Het verloop van de ziekte is chronisch en langdurig

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De ziekte van Heck behoort tot de groep van virale huidziekten met papulaire laesies in de slijmvliezen. Het veroorzakende middel is het HPV-type 13 en 32 van het humane papillomavirus, dat kenmerkend is voor deze entiteit van de ziekte.

Inuit is de belangrijkste oorzaak van de ziekte van Heck in Inuit en in sommige landen van Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, met zeldzame gevallen bij Europese burgers.

Symptomen van de ziekte van Heck

De ziekte van Heck wordt gekenmerkt door grote, niet-inflammatoire en afgeplatte knobbeltjes in de slijmvliezen van de lippen, wangen en tong.

Patiënten vertonen geen systemische symptomen. Het verloop van de ziekte is chronisch en langdurig. Onbehandelde veranderingen kunnen spontaan verdwijnen.

Diagnose van de ziekte van Heck

Typische klinische en histologische kenmerken van de ziekte van Heck duiden op een dergelijke diagnose. De diagnose moet worden bevestigd door virologische tests die de aanwezigheid van bepaalde typen HPV aantonen.

Bij het differentiëren van de ziekte van Heck is het noodzakelijk om algemene wratten en condylomen uit te sluiten (zelden aangetroffen in de slijmvliezen), die vergelijkbare klinische kenmerken kunnen vertonen.

Behandeling en prognose van de ziekte van Heck

De basismethode voor therapeutisch beheer van de ziekte van Heck is chirurgische methoden gebaseerd op de excisie van laesies. Prognose met de behandeling is goed.

Ook zijn niet-gediagnosticeerde gevallen vatbaar voor spontane stopzetting en bovendien zijn er geen algemene symptomen bij de ziekte van Heck, dus de prognose is positief.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*