Misschien een bezoek aan een psycholoog om te helpen?

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Colon irritabile, colitis spastica is een chronische functionele colorectale ziekte van verschillende ernst en ernst. Vaak wordt de term prikkelbare darm ook gebruikt voor het beschrijven van aandoeningen die colitis mucosa worden genoemd. De functionele veranderingen die kenmerkend zijn voor deze ziekte omvatten verhoogde mucussecretie, vaak voorkomende samentrekkende toestanden of gestimuleerde peristaltiek, maar vooral de prikkelbare darm wordt onthuld door motorische stoornissen.

Vrouwen worden veel meer getroffen door prikkelbare darmaandoeningen. Stress en emotionele opwinding zijn factoren die predisponeren voor het begin van de bijbehorende kwalen. Symptomen zijn meestal erg belastend en vanwege hun prevalentie in andere abdominale ziekten worden ze vaak verkeerd gediagnosticeerd.

Symptomen van prikkelbare darm

Een typisch symptoom van de prikkelbare darm is de pijn in de buik. Ze komen gewoonlijk met variërende intensiteit voor in soortgelijke situaties, b.v. in de volgende gevallen Heel vaak als u niet thuis bent, in een vreemde omgeving. Diagnose van de prikkelbare darm is een langdurig en complex proces, omdat het gebaseerd is op de uitsluiting van andere, vermoedelijke ziekten van het maag-darmkanaal. De prikkelbare darm wordt gekenmerkt door anamnese en het uiterlijk van de patiënt, soms kan krimp en aanraakgevoelige dikke darm worden gevoeld tijdens het lichamelijk onderzoek, en in de buikröntgenfoto is toegenomen hustustle en drukte waargenomen.

Behandeling van prikkelbare darm

De behandeling van de prikkelbare darm moet beginnen door de patiënt de specifieke aard van zijn ziekte uit te leggen, zodat de patiënt zich kan ontdoen van zijn angsten en zijn eigen, vaak onjuiste vermoedens over de mogelijke oorzaken van zijn ziekte.

Het belangrijkste in het proces van het irriteren van de darmbehandeling is dieetverandering. Maaltijden moeten worden bereid op basis van het principe van een klein volume. Het is ook noodzakelijk om de vezelconsumptie te verminderen, rekening houdend met de frequente consumptie van fruit- en groentesappen, die de tekorten aan vitaminen zouden compenseren die het gevolg zijn van het niet leveren van voldoende groente en fruit. Men moet ook onthouden over de juiste hydratatie van het lichaam en toename van fysieke activiteit. Overmatig gebruik van geneesmiddelen (met name laxeermiddelen) wordt echter niet aanbevolen. De pijn in de prikkelbare darm wordt het best verlicht door het gebruik van warme wikkels, in laatste instantie door middel van diastolische middelen en zo nu en dan.
Zhaneta Malec

Opmerkingen Gevoelige darm

Magda | 2008-12-31 01:39

Kalmeren is een ziekte veroorzaakt door de puzzels van wat er in onze hoofden gebeurt. Het is een ziekte veroorzaakt door stress, omdat we gestrest, nerveus zijn. Misschien zou een bezoek aan een psycholoog helpen, het losmaken en er elke dag van genieten.

agata | 01-01-2001 14:58

Heeft jouw martha ook een trage ontlasting, een verlangen en een gevoel van opluchting na elke deal?
Ik was onlangs op de test en mijn bloed- en urine-resultaten zijn in orde.
maar ik dien … nerveuze tijd en een impuls is genoeg, en het is al slecht voor mij en ik heb de druk.
ze zijn elke dag bang. Ik eet bijna niets, maar droog brood.
Het is goed voor mij om een kalmus te drinken. maar toch eist stress zijn tol.

Het programma zal worden uitgevoerd in 2009-01-14 om 18:45 uur.

Ik heb deze symptomen en ik ben geruime tijd voor hen genezen, de medicijnen helpen me ongeveer 3-4 uur en dan kom ik terug maar sinds wanneer ik iets beter eet, zijn 2 lepels yoghurt per dag genoeg 🙂 Of jij zal een verdikking voelen in de linker lies, mijn arts vertelde me over de resterende gassen en dergelijke daar.

agata | 15-01-2001 18:41

Ik kwam erachter dat dit allemaal nerveus was. Het kan een medicijnneurose zijn, de angst voor iets concreets. Dit alles stapelt zich op in het onderbewustzijn en valt aan op een onverwacht moment. Hij laat een tijdje los, maar keert terug als een boemerang.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*