Secundaire membraan – Gekiemde glomerulonefritis

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Secundaire glomerulonefritis met membraan-splitsende glomerulonefritis is geassocieerd met nefrotisch syndroom, progressieve nierinsufficiëntie, hypertensie en perifere oedemen. Als hepatitis C verantwoordelijk is voor de afwijkingen, worden de eerste symptomen het vaakst waargenomen bij mensen ouder dan 40 jaar. Eén jaar oud.

Patiënten ervaren symptomen die verband houden met cryoglobulinemie, gewrichts- en spierpijn, huidklachten in de vorm van verhoogde purpura, die gewoonlijk optreedt op de onderste ledematen en sterker worden onder invloed van lage temperatuur.

De zeldzame symptomen geassocieerd met cryoglobulines zijn leververgroting, miltvergroting, lymfeklieren, perifere zenuwstoornissen en gastro-intestinale stoornissen. Vaak zijn patiënten zwak en moe.

De symptomen die gepaard gaan met hepatitis B zijn onbeduidende proteïnurie en hematurie, en tijdelijke nierinsufficiëntie is zeldzaam. Bij hepatitis type B wordt vaak spontane remissie waargenomen.

Secundaire glomerulonefritis van de vliezen en spasmen in de loop van andere ziekten manifesteert zich met verschillende intensiteit van proteïnurie en hematurie, meestal is er geen ontwikkeling van nierfunctiestoornissen (de functie van deze organen is aangetast als histologische veranderingen van sikkelkarakter worden gevonden).

Behandeling van secundaire membraan-splitsende glomerulonefritis

Het belangrijkste is de therapie van de basisziekte, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van secundaire membraan-splitsende glomerulonefritis. Bij patiënten met het hepatitis C-virus is een intraveneuze infusie met glucocorticosteroïden (methylprednison) en immunosuppressiva (cyclofosfamide) noodzakelijk voordat antivirale therapie kan worden toegepast.

Cryoglobuline reiniging van het bloed kan ook worden overwogen. Als de symptomen van de acute fase eenmaal aanwezig zijn, moet antivirale therapie met interferon-alfa en ribavirine worden opgenomen en deze moet gedurende een lange periode worden uitgevoerd.

Wanneer het hepatitis-B-virus verantwoordelijk is, dient de behandeling te worden gestart bij patiënten met nefrotisch syndroom en toenemend nierfalen.

Interferon-alfa werd gebruikt. Glucocorticosteroïden en cytostatische stoffen kunnen leiden tot verhoogde afwijkingen en schade aan de lever.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*