oesofagitis Mucositis Mucositis

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Slokdarmontsteking is een slijmvliesbeschadiging. Het is het resultaat van langdurige aanwezigheid van de sonde in de maag, radiotherapie, chemotherapie of irriterende stoffen. In Europese landen zijn de meeste ontstekingen gerelateerd aan de reflux van maaginhoud naar de slokdarm.

Reflux-esophagitis komt vooral voor bij volwassenen ouder dan 40 jaar. Complicaties na de ziekte zijn: oesofageale stenose, bloeding, Barrett’s slokdarm.

Symptomen van oesofagitis

Slokdarmontsteking manifesteert zich door brandend maagzuur (drukpijn achter de uitstralende brug naar de nek) en zure smaak in de mond. Bovendien lijdt de patiënt aan ernstige pijn op de borst.

Klinische symptomen worden intenser met progressieve anatomische veranderingen in de slokdarm. Maagzuur en nutriëntenreflecties verschijnen. ‘S Nachts is er een gevoel van kortademigheid en hoesten. In het geval van littekens vernauwingen, is het moeilijk om voedsel te slikken.

Behandeling van oesofagitis

Slokdarmontsteking wordt hoofdzakelijk behandeld met een dieet en gewichtsvermindering. Farmacotherapie wordt toegepast in de vorm van geneesmiddelen die de zoutzuurafscheiding verminderen, zoutzuur neutraliseren en de spanning van de slokdarmsfincter versterken. Chirurgische behandeling wordt gebruikt bij de gevorderde ziekte.
Monika Kozak

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*