Radiant zenuwbeschadiging

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De radiale zenuw levert de spieren die betrokken zijn bij het rechttrekken van de onderarm, hand en vingers van de bovenste extremiteit. Het stimuleert ook de spieren: de schouderradiuser, de omvormer en de lange duimversnipperaar. Over het algemeen betreft sensorische innervatie de huid van de onderarm, het midden van de onderarm en het dorsale deel van de hand.

Radiale zenuwbeschadiging is daarom een symptoom van het gebrek aan innervatie in de bovengenoemde gebieden. Radiale zenuwinfecties komen vrij vaak voor. Een van de hoofdoorzaken van de symptomen is letsel, vooral compressie van de radiale zenuw.

Symptomen van verlamming variëren afhankelijk van de hoogte van de zenuw waarbij deze is gewond. In het algemeen worden syndromen veroorzaakt door radiale zenuwbeschadiging ter hoogte van de oksel, arm of onderarm onderscheiden.

Symptomen van radiale zenuwbeschadiging

1. Abnormale radiale zenuwfunctie op het niveau van de oksels wordt vaak veroorzaakt door druk van de zenuwpriemen. In dit geval kan ook schade aan andere schouderweefselstructuren worden gedetecteerd.

Hoge schade aan de radiale zenuw kan ook worden veroorzaakt door dislocatie van het schoudergewricht. Deze oorzaken van axillaire zenuwbeschadiging zijn symptomen van verlies van innervatie in alle spieren geleverd door de zenuw.

Het rechttrekken van de onderarm, hand en vingers is verminderd (in geval van parese) of onmogelijk (symptoom waargenomen tijdens volledige verlamming). Het buigen van de onderarm en de bewegingen van de duimafwijkingen zijn ook aangetast. De hand in de loop van radiale zenuwbeschadiging wordt “vallen” genoemd. De inversie van de gestrekte onderarm wordt ook verzwakt of afgeschaft (wanneer de onderarm wordt gebogen, wordt de inversie mogelijk gemaakt door de werking van de bicepsspier van de arm, geleverd door een andere zenuw).

Zwakke handdruk aan de schadezijde wordt ook waargenomen (vergelijk door de patiënt te vragen om beide handen samen te knijpen met de twee handen van de patiënt). Er is geen beweging van vingertop rechttrekken in de basisgewrichten bij patiënten. Reflexen van de triceps en schouderradius die tijdens het neurologisch onderzoek worden geïnduceerd, worden verzwakt of geëlimineerd.

2. Een ander gebied waar radiale zenuwbeschadiging mogelijk is, is de hoogte van de arm. Dit wordt meestal veroorzaakt door fracturen van het schouderbot. De zenuwverlamming zelf kan later optreden dan de fractuur, omdat de genezende processen van het schouderbeen leiden tot secundaire compressie van de radiale zenuw.

Meestal gebeurt de schade in het gebied waar de zenuw zich rond het schouderbot wikkelt. Deze aandoening treedt op na een slaap in de alcoholintoxicatie op een positie waar de achterkant van de arm wordt ondersteund door een hard oppervlak. Dit soort schade wordt ‘verlamming op zaterdagavond’ genoemd. Er is geen verstoring van de triceps spieren in de loop, omdat de tak die hen voedt verder gaat dan de schade (de reflex veroorzaakt door de triceps spieren is daarom bewaard).

3. Radiale zenuwbeschadiging op onderarmniveau wordt meestal veroorzaakt door breuken of dislocaties van het radiale bot. De reflexen van de triceps en humerusradius spieren zijn normaal in deze gebreken, en alleen de duim dislocatie en rechttrekken van de vingers worden waargenomen.

Gevoelsstoornissen veroorzaakt door radiale zenuwbeschadiging zijn niet permanent. Het gebied van abnormale sensatie kan voorkomen in de kleinere of grotere gebieden van de beschreven huid, die worden geleverd door de radiale zenuw. Merk op dat soortgelijke symptomen van een vallende hand (dat wil zeggen “vallende hand”, “vallende hand”, “vallende hand”, “vallende hand”, “vallende hand”, “vallende hand”, “vallende hand”). Als uw vingers en handen verlamd zijn met elkaar (bijvoorbeeld door uw vingers en handen te verlammen) zonder sensorische stoornissen, zijn ze een typisch symptoom van loodvergiftiging.

Herkenning, behandeling en prognose van radiale zenuwbeschadiging

De diagnose van radiale zenuwbeschadiging is gebaseerd op een grondige medische geschiedenis en neurologisch onderzoek. Elektromie wordt uitgevoerd om de prognose en ernst van de veranderingen te beoordelen. Magnetische resonantie testen is aan te bevelen in het geval van verdachte compressie processen op de radiale zenuw.

Prognose van schade is over het algemeen goed. De voorwaarde is om een speciale rail te gebruiken die het polsgewricht en de vingers in een rechtopstaande positie houdt. Rehabilitatie is ook belangrijk en choline-esteraseremmers (dit enzym breekt een belangrijke relaissubstantie af) worden aanbevolen voor het versterken van zenuwstimulatie binnen de beschadigde zenuw, die herstelprocessen stimuleert.
Mariusz Kłos

Opmerkingen Radiale zenuwbeschadiging

Ptyrosurium 2013-12-03 14:27

Alsof wat academische geneeskunde weet (en ik ontken niet), er iets mis is met mijn verlamming. Neurologie is zo’n moeilijk vakgebied dat ik elke arts bewonder en groet, maar ik speel niet echt iets in mijn leven. Deze bestemming, dit leven is slechts een reis. Giet het af, dat ben je, en in een ogenblik hebben ze jou ergens. Er moet aan worden herinnerd dat het leven slechts een reis is.

Bożena uit Białystok 2014-03-11 09:29

In mij * een genie * een orthopedist van Białystok ziet iemand met de naam C. Kosmaczewski geen verband tussen radiale zenuwbeschadiging en multifractuurbreuk van verdere epifysen van beide handbotten. Bovendien is de * genius * een rechtbankdeskundige.

Radziello | 2014-06-24 00:14

Mevrouw Bozeno, omdat zo’n verband niet bestaat. Zoals gebruikelijk zijn er in Polen 38 miljoen inwoners.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*