Longziekten veroorzaakt door niet-tuberculeuze aci-resistente mycobacteriën

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Longaandoeningen veroorzaakt door niet-tuberculeuze zuurbestendige mycobacteriën zijn anders atypische microbacteriose. Deze mycobacteriën omvatten Mycobacterium avium, Mycobacterium intracellulare, Mycobacterium kansasii, Mycobacterium abscessus.

De infectie wordt niet van mens op mens overgedragen. Menselijke infectie – zoönotische mycobacteriën, stof – is zeldzaam. Niet-tuberculeuze mycobacteriën zijn niet pathogeen. Ondanks de infectie komt de ziekte extreem zelden voor.

Gunstige factoren zijn: aanwezigheid van immunosuppressie, voorlopige longschade, huidinfectie. Bijkomende kenmerken van de ziekte zijn: niet-toepasbaarheid van tuberculinatie, primaire resistentie tegen tuberculostaten, geen neiging tot kaasdrankveranderingen.

Symptomen van atypische mycobacteriën

De atypische microbacteriose lijkt op longtuberculose. Ze worden gekenmerkt door eenzijdige, pijnloze cervicale lymfadenitis. Bovendien zijn er huidlaesies vergelijkbaar met die in de loop van de lepra.

Andere symptomen zijn: fistels, koorts, nachtelijk zweten, buikpijn, gewichtsverlies, chronische diarree. In het ademhalingssysteem zijn de holten in de pieken van de longen zichtbaar en kunnen co-morbide longaandoeningen worden gevonden.

Behandeling van atypische mycobacteriën

De atypische microbacteriose wordt behandeld met reservoirgeneesmiddelen vanwege zijn resistentie tegen standaard tuberculocidaten. Combinaties van verschillende geneesmiddelen zouden moeten worden gebruikt en de behandeling zou niet minder dan 18 maanden moeten duren.
Monika Kozak

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*