Slechte intranatale samentrekking van de baarmoeder

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Een slechte systolische functie is een afwijking van de uitscheidingskrachten en treedt op wanneer de uteriene spiercontracties te zwak, kort of zeldzaam zijn, waardoor een normale geboorte onmogelijk wordt.

Niet elke verzwakking van de weeën betekent een zwakke contractie, bijvoorbeeld wanneer de weeën zwakker zijn dan de weeën. een korte fysiologische breuk in de weeën treedt op wanneer de blaas van de foetus breekt. Bij de beoordeling van een slechte systolische functie is het van belang of de foetale blaas behouden blijft of dat deze barst (zolang deze aanwezig is, is verzwakking van de systolische functie van de baarmoederspieren secundair).

In-drukmeting met verminderde systolische functie aan de inguinale zijde wordt gebruikt wanneer de geregistreerde druk 25-30 mm kwik is of wanneer de contractiesnelheid minder is dan 3 in 10 minuten tijdens de opening van de cervicale opening.

Classificatie van een zwakke systolische functie van de uterus in de partus

De weeën zijn zeldzaam, zwak en kort, dus de geboorte kan zich niet goed ontwikkelen. Secundaire verzwakte systolische functie daarentegen wordt verondersteld te bestaan als de weeën al enige tijd normaal zijn, maar tijdens de bevalling worden ze verzwakt en de onderbrekingen daartussen langer.

De oorzaak van secundaire problemen is vermoeidheid van de baarmoeder- en buikspieren als gevolg van het tot nu toe verrichte werk, daarom is secundaire zwakte van de systolische functie een probleem van uitputting.

Slechte intranatale samentrekking is een functionele activiteit of wordt veroorzaakt door moeilijke of onoverkomelijke geboorteweerstanden, b.v. door de aanwezigheid van een epistemische autoriteit in de baarmoeder. wanneer er een smal bekken, verkeerde positionering of positionering van het hoofd is, wanneer de zachte delen van het voortplantingskanaal niet gevoelig zijn voor spanning, of wanneer er littekens of stenose in de baarmoederhals aanwezig zijn. De geboortekrachten zijn uitgeput als gevolg van het overwinnen van deze obstakels.

Het is ook belangrijk om te controleren of de blaas leeg is, omdat het vullen van de blaas de systolische functie van de baarmoeder remt.

Behandeling van zwakke systolische functie van de uterus in de baarmoeder

Aan het begin van de bevalling kan de intensiteit van de zwakke systolische functie worden gestart met behulp van fysieke methoden. Deze omvatten het ledigen van de blaas en de darm (rectale infusie is meestal de sterkste krimpende middel), een warm bad of een warme douche (een bad wordt aanbevolen als de foetusblaas wordt bewaard, er is een risico op infectie nadat het is gebroken, zodat u kan alleen maar douchen).

Als het gebruik van deze methoden niet leidt tot de ontwikkeling van een bevalling, moet een farmacologische behandeling worden geïmplementeerd. Momenteel zijn de meest gebruikte geneesmiddelen oxytocinepreparaten en prostaglandine E2 wordt ook gebruikt om de bevalling te stimuleren. Krimpende middelen kunnen in gerechtvaardigde gevallen worden toegediend en de belangrijkste indicatie is de verzwakking van de systolische functie.

Profylactische maatregelen mogen niet worden aanbevolen voordat het parturiënt extern en intern is onderzocht en een cardiotocografisch onderzoek (waarbij de hartfunctie van de foetus en de baarmoeder is aangetoond) is uitgevoerd.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*