Schade aan de heupzenuw

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De heupzenuw is de langste en dikste perifere zenuw. Aan de achterkant van de dij is het verdeeld in een gewone en tibiale fibula zenuw. Het bewegingsgebied van de voorraad omvat de spieren van de twee koppen van de dijen, de halve bol, de semimembraneuze en de adductor van de grote dijen (de laatste wordt samen met de sluierzenuw geleverd).

Totale verlamming van de heupzenuw wordt zelden gezien. Zelfs wanneer de vezels aan de dij zijn beschadigd, overheersen de symptomen die samenhangen met verwondingen aan de gewone fibula, terwijl spierparese van de tibia zenuw minder uitgesproken is.

Oorzaken van heupzenuwbeschadiging

De oorzaken van ischiaszenuwbeschadiging kunnen zijn snij- en schietverwondingen, bekken- en femurfracturen, bekken tumoren en druk op het hoofd van de foetus tijdens de bevalling. Infecties van de heupzenuw kunnen ook het gevolg zijn van onjuiste intramusculaire injecties van medicijnen in de bil.

Symptomen van parese worden dan onmiddellijk na injectie waargenomen en pijn treedt meestal iets later op. Soms, wanneer het medicijn wordt toegediend rond de heupzenuw, ontwikkelen de symptomen zich pas na een paar uur of dagen (aandoeningen worden meestal waargenomen in de buurt van de nervus sciaticuszenuw).

Symptomen van ischiaszenuwbeschadiging

Schade aan de heupzenuwstam veroorzaakt verlamming van alle voet- en vingerspieren en kniebuigingen. Het gangwerk is ernstig verstoord. De patiënt heft de onderste ledematen hoog op vanwege de val van zijn voet. De slagreactie wordt opgeheven en de knie wordt gehandhaafd.

Gevoelstoornissen worden gevonden op het buitenoppervlak van de onderste ledemaat en op de gehele voet, behalve een klein deel van het centrale oppervlak van de voet (dit gebied wordt door de vezels van de femorale zenuw geïnnerveerd). Voedingsstoornissen, vaataandoeningen en pijn komen vaak voor na schade aan de heupzenuw.

Behandeling van heeszenuwbeschadiging

Gedragsmanagement bij ischiaszenuwbeschadiging bestaat voornamelijk uit het gebruik van massages en actieve en passieve bewegingen. Methoden met elektrostimulatie, echografie of laser zijn ook nuttig.

De therapie is gericht op het herstellen van de juiste functie van de heupzenuw, die vaak langdurige behandeling vereist, en soms is het niet mogelijk om paresis volledig af te staan.
Mariusz Kłos

– Prof. Dr. med. Władysław Jakimowicz Klinische neurologie in het overzicht van het Handboek voor medische studenten “, ed. Mieczysław Goldsztajn, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.
– Algemene diagnose van inwendige ziekten “, E. i A. Brush, ed. PZWL, Warschau.

Opmerkingen Schade aan de heupzenuw

Paula | 2012-07-10 23:16

Hetzelfde heeft mijn echtgenoot getroffen. Het was alsof alleen de artsen een paar gelei onder de knieën uitsneden (wat later niet gevaarlijk bleek te zijn, en dat was ook niet de reden voor het gebrek aan gevoel in de voet). tijdens het snijden hebben ze waarschijnlijk de heupzenuw beschadigd en deze zenuw trok de rest. Dit betekent dat u niet in uw voet kunt voelen of uw vingers kunt bewegen. en we zaten te wachten op een goede maand voor rehabilitatie, nu is er al een ziekenhuis voor revalidatie en wat weten we niet?
Ik hoop dat je na dit alles terug zult voelen en dat je zonder kogels zult kunnen lopen.

Ramzes | 2012-07-21 10:07

Mijn verhaal met de verlamming van de heupzenuw is erg lang. Sinds 2010 (chirurgisch, wanneer een kunstmatig acetabulum van de heupendoprothese wordt vervangen), is de sciatische zenuw verlamd. De voet viel volledig naar beneden, het deed zeer pijn, hij hurkte. Ik kreeg Gababpentine zeven maanden lang, Tramal. Lijden kan niet worden beschreven. Dit probleem overschaduwde de oorzaak van de verlamming. Tijdens de procedure was het acetabulum niet anatomisch geplaatst en waren de bekkenbotten: de ischias, het schaambeen en een deel van het dijbeen – de kleinere zwaardmaker – waren gebroken. De orthopedist verklaarde na een tijdje * dat hij deze breuken niet had opgemerkt * Momenteel beweegt de voet, maar helaas is deze niet goed. Je moet het bekken bedienen. Zo’n nachtmerrie bereidde voor mij een goede orthopedist * voor in een goede kliniek *. Van een onafhankelijke, actieve persoon te zijn, werd ik afhankelijk van anderen. en wat kan ik eraan doen?

Mirek | 2012-08-03 13:45

In mijn geval voelde ik eerst pijn van mijn linkerbil langs de achterkant van mijn been naar mijn pink. Na drie weken heb ik weer leren lopen, de pijn is gekalmeerd en ik heb nog steeds loopproblemen. Het doet me pijn, het centrale achterste deel van het kalf, ik vermaal en ik heb nog steeds een feest van gevoelloosheid aan de linker onderkant van de voet, zijkant en vanaf de bovenkant waar ik een tintelend gevoel ervaar en het centrale achterste gedeelte van de voet wordt constant opgezwollen door een meer of minder en je ziet vaak kleine paarse aders. Een week geleden was de pijn in deze voet enigszins verminderd – ik controleer het met mijn vinger en de neurochirurg zei dat hij een verbetering ziet, dus nu stuurt hij me niet voor een operatie. Hij zei dat de schijf uitlekte tussen L4 en L5 maar alleen de zenuw raakte. Ik heb sinds begin mei 2012 geleden.

Beata | 2012-08-18 17:15

Beata
Twee weken geleden, tijdens de operatie van het implanteren van de rechterpootknie van mijn moeder, werden de dijbeenzenuw en de fibula van het linkerbeen beschadigd. Mam beweegt haar been niet, nu heeft ze pijn. De artsen die verantwoordelijk zijn voor de operatie zeggen dat ze niet weten wat er is gebeurd en hun handen wassen. Na twee weken werd moeder overgebracht naar de revalidatieafdeling. Ik ben blut. Ik weet niet of de revalidatie succesvol zal zijn of dat mijn moeder alleen kan gaan wonen.
Terugkerend naar de oorzaak van de parese was dit waarschijnlijk het gevolg van verkeerd toegediende anesthesie in de wervelkolom, of zoals een van de anasthesiologen me probeerden te verklaren uit een plotselinge beweging van de patiënt tijdens de procedure.
Artsen wassen hun handen en moeder is vastgebonden aan bed.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*