Stefania Jabłońska, Tadeusz Chorzelski, Wydawnictwo

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Osteuda is een verkleurde plek die zich ontwikkelt in de huid van het gezicht en die niet wordt geassocieerd met een ontsteking. Onregelmatigheden komen vooral voor bij vrouwen.

Redenen voor de vorming van chloasma

De huidige verkleuring is het gevolg van abnormale melatonineproductieprocessen, die versneld worden. Zwangerschap, menstruele en inflammatoire aandoeningen, zich ontwikkelend binnen de aanhangsels, evenals abnormaliteiten in de werking van sommige interne afscheidingsklieren, b.v. het maagdarmkanaal, zijn factoren die huidlaesies bevorderen of initiëren. De schildklier of bijnier moet worden vervangen door een schildklier of bijnier.

Bovendien kan chloasma voorkomen bij mensen met leveraandoeningen en bij vrouwen die cosmetica gebruiken die gevoelig zijn voor de zon, bijvoorbeeld bergamotolie. Bovendien kunnen sommige farmacologische preparaten, vooral hydantoïne (epileptica) of chloropromazine (neuroleptica), de ontwikkeling van chloasma starten. Deze huidlaesies komen ook vaker voor bij verwoeste mensen.

Symptomen van chloasma

De distel komt voor met verkleuring van verschillende intensiteit. Soms hebben ze de vorm van geelbruine vlekken, bij andere patiënten zijn ze donkerbruin van kleur. De huidlaesies zijn goed gescheiden van de omgeving en hebben onregelmatige contouren.

Binnenin wordt geen roodheid, afschilfering of verdwijning gedetecteerd. Veranderingen worden vaak spontaan opgelost, b.v. Na de bevalling, hormonale behandeling of stopzetting van farmacologische preparaten die verantwoordelijk zijn voor het verschijnen van chloasma.

Behandeling van chloasma

Ostuda kan plaatselijk worden behandeld met preparaten voor het ontinkten. Bovendien, in gevallen waar co-morbiditeiten verantwoordelijk zijn, b.v. leverziekten of ziekten van het endocriene systeem, hun behandeling is noodzakelijk.

Bij patiënten die medicijnen nemen die huidlaesies veroorzaken, moeten deze zo veel mogelijk worden gestaakt of worden vervangen door andere preparaten die geen bijwerkingen in de vorm van chloasma veroorzaken.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*