Primair hyperaldosteronisme (syndroom van Conn, Aldosteronisme)

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Primair hyperaldosteronisme (primair aldosteronismenyndroom, Conna-syndroom, aldosteronisme, Latijn). Hyperaldosteronismus ) . Het eerste beschreven geval van Conn’s band in Polen werd aangekondigd in 1957. De patiënt werd behandeld met chirurgische verwijdering van adenoom van de bijnier. Primair hyperaldosteronisme verwijst naar de groep mensen van 30 jaar en ouder. tot 50. en komt meestal voor bij vrouwen.

De oorzaken van primair hyperaldosteronisme

Primair hyperaldosteronisme wordt veroorzaakt door overmatige en autonome aldosteronsecretie door een enkel glomerulair adenoom of door meerdere glomerulaire adenomen, glomerulaire laagkanker of hyperplasie. Dit resulteert in de retentie van water en natrium in het lichaam met verhoogde kaliumuitscheiding.

Een enzymatisch defect van 17-hydroxylatie is een aandoening die bevorderlijk is voor Conna-syndroom. De resulterende cortisoldeficiëntie leidt tot een toename in ACTH-productie, die de synthese van bijniersteroïden zonder OH-groep bij C17 intensiveert. Overmatige mineralocorticoïden worden gevormd, d.w.z. aldosteron, deoxicorticosteron, 18-OHDOC-derivaten. Dit wordt aangeboren hyperaldosteronisme genoemd.

Symptomen van primair hyperaldosteronisme

De symptomen van primair hyperaldosteronisme omvatten

– Vast Nadciśnienie Tętnicze, vooral diastolisch, is het belangrijkste symptoom van de ziekte. Bij afwezigheid van orthostatische drukval en toename van de testdruk van Valsalva.

– Overmatige aldosteronsecretie bij primair hyperaldosteronisme manifesteert zich door kaliumgebrek, verhoogde ammoniogenese, verminderde urineconcentratie en verzuring,

– hypokaliëmische alkalose: kan symptomen veroorzaken zoals paresthesie, spierzwakte en tetanus of kan leiden tot een verminderde koolhydraattolerantie;

– het renine-systeem is duidelijk geremd,

– Naarmate de ziekte voortschrijdt, treden veranderingen in de nierkanalen op, die zich uiten in verhoogde dorst en frequente noodzaak om te plassen, vooral ’s nachts,

– een toename van het lichaamsgewicht van meer dan 1,5 kg per dag.

Diagnose van primair hyperaldosteronisme

Verhoogde niveaus van calorie zijn van significant diagnostisch belang voor primair hyperaldosteronisme.

Behandeling van primair hyperaldosteronisme

De behandeling van primair hyperaldosteronisme bestaat uit het operatief verwijderen van adrenale tumoren. Wanneer de ziekte het gevolg is van zijn aanwezigheid, biedt deze operatie de mogelijkheid van volledige genezing.

De algemene aanbeveling voor de behandeling is een natriumarm dieet, verrijkt met kaliumverzadigde producten (volkorenproducten, gedroogde abrikozen, pruimen, enz.). ) Farmacologische behandeling is gebaseerd op het gebruik van aldosteron-blokkerende geneesmiddelen, bijv .: aldosteron. spironolacton, eplerenon, amyloride en triameter.

Bij patiënten met arteriële hypertensie vereist de initiële conservatieve behandeling ook het gebruik van bloeddrukverlagende geneesmiddelen.
Zhaneta Malec

Opmerkingen Primair hyperaldosteronisme

rafi68 | 2009-04-20 11:33

Neem contact op met iemand die aan deze ziekte lijdt. Ik ben al enkele jaren conservatief voor deze ziekte behandeld, maar er wordt gezegd dat ik het niet heb. Ik heb echter kaliumdruppels, grote dorst, vermoeidheid en urineert nog steeds.
Vraag alstublieft
wanhopig

schelvis | 2009-07-16 16:36

Er is een tumor in mijn nier aangetroffen, ik heb al lange tijd drukproblemen gehad – toegenomen, mijn kalium is erg gedaald, natrium is gevallen en de resultaten van ECG zijn niet zo interessant, ik win een kilo en ik heb een rijden verlangen om te drinken, binnenkort heb ik een operatie, ik ben erg bang. Ik heb veel druppels gehad, maar de resultaten vallen. Ik ben 37 jaar oud.

schelvis | 2009-07-16 16:39

Ik werd geïnformeerd over aldosteronismus met mijn moeder.

k . Plateau 1op. en | 2010-03-04 17:00.

Ik ben al na de operatie, na een jaar van zoeken en goede zorg voor de speler die ik heb geopereerd 8. Augustus 2009 is de hele bijnier verwijderd, ondanks het feit dat deze slechts 1 cm oud was. Nu voelt het heel goed, ik ben nog steeds onder controle, ik heb de druk om nooit 120-70 te bereiken, kalium in de norm. Ik slaag er niet in de uitstekende artsen van de universiteitskliniek in Mannheim (Duitsland) en de ongelukkige technieken in de medische wetenschap te helpen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*