Locatie van Verworven Bleken kan anders zijn

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Het belangrijkste klinische symptoom van verworven albinisme is de aanwezigheid op de huid van goed gedefinieerde verkleuringen met verkleuring aan de buitenkant van de huid, die soms zo groot is dat het moeilijk is om te bepalen of de verkleuring een gezonde huid is en het ziekteproces voornamelijk bestaat in de aanwezigheid van alleen huidverkleuringen.

In de omgeving van veranderingen en op het gebied van haarzakjes, wordt op bleekvlekken kleurstof behouden en vanaf deze plaatsen begint het proces van het omkeren van de laesies (repigmentatie). Het haar heeft een witte kleur op het gebied van bleekverkleuring.

De locatie van gekochte vitiligo kan variëren. Meestal hebben de laesies betrekking op de huid van het gezicht, de achterkant van de kanker en de nabijheid van de urogenitale organen. Het gebeurt dat de ziekte gegeneraliseerd is en zich door het gehele huidgebied verspreidt.

De duur van het gekochte albinisme is meestal meerjarig, maar veranderingen gaan vaak een heel leven lang mee. Bleekvlekken kunnen plotseling of geleidelijk verschijnen. In de zomer zijn ze beter zichtbaar, wat gerelateerd is aan de intensiteit van verkleuring aan de periferie van huidlaesies. De verkleuring door de zon zelf kan verzwakken. Gewoonlijk gaan huidafwijkingen niet gepaard met jeuk en pijn.

Verworven vitiligo-diagnose

De diagnose van het verworven albinisme is mogelijk op basis van het typische klinische verloop van het verworven albinisme, met de detectie van verkleurde vlekken die geen ontstekings- of atrofische kenmerken hebben. Er zijn meestal veel uitbraken. Klinische geschiedenis is ook belangrijk, waarbij rekening moet worden gehouden met het vóórkomen van vitiligo in familieleden (ongeveer 30%). Het risico op het ontwikkelen van een familiegeschiedenis is beperkt.

Bij de differentiatie van verergerde vitiligo moet rekening worden gehouden met aangeboren vitiligo, waarbij de bleekvlekken al bij de geboorte worden waargenomen. Bovendien kan beweerd albinisme vergelijkbare klinische symptomen vertonen.

Verworven witheid ontwikkelt zich tijdens de behandeling van psoriasis (dan heeft het een systeem dat overeenkomt met de vorige psoriasis), in acute roos (waarin ze na zonnebaden van een fijner karakter zijn, zonder duidelijke afbakening van de omgeving). Een andere aandoening met soortgelijke huidafwijkingen is chloasma.

Behandeling van gekocht albinisme

Tot dusverre is geen effectieve behandeling van gekocht albinisme bekend. Fototherapie is toegepast, die op dezelfde manier wordt uitgevoerd als bij psoriasis. Het therapeutisch management moet over een periode van vele maanden worden uitgevoerd, maar toch wordt in sommige gevallen een goed therapeutisch effect verkregen.

Bij de behandeling van vitiligo bij kinderen kan extract van St. Janskruid worden gebruikt, zowel algemeen (oraal) als lokaal (extern) voor de getroffen gebieden. Bovendien kan niet-violette straling worden ingeschakeld bij kinderen. In sommige klinische gevallen is het raadzaam om sedativa te gebruiken, omdat de ziekte kan worden geassocieerd met abnormale reacties van de psyche en het zenuwstelsel.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*