Meulengraft-Gilbert team

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Meulengraft-Gilbert-syndroom is een aangeboren aandoening van het metabolisme van bilirubine. Het wordt gekenmerkt door chronische hyperbilirubinemie met een overheersende invloed op de niet-geconjugeerde fractie. Dit ensemble wordt autosomaal en overheersend geërfd. Het syndroom komt vaker voor bij mannen.

Meulengraft-Gilbert-syndroom veroorzaakt geen veranderingen in de lever. Alleen verminderde glucuronyloverdrachtsactiviteit wordt waargenomen. Deze stoornis leidt tot abnormale koppeling van bilirubine in hepatocyten. Andere oorzaken van verhoogde bloedbilirubinespiegels moeten worden uitgesloten bij de diagnose van de ziekte.

Symptomen van het Meulengraft-Gilbertsyndroom

Meulengraft-Gilbertsyndroom manifesteert zich in een variabele intensiteit van sclera en huidgeur. De factoren die hepatitis veroorzaken zijn alcohol, lichamelijke inspanning, voedingsfouten.

Bovendien kunnen de volgende symptomen optreden als symptomen van het Meulengraft-Gilbert-syndroom: vermoeidheid, hoofdpijn, dyspeptische symptomen. Symptomen lijken vaak op griep. Het syndroom verschilt alleen van deze virale ziekte door de concentratie van niet-geconjugeerd bilirubine te verhogen.

Behandeling van Meulengraft-Gilbert-syndroom

Meulengraft-Gilbert-syndroom vereist geen behandeling. Je hoeft alleen maar een goed dieet te eten en factoren te vermijden die geelzucht vrijmaken.
Monika Kozak

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*