Migraine-aanvallen komen in verschillende vormen voor

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Migraine-aanvallen komen in verschillende vormen voor. Toch zijn er verschillende gemeenschappelijke fasen. Aan het begin van het proces verschijnen de zogenaamde “nieuwe”. heraldische symptomen (niet alle patiënten) voorafgaand aan hoofdpijn, zelfs met een paar dagen. Dit zijn stemmingswisselingen zoals woede, euforie, verminderd humeur, vermoeidheid en problemen bij het richten van de aandacht. Bovendien kan de stijfheid van het nekgebied, verhoogde eetlust, afname of toename van het dagelijkse volume uitgescheiden urine optreden.

De tweede fase van migraine is de voorkomende aura. Dit zijn symptomen van het zenuwstelsel die zich voordoen onmiddellijk voor het begin van de hoofdpijn (tot 1 uur): symptomen van de ogen (meestal): flitsen, duisternis, zien als door de mist, vervorming van de waargenomen voorwerpen; sensorische symptomen in de vorm van wandelende mieren op de huid, vooral in het gebied van ledematen en mond; symptomen van parese en spierverlamming, meestal van ledematen.

De aurafase kan zich ook manifesteren in spraak, schrijven, lezen, onbalans, tinnitus, dubbelzien en bewustzijnsstoornissen. Deze fase is omkeerbaar en maakt praktisch plaats voor de fase van hoofdpijn, die meestal wordt gekenmerkt door eenzijdige lokalisatie, vervaging en geleidelijke opbouw. Bij volwassenen kan dit tot 3 dagen duren (kinderen brengen meestal minder tijd door) en aanvallen komen gemiddeld elke maand voor. Hoofdpijn kan gepaard gaan met misselijkheid, overgeven, overgevoeligheid voor geluiden en licht.

Niet-specifieke symptomen van migraine uit het vegetatieve systeem kunnen zijn: druk op urine en ontlasting, gastro-intestinale symptomen in de vorm van buikpijn en diarree, de huid kan bleek, bezweet zijn, patiënten rapporteren koude of warme beroertes. De laatste fase – na de apseksualiteit – verschijnt na de fase van hoofdpijn, wordt gekenmerkt door uitputting, slaperigheid, apathie, verminderde activiteit en het vermogen om de aandacht te vestigen, de patiënten zijn geïrriteerd, minder vaak wordt deze fase gekenmerkt door het optreden van euforie en verhoogde psychofysieke activiteit. Vaak treden in deze fase ook hoofdpijn met een saaie en gemorste aard op.

Erkenning van migraine

De conditie van patiënten tussen aanvallen van migraine en tijdens hun lichamelijk onderzoek is niet abnormaal. Veranderingen in het EEG komen niet vaak voor en hebben geen migraine-specifieke kenmerken. Er worden ook geen veranderingen in laboratoriumtests waargenomen.

De aanwezigheid van sommige symptomen maakt het gemakkelijker migraine te herkennen en classificeren. Deze symptomen zijn onder meer: periodieke aanvang van hoofdpijn, aanwezigheid van vegetatieve en visuele stoornissen, volledige stopzetting van de aanvallen, het begin van de ziekte op jonge leeftijd, de aanwezigheid van migraine in de naaste familie.

Bij de differentiaaldiagnose van migraine moet rekening worden gehouden met voorbijgaande toestanden van cerebrale circulatiestoornissen, pathologieën die optreden in de visuele zenuwen, netvliesloslating, verschillende soorten epileptische aanvallen, voorbijgaande cerebrale ischemische aanvallen, vooral die bij oudere mensen.

Behandeling van migraine

Naast het gebruik van farmacologische substanties, wordt een belangrijke rol in de behandeling van migraine toegeschreven aan gedragsmanagement: de factoren die bevorderlijk zijn voor aanvallen moeten zoveel mogelijk worden geëlimineerd. Het toedienen van medicatie kan tijdelijk (tijdens aanvallen) of preventief zijn.

De behandeling van migraine is afhankelijk van de frequentie en ernst van epileptische aanvallen en bijbehorende symptomen, het optreden van andere aandoeningen, de effectiviteit van eerdere behandelingen, de mogelijke bijwerkingen van de gebruikte geneesmiddelen en de acceptatie door de patiënt van de betreffende behandeling. Een aantal geneesmiddelengroepen worden gebruikt bij een ad hoc aanvalbehandeling: 5-HT1-receptoragonisten (bijvoorbeeld het Europees Geneesmiddelenbureau (ECPEA)), het Europees Geneesmiddelenbureau (ECPEA) en het Europees Geneesmiddelenbureau (ECPEA). sumatryptan, risatryptan), ergot alkaloïden (bijv. dihydroergotamine), krachtige pijnstillers en niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, antipsychotica (bijv. antipsychotica), antibiotica (bijv. antibiotica), antibiotica (bijv. antibiotica) en antibiotica (bijv. antibiotica) . tiethlperazine) en anti-emeticum.

Preventieve behandeling van migraine, aan de andere kant, heeft tot doel het aantal aanvallen te verminderen en het dagelijks leven in een normale toestand te brengen. Vandaar dat de indicaties voor preventieve toediening frequente toevallen, langdurige, zeldzame vormen van migraine en de ineffectiviteit of inacceptantie zijn. van spoedbehandeling door patiënten.

De gebruikte geneesmiddelen zijn bètablokkers (bijv. Propranolol), antidepressiva (bijv. Amitriptyline), calciumkanaalblokkers (bijv. Alkaline, Flunarazine), geneesmiddelen die worden gebruikt bij epilepsie (bijv. Valproïnezuur, topiramaat) of metysergide (behorend tot de groep van serotoninereceptoren). antagonisten) .

Prognose bij migraine is redelijk goed – hoewel de ziekte meestal levenslang duurt, zorgt de toegepaste behandeling voor een zekere verbetering van de kwaliteit van leven. Het overlevingspercentage van migrainepatiënten is hetzelfde als het bevolkingsgemiddelde. De ziekte kan spontaan genezen, maar het gebeurt zelden. In de regel veroorzaakt het geen ernstige gevolgen. Het vindt meestal plaats met perioden van remissie en exacerbatie.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*