Schildklierhormoonresistentiesyndroom

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Laboratoriumtests hebben met name een significante toename van de concentratie van fT3- en fT4-schildklierhormonen aangetoond, zelfs meerdere keren abnormaal. Ondanks dergelijke afwijkingen wordt het TSH-gehalte niet verlaagd en blijft het zelfs bij de bovengrens van de norm.

Een kenmerkend kenmerk van schildklierhormoonresistentiesyndroom is de reactie van verhoogde TSH-niveaus na toediening van TRH, ondanks de aanwezigheid van hogere niveaus van schildklierhormonen. Deze reactie is normaal of zelfs ernstig, wat de ziekte onderscheidt van hypofyse-adenoom, waarbij geen respons wordt waargenomen na toediening van TRH.

Om de afscheiding van TSH te remmen en om een typische weefselreactie op schildklierhormonen te verkrijgen, is het noodzakelijk om hormonale preparaten toe te dienen in doses die hun serumconcentratie ver boven de bovengrens van de norm verhogen.

Diagnose van schildklierhormoonresistentiesyndroom

Bij het diagnostische proces van schildklierhormoonresistentie is het noodzakelijk om de constant verhoogde concentraties van schildklierhormonen fT3 en fT4 in het bloedserum te bevestigen. Geen enkele geremde TSH-secretie moet worden aangetoond ondanks deze omstandigheden (d.w.z. geen verlaging van TSH in serum).

Het schildklierhormoonresistentiesyndroom kan worden bevestigd door genetische tests en de aanwezigheid van mutaties in het gen dat codeert voor de schildklierhormoonreceptor die de correcte reactie van het lichaam op deze stoffen bepaalt.

Het is ook belangrijk om veranderingen in de hormonale economie te laten zien na toediening van TRH (dit is het zogenaamde TRH-overdrachtsproces). De test wordt uitgevoerd door middel van een functionele test met TRH en na het gebruik van het schildklierhormoon trijoodthyronine (onder normale omstandigheden wordt de respons op TRH snel onderdrukt).

Behandeling van schildklierhormoonresistentiesyndroom

Het schildklierhormoonresistentiesyndroom vereist vaak geen behandeling. Bij sommige patiënten zijn hoge doses thyroxine (schildklierhormoon) noodzakelijk om te leiden tot een hyperfysiologische stijging van de serumwaarden.

Soms wordt ook tyratriol toegediend, wat een stof is die weefselreceptoren voor schildklierhormonen stimuleert (de dosis van het geneesmiddel wordt individueel bepaald door het volgen van de weefselrespons). Gelijktijdige overexcitabiliteit en hyperactiviteit van het hart worden geëlimineerd met bètablokkers.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*