Meerbloedige nierdegeneratie

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Autosomaal erfelijke multiple-blooded nier degeneratie heeft altijd invloed op zowel de nieren en co-existeert met congenitale hepatische fibrose. De meeste kinderen sterven al in de neonatale periode vanwege ademhalingsproblemen gerelateerd aan longontwikkelingen.

De tweede vorm van de ziekte lijkt klinisch veel later – het wordt ongeveer 40 gedetecteerd. De meest voorkomende cysten zijn bilateraal, hoewel er maar één nier bij is betrokken. Veranderingen in de lever (cysten die vaak geen symptomen van leverinsufficiëntie vertonen, maar alleen de ademhaling bemoeilijken of pijn manifesteren) en arteriële aneurysma’s in de schedelbasis vaak naast elkaar bestaan.

Patiënten kunnen ook pancreascysten, hartafwijkingen en abdominale hernia’s hebben. Patiënten melden vaak problemen met urineren vóór de diagnose – bedplassen, toename van het dagelijks volume uitgescheiden urine (polyurie), dat het gevolg is van abnormale urine-concentratie. Ook kan in het begin niet-specifieke buikpijn optreden. Na verloop van tijd verslechtert de nierfunctie, wat leidt tot nierfalen, wat zich uit in de versnelde hartslag, zwakte en vermoeidheid.

Als gevolg van de ophoping van vloeistof in weefsels, worden ascites gevormd, soms kan de tumor in de onderbuik worden onderzocht door palpatie. Eiwit in de urine komt minder vaak voor. De progressie kan leiden tot de ontwikkeling van gevaarlijke complicaties: urineweginfecties met de mogelijkheid van cyst-infectie, urinaire steen en Nadciśnienie Tętnicze kunnen verschijnen.

De diagnose moet gebaseerd zijn op de resultaten van de beeldvorming: echografie van de eerste lijn van de cysten van de nieren en andere organen van de buikholte moet worden gebruikt. De ziekte moet worden onderscheiden van meerdere cysten, maar niet van genetische mutaties. Bij vrouwen die zwanger kunnen worden, moeten ectopische zwangerschappen met ernstige buikpijn worden uitgesloten.

Behandeling van multiplecystische nierdegeneratie

De behandeling van multipelbloedige nierdegeneratie is symptomatisch en is gebaseerd op pijnbehandeling, behandeling van hypertensie bij sommige patiënten, preventie en beheersing van urineweginfecties en eliminatie van symptomen van nierfalen bij patiënten met een hoge prevalentie van de ziekte. Een belangrijk aspect van de behandeling is niertransplantatie. Chirurgische interventie wordt aanbevolen in geval van cystruptuur, infectie en massale bloeding.

Prognose is niet goed – het hangt af van de vorm van de ziekte, de intensiteit van klinische symptomen, het optreden van complicaties en indicaties voor niervervangingstherapie, wanneer eindstadium nierfalen optreedt (deze complicatie ontwikkelt zich bij ongeveer de helft van de patiënten). Bij patiënten met autosomaal overgeërfde voornamelijk meervoudige nierfunctie, komt sterfte voor als gevolg van een slechte nierfunctie of als gevolg van een ruptuur van aneurysma’s in cerebrale bloedvaten. Bij patiënten met recessieve overerving is de prognose veel ernstiger.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*