Roemeense opkomst voorkant

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Front lupus erythematosus is een chronische auto-immuunziekte die schade veroorzaakt aan de huid, nieren, gewrichten, hersenen, longen en hart. Lupus komt voornamelijk voor bij vrouwen, meestal tussen 25 en 55 jaar oud.

Oorzaken van lupus

De directe oorzaak van de ziekte van Lupus is nog niet bekend. Waarschijnlijk is de oorzaak van de ziekte virale infectie of genetische aandoeningen. De genetische achtergrond van de ziekte wordt ondersteund door de familiegeschiedenis van bindweefsel en lupusziekte, vooral in het geval van tweelingen en frequente co-existentie met immunologische deficiëntiesyndromen (vooral met IgA-deficiëntiesyndroom).

Het pathologische beeld dat kenmerkend is voor de viscerale lupus kan worden geïnduceerd bij patiënten die worden behandeld met isoniazide, hydralazine, dilantine of procaïnamide. Pas wanneer deze medicijnen worden stopgezet, wordt de gezondheid hersteld.

Bloedserum van systemische lupus-patiënten is rijk aan antinucleaire antilichamen (tegen componenten van de celkern, bijvoorbeeld de lupus, de lupus, de lupus en de lupus). DNA, nucleoproteïnen) en de vorming van complexen met geschikte antigenen geeft een beeld van de ziekte.

Diagnose van front lupus erythematosus

– de aanwezigheid van hematoxyline-lichamen,
– aanwezigheid van fibrinide afzettingen in bloedvaten en op het oppervlak van serummembranen,
– aanwezigheid van ontstekingscellen en lymfocyten in de nieren,
– verdikking van het basaalmembraan van de nier (vliezige lupus nefritis),
– huidbiopsie toont atrofie, epidermale hyperkeratose, lymfocyt en histiocyten accumulatie in de lederhuid en IgG-afzettingen;
– veranderingen van het type vasculitis (in kleine orgaanvaten).

Lupus tekenen

De meest voorkomende symptomen van lupus zijn
– koorts,
– verlies van eetlust met gewichtsverlies,
– gewrichtsveranderingen (pijn en roodheid in het gebied van kleine of grote gewrichten, met mogelijk toevoerafscheiding)
– huidletsels – kunnen optreden als het enige symptoom van de ziekte zonder betrokkenheid van interne organen. Bij de meeste patiënten neemt de huidlaesie de vorm aan van een karakteristieke vlinder op het gezicht of een erytheemlaesie op blootgestelde huidfragmenten. Er is ook een mogelijkheid van spotting, angioneurotisch oedeem of het syndroom van Raynaud.
– betrokkenheid van de nieren (symptomen van nefrotisch syndroom en nierfalen, proteïnurie en hematurie),
– cardiovasculaire aandoeningen (exudatieve pleurale ontsteking, epicarditis, bacteriële endocarditis, zogenaamde “cardiovasculaire abnormaliteiten”). Lebmanon en Sacks.
– neurologische symptomen (psychose, convulsies met gemorste, niet-karakteristieke veranderingen in EEG, emotionele labiliteit),
– pijnlijke lymfadenopathie, leververgroting.

Laboratoriumtests laten een waargenomen patroon zien:
– de aanwezigheid van nucleaire antilichamen in het bloed wordt aangetoond door immunofluorescentie,
– aanwezigheid van LE-cellen,
– een versneld vallen van de rode bloedcellen,
– normochrome bloedarmoede en normocytische anemie;
– leukopenie en trombocytopenie,
– een hoger serum IgG-gehalte,
– Eiwitten, erytrocyten en leukocyten worden aangetroffen in de onderzochte urine,
– In de gevorderde fase van de ziekte zijn alle eiwitten behalve IgM en alpha2M in de nieren verminderd.

Behandeling van lupus

De behandeling van lupus erythematosus is afhankelijk van de activiteit van de ziekte.

In het geval van lupuskanalen met hoge koorts en gewrichtsveranderingen, wordt het aanbevolen om blootstelling aan de zon te vermijden, te rusten en aspirine toe te dienen. Bij andere vormen van lupus wordt corticosteroïdtherapie aanbevolen. Immunosuppressie wordt aanbevolen voor de weerstand tegen corticosteroïden.

De meerderheid van de patiënten overleeft gemiddeld 5 jaar na de eerste symptomen van de ziekte. De dood wordt veroorzaakt door uremie, circulatoir falen, bloeding en bacteriële infectie.
Zhaneta Malec

Opmerkingen: Vooraf blozen

Breuk | 2008-11-15 15:54

De artsen van mijn 17-jarige zus vonden dat Tocheń gebroken moest worden als ik over de ziekte las. angst voor haar * (.

optimist | 2008-11-27 10:43

Ik ben drie jaar in lupus geweest. Ik ben een optimist. Ik heb betere en betere resultaten. en nu denk ik niet dat ik ziek ben. Ik ben op de steroïde. Ik ben alleen bang voor zwangerschap. Of beter gezegd, of ik kan of liever zal slagen. Ik groet u.

De Commissie zal haar inspanningen op dit gebied in 2008-11-30 21:12 voortzetten

Iemand schreef in het artikel dat je 5 jaar met deze ziekte kunt leven. Ik heb met haar geleefd sinds de jaren 1930 en ben goed af. CzAsami dergelijke [schrijven doet meer kwaad dan goed].

cortex | 2008-12-02 22:02

Gedurende verschillende maanden leed ik aan gewrichtspijn, ik heb sporen van eiwitten in mijn urine en veel leukocyten. Ik heb gedurende meer dan drie maanden een verhoogde temperatuur (37,6 gemiddeld) gehad, met een ANA-limiet van 1: 160. De arts vermoedt dat ik systemische lupus heb, ik ben onder observatie, maar ik hoop dat het geen lupus is. Welke aanvullende tests moet ik doen om deze ziekte uit te sluiten, heeft iemand vergelijkbare symptomen gehad of gehad?

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*