Past een slecht vloeidieet toe in zout

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Gastroenteropathie (Gaffroenteropathia exsudativa) is een ziekte geassocieerd met overvloedig eiwitverlies aan het maagdarmkanaal. De eiwitsynthese in de lever is niet in staat om het verlies bij te houden. De resulterende hippoproteïnemie leidt tot oedemen en laesies in de lichaamsholten.

Exsudaat gastroenteropathie komt voor in de ziekte van Menetrier in een idiopathische vorm gecombineerd met lymfangiectasie en kan secundair zijn, vergezeld door veel gastro-intestinale ziekten, zoals inflammatoire darmaandoeningen, coeliakie, spijsverteringszweren, maagpijn, tropische sparren.

Exsudaat hyperoenteropathie verschilt van hypoproteïnemie en nefrotische oedemen met een laag plasma-vetgehalte. Het röntgenbeeld toont mucosaal oedeem. Verlies van eiwit in het lichaam wordt gedetecteerd door intraveneus gemerkt albumine, ceruloplasmine, hoogmoleculaire dextrose of polyvinylpyrrolidon te injecteren.

Symptomen van exsudaat gastroenteropathie

De meest voorkomende symptomen van exsudaat gasteroenteropathie zijn: vaak vette en chronische diarree, braken, misselijkheid, ondervoeding, cachexie in gevorderde gevallen, ascites, symptomen van vitamine A- en D-tekort, oedemen. Vloeistof komt minder vaak voor in de pleuraholte en de pericardiale zak.

De diagnose van exsudaat gasteroenteropathie is gebaseerd op uitsluiting van andere oorzaken van hypoalbuminemie en oedemen zoals ondervoeding, leverziekten, proteïnurie.

Behandeling van exsudaat gastroenteropathie

De behandeling van exsudaat gastroenteropathie is gebaseerd op de toediening van humaan albumine of plasma. Er is een zout arm dieet, rijk aan eiwitten en rijk aan vetten met middellange vetzuren. Behandel, indien mogelijk, de onderliggende ziekte.
Zhaneta Malec

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*