Schade aan de dijzenuw

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De dijbeenzenuw zorgt voor beweging van de spieren van de lumbale en heupspieren, de dorsale en quadriceps van de dijen. Sensibiliseert de huid op de voorkant van de dij en de binnenzijde van het onderbeen en de voet.

Oorzaken van femorale zenuwbeschadiging kunnen verwondingen, bekken tumoren, druk op de wortels van de spinale zenuwen (vaak veroorzaakt door prolaps van de spinale schijf) zijn. Infecties van de dijbeenzenuw met symptomen van deze aandoening worden vaak waargenomen tijdens diabetes.

Symptomen van femorale zenuwbeschadiging

De beschadiging van de dijbeenzenuw vindt plaats met een verzwakking van de buigfunctie van de dij en een onvermogen om het onderbeen recht te maken. Het klinische verloop wordt gedomineerd door symptomen die verband houden met het verlies van functie van de quadricepsulaire spier van de dij, de functie van de lumbaal-biodiculaire spier is veel minder verminderd, omdat het motorinnervatie ook van de lumbale plexus ontvangt. Patiënten met femorale zenuwbeschadiging hebben moeite met lopen.

De patiënt mag het gebogen deel van de knie niet rechtmaken, wat zich met name manifesteert bij problemen bij het opklimmen van de trap en het opstaan uit de stoel. Wanneer ze op de rug liggen, heffen de patiënten het rechtopstaande been niet op, omdat de buiging in het heupgewricht (afhankelijk van de functie van de lumbaal-biologische spier) ernstig verminderd is. Na verloop van tijd verdwijnen quadricepsulaire spiervezels. Bovendien wordt de kniereflex opgetild of verzwakt.

Behandeling van femorale zenuwbeschadiging

Verbetering van het looppatroon kan worden bereikt door een speciale rail aan te brengen om de ledemaat in het kniegewricht te verstijven. Patiënten met femorale zenuwbeschadiging vereisen revalidatie op de lange termijn. Massages en andere fysiotherapeutische behandelingen moeten regelmatig, elke dag worden toegepast.

Ze zijn uiteraard gemaakt nadat het onderste lid van het been het kniegewricht van de rail heeft verstevigd. Cholinesterase-enzymremmers werden gebruikt in farmacologische preparaten (deze stof ontbindt de neurotransmitter acetylcholine onder normale omstandigheden, waardoor het remmen van de werking ervan de verlenging van de activiteit van het zenuwstelsel veroorzaakt door de werking van acetylcholine) beïnvloedt.
Mariusz Kłos

– Prof. Dr. med. Władysław Jakimowicz Klinische neurologie in het overzicht van het Handboek voor medische studenten “, ed. Mieczysław Goldsztajn, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.
– Praktische neurologie “, Antoni Prusiński, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.

Opmerkingen Schade aan de femorale zenuw

Barbara | 2013-10-26 14:28

Welkom 🙂 Ik ben na de operatie om femorale tumor te verwijderen in 2011 en januari 2013. Het probleem is dat het been nog steeds pijn doet en verstijft, en de hiel is gedraaid in de hiel. Ik kan niet zitten, blijf lang staan en heb een loopprobleem 🙁 De dokter bestelde de EMG tot de heupzenuw. Helaas toonde het onderzoek niets, de kuitzenuw ook in orde, het enige dat de man deed het vermelde onderzoek was dat hij de dijbeenzenuw niet voelde, het been ongeveer 3 cm dunner in omtrek, hoe lang kan ik de pijnstillers nemen, wat moet ik doen en wat moet ik begroeten? DORETE 75 mg, 2 stuks bij een tijd en weinig helpt, ik heb de indruk dat doktoren niet in pijn geloven.

Robert | 13-01-2014 13:46

Probeer alsjeblieft te lopen in de klei, springen of andere hoge militaire schoenen. helpt een beetje. Ik begrijp je goed, ik heb gevochten met ZUS sinds augustus 2012, daardoor ben ik mijn baan kwijt, nu ben ik een invalide van de tweede groep. EMG- vond schade aan de femoraal-scheer zenuw.
in de wond spreidde een neurotisch zenuwstelsel mijn handen uit naar de orthopedie, wat waarschijnlijk ook mijn handen verspreidde. En ik hoor nog steeds de jonge leeftijd (32 jaar) alsof het een medicijn voor de hele ziekte was.
Ga alsjeblieft naar de pijnkliniek, spinale blokkades voor een tijdje zullen je helpen, hoewel je voor een maand rust moet blijven. D. y stopt niet, maar het is altijd iets. Groeten en GEZONDHEID.

Lavendel 2014-14 | 2014-02-10 09:56

Welkom. In september 2013 kwam ik erachter dat ik mijn linker quadriceps-spier (druk van de hernia op de femorale zenuw) atrofieerde. Ze willen me niet naar het ziekenhuis brengen. gaan voor massages, maar ze geven ook niet veel. De kalveren hebben het werk van de dijen overgenomen en de oefeningen die ik doe lijken niet erg goed te werken. kan nog steeds niet spontaan een gestrekt been opheffen terwijl het ligt. kan acupunctuur mij helpen, waar zou ik heen gaan om de effecten te zien? Ik heb niet de kracht om meer tegen deze verdwijning te vechten :(.

Nieuwe. | 2014-10-16 21:52.

Ik denk dat iemand overdrijft met advertenties die tekst verdoezelen. Dit ontmoedigt het gebruik van informatie op deze website.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*