Residuen Dragend weefsel I Dragende poliep

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Restanten van de placenta zijn de fragmenten die zijn achtergebleven in de baarmoederholte na het verwijderen van de placenta, de placenta-poliep zijn weefsels die zijn bekleed met sterk gebonden bloedstolsels.

Grotere poliepen veroorzaken uitscheidende samentrekkingen, waarbij de onderste poliep vaak naar het cervicale kanaal beweegt, zodat het kan worden gevoeld door palpatie of kijken bij de kijkglazen.

Symptomen van placenta en placenta residu

De aanwezigheid van dragende residuen of dragende poliepen is geassocieerd met bloeden en infecties. Bloeden treedt op omdat de beschadigde bloedvaten tijdens de bevalling niet zoveel mogelijk kunnen krimpen en zich in de baarmoederwand bevinden waar zich een gedeeltelijk ongestopte placenta bevindt.

Bloeding begint meestal aan het einde van de eerste of tweede week van de bevalling, treedt meestal plotseling en overvloedig op en de toediening van systolische middelen verzwakt het bloeden helemaal niet of slechts in geringe mate en gedurende een korte periode.

In het geval van hoogpathogene bacteriën komen infecties niet alleen voor in het placentaweefsel en het omliggende slijmvlies van de baarmoeder, maar ook in het diepere spierweefsel. Aanvankelijk treden daarom plaatselijke mucositis en baarmoederspierontsteking op, met typische symptomen: pijn, koorts, snelle en ondiepe hartslag.

Behandeling in de aanwezigheid van placentaweefsel en placenta-poliepen blijft

Het doel van de behandeling is om lagerresten te evacueren. Momenteel wordt, in geval van verdenking van afwijkingen onder de dekking van antibiotica, een vaginaal onderzoek uitgevoerd en wordt de baarmoederholte met de vinger gecontroleerd.

Het symptoom dat aangeeft dat de placenta-weefsels in de holte achterblijven, is de doorlaatbaarheid van het baarmoederhalskanaal, soms met de aanwezigheid van resten. Weefsels of placenta poliepen worden verwijderd onder de dekking van antibiotica met een vinger of een speciale grote en brede lepel (het gebruik van een lepel wordt aanbevolen als de baarmoederwand niet glad is na het verwijderen van de resten).

Als de lichaamstemperatuur correct is, moet deze manoeuvre onmiddellijk worden uitgevoerd, maar in het geval van koorts moeten de antibiotica worden toegediend totdat deze afneemt (ten vroegste 3-4 dagen na de verlaging van de basistemperatuur van het lichaam), tenzij de bloeden is er in overvloed, omdat dit een indicatie is voor onmiddellijke interventie.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*