten, enigszins verhoogde eiwitniveaus, verlaagde glucosespiegels en zeer hoge niveaus van melkzuur waargenomen.

De diagnose van tuberculose in het centrale zenuwstelsel wordt niet geholpen door de tuberculinereactie, die vaak negatief is, wat ten onrechte de uitsluiting van het tuberculoseproces suggereert. Computertomografie of magnetische resonantie van de kop moet worden uitgevoerd op basis van de beeldvormingsonderzoeken. Bovendien kan een eenvoudige röntgenfoto van de borst die veranderingen vertoont die overeenkomen met respiratoire tuberculose nuttig zijn in het diagnostische proces.

Behandeling van ontstekingen van het tuberculeuze centrale zenuwstelsel

Behandeling van tuberculose van ontsteking van het centrale zenuwstelsel vereist een antimarrièrebehandeling, enigszins verschillend van die gebruikt bij andere vormen van tuberculose. De behandeling van bijkomende ziekten en het verbod voor de patiënt om alcohol te drinken en te roken, moet worden onthouden.

Eerstelijnsgeneesmiddelen omvatten isoniazide, rifampicine, pyrazinamide, ethambutol en streptomycine. Bij de behandeling van tuberculose is het belangrijk om eraan te denken regelmatig de resistentie van microbiële stammen voor toegediende geneesmiddelen te controleren en controletests uit te voeren van de organen die zijn blootgesteld aan schadelijke effecten van de geneesmiddelen die in de therapie worden gebruikt. Het is belangrijk dat de patiënt geneesmiddelen systematisch neemt. De behandeling van tuberculose bestaat uit twee fasen: een eerste en een ondersteunende fase.

Prognose van tuberculose bij ontsteking van het centrale zenuwstelsel

Het sterftecijfer van tuberculose bij ontsteking van het centrale zenuwstelsel is hoger dan bij andere vormen van tuberculose. Prognose is afhankelijk van het naast elkaar bestaan van ziekten die de immuniteit van de patiënt en het tijdstip van aanvang van de behandeling verminderen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*