Osteoartritis bij diabetes

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Obesitas is bevorderlijk voor artrose in het beloop van diabetes, dat voornamelijk wordt waargenomen bij patiënten met het tweede type diabetes. Vandaar dat artrose vaker voorkomt en zich sneller ontwikkelt dan in de algemene bevolking, en is het ook meer uitgesproken.

De afwijkingen betreffen vooral de grote gewrichten (meestal knieën). Bij patiënten met type I diabetes worden degeneratieve laesies niet vaker waargenomen, behalve in het geval van kleine gewrichten in de vingers.

Symptomen van artrose bij diabetes

Het klinisch beloop van osteoartritis in het verloop van diabetes verschilt niet van dat wat wordt waargenomen bij patiënten zonder deze basisziekte. De symptomen kunnen echter sneller en ernstiger zijn. Pijn in de gewrichten, verminderde beweeglijkheid en minder frequente dilatatie en vervorming van botcontouren in de gewrichten en de ontwikkeling van tederheid tijdens aanraking domineren.

Bij degeneratieve veranderingen gaan vaak andere symptomen samen, gerelateerd aan verschillende en frequentere complicaties van verschillende systemen en organen, die zich ontwikkelen bij diabetespatiënten.

Behandeling van osteoartritis bij diabetes

De basis voor de behandeling van osteoartritis tijdens diabetes is de strijd tegen obesitas door verandering van levensstijl en een passend dieet. Dit maakt het mogelijk om degeneratieve processen uit te stellen en zo de kwaal te verminderen.

Het is ook belangrijk om diabetes goed te behandelen om de bloedsuikerspiegel te normaliseren. Daarnaast worden revalidatie, orthopedische benodigdheden en geschikt schoeisel aanbevolen. Geneesmiddelen kunnen worden gebruikt om die toe te dienen die zijn aangegeven in niet-diabetische degeneratieve gewrichtsaandoening.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*