Sterfte Bij dergelijke bloedingen is Hoog

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

In de regel zijn aneurysma’s asymptomatisch totdat ze breken en subarachnoïde bloeding optreedt. Slechts soms ontwikkelen symptomen van druk op de schedelzenuwen of hersenweefsel als gevolg van de groeiende structuur. De meest voorkomende symptomen zijn moeilijkheden bij het bewegen van de oogbol en het laten vallen van de oogleden, veroorzaakt door schade aan de zenuwen van de oogbolspieren.

Druk op de visuele route tussen de oogbol en de hersenschors van het occipitale gebied resulteert in visuele stoornissen (in het geval van schade aan de oogzenuw treedt blindheid van één oog op als gevolg van druk op de kruising van de temporale zenuwen, de helft van het externe gezichtsveld van beide ogen wordt beïnvloed). Soms worden patiënten behandeld met migraine vanwege de vergelijkbare aard van hoofdpijn tijdens aneurysma.

Symptomen van subarachnoïde bloeding

Een levensbedreigende klinische toestand is dat de laesie breekt en als gevolg een subarachnoïde bloeding optreedt (deze aandoening wordt waargenomen in elke leeftijdsgroep, maar meestal bij patiënten in het vierde, vijfde en zesde decennium van het leven). De ontwikkeling van symptomen bij de meeste patiënten is zeer snel. Plots treedt ernstige hoofdpijn op, vooral in de occipitale en frontale gebieden. Tegelijkertijd kan braken optreden.

Een grote groep patiënten raakt het bewustzijn kwijt. De ernst van bewustzijnsstoornissen en andere symptomen hangt af van de hoeveelheid bloed gevasculariseerd naar het centrale zenuwstelsel en de snelheid waarmee het proces plaatsvindt. Tyre-tekens (bijvoorbeeld (bijvoorbeeld nekstijfheid) zijn reeds aanwezig in de eerste fase van subarachnoïde bloeding, maar kunnen voorkomen met andere neurologische tekenen.

Epileptische aanvallen zijn zeldzaam, maar schade aan de zenuwen die de oogbollen voeden, wordt vaak waargenomen, waardoor stoornissen in de beweging van de oogbal optreden. Soms vertoont de fundus van de ogen zwelling van de optische zenuwschijf en retinale petechiën naar het glasachtige lichaam van de oogbol.

Symptomen van focale hersenschade omvatten parese, spier- of halflichaamsverlamming, spraakstoornissen, zichtproblemen. Deze symptomen kunnen het gevolg zijn van schade aan hersenweefsel direct door bloedingen of door reflexcontractie van de slagader die leidt tot cerebrale ischemie.

Diagnose van hersenaneurysma

De aanwezigheid van hersenaneurysma wordt vaak pas gedetecteerd na subarachnoïde bloeding. Alleen in zeldzame familie genetische ziekten zijn beeldvorming van de cerebrale vasculatuur uitgevoerd om aneurysma veranderingen te onthullen van de slagaders leveren bloed aan de hersenen.

Soms worden vasculaire malformaties per ongeluk gedetecteerd door b.v. computertomografie van het hoofd om andere redenen. In de regel worden vanwege het ontbreken van symptomen aneurysma’s niet gediagnosticeerd, wat gepaard gaat met het risico van hun kraken en de ontwikkeling van een levensbedreigende aandoening. Alleen subarachnoïdale bloeding zonder schade aan hersenstructuren is niet moeilijk te diagnosticeren.

De differentiatie moet rekening houden met andere intracraniale bloedingen, de toestand van meningitis, snel voortschrijdende multiple sclerose, ischemische en hemorragische beroertes van de hersenen van andere oorsprong, tumoren en verschillende aandoeningen met soortgelijke klinische symptomen.

Behandeling van hersenaneurysma

Er zijn enkele aanwijzingen voor de behandeling van aneurysmata. Het maakt gebruik van speciale structuren – stents, die direct in aneurysma-vaten worden ingebracht, de wand versterken en subarachnoïde bloedingen voorkomen. Sterfte bij dergelijke bloedingen is hoog, daarom is het noodzakelijk om asymptomatische vasculaire laesies te behandelen.

De resultaten van chirurgische procedures met patiënten in ernstige algemene conditie na subarachnoïde bloeding zijn nog steeds ongunstig, daarom worden neurochirurgische procedures bij dergelijke patiënten alleen ondernomen voor specifieke indicaties. In het geval van bloeden is symptomatische behandeling ook noodzakelijk, vooral om de basisfuncties van het leven te behouden.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*