Gum-arteritis

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Polyarteritis nodosa, periarteritis, is een ziekte van middelgrote en kleine arteriën met multifocale ontstekingsveranderingen, voornamelijk bij volwassen mannen. Een aandoening met volledige symptomen wordt gekenmerkt door hypertensie, buikpijn en nierinsufficiëntie. Beschermende mechanismen van het lichaam spelen een speciale rol in de ontwikkeling van de ziekte.

Symptomen van nodulaire arteritis

Multifocale vasculaire laesies omvatten vier stadia die gelijktijdig voorkomen met de ziekte: degeneratieve laesies, inflammatoire laesies, ontwikkeling van granulomateus weefsel, littekens. In tegenstelling tot de naam van de ziekte, worden subcutane knobbeltjes van subcutaan weefsel zelden gedetecteerd.

Tumultuous arteritis heeft een zeer individuele koers. Symptomen die beginnen met tumultueuze arteritis zijn hoge koorts, of zwakte en gewichtsverlies.

Bij de meeste patiënten treedt, als gevolg van inflammatoire veranderingen, ischemie van weefsels en organen op, die meestal het hart, de lever, het onderhuidse weefsel, de nieren en het maagdarmkanaal treffen, evenals de spieren.

Patiënten ervaren spieratrofie, huidlaesies en veranderingen in de nieren en vaten van de hersenen. Veranderingen in de kransslagaders komen ook vaak voor. Hoofdpijn, convulsies en psychische stoornissen kunnen ook voorkomen. Spier- en gewrichtspijnen komen vaak voor. Als gevolg van de betrokkenheid van de buikader, heeft de patiënt een infarct van de milt of bloedende maagzweren, acute alvleeskliernecrose en darminfarct.

Oorzaken van nodulaire arteritis

De oorzaak van nodulaire arteritis is niet verklaard. Een zeer belangrijke rol in de etiologie van nodulaire arteritis wordt gespeeld door allergieën voor geneesmiddelen, bijvoorbeeld: “Het risico van allergische reacties is erg groot”. thioureumderivaten, thiaziden, penicilline. Er wordt ook aangenomen dat virus-antilichaamcomplexen een rol kunnen spelen in de ontwikkeling van de ziekte.

Diagnose van nodulaire arteritis

De diagnose van nodulaire arteritis is gebaseerd op de hierboven beschreven symptomen en laboratoriumtests. Een belangrijke indicator voor de diagnose is huid- en spierbiopsie, vooral waar knobbeltjes rondom de bloedvaten aanwezig zijn.

In het histopathologisch onderzoek worden ontstekingsinfiltraties en necrose gevonden in de wand van kleine of middelgrote slagaders. Endovasculaire stolsels en vasculaire infiltraties bestaande uit granulocyten en lymfocyten worden ook gerapporteerd.

Hoge niveaus van leucocytose, versnelde ESR, hematurie, proteïnurie, hoge creatinineconcentratie en ureum in het bloed zijn belangrijk in de hulptests – bloed en urine.

Andere collagenoses, inflammatoire slagaderziekten en reumatoïde ziekten zijn inbegrepen in de differentiële diagnose van de ziekte.

Behandeling van nodulaire arteritis

Behandeling van nodulaire arteritis is multidirectioneel en hangt af van het individuele klinische beeld. Het omvat de toediening van corticosteroïden, immunosuppressiva en toediening van arteriële hypertensie in grote doses. Een langer gebruik van corticosteroïden wordt echter afgeraden vanwege de bijwerkingen. Bij hemorragische of trombotische complicaties wordt een operatie toegepast.

Indien niet behandeld, is de ziekte dodelijk. Patiënten sterven binnen zes jaar na hun eerste symptomen. Ze sterven aan uremie, hersenbloeding of abdominale bloeding en algemene vernietiging van belangrijke organen.
Zhaneta Malec

Opmerkingen Gumarteritis

Hirek | 13-03-2007 12:17

Welkom.
Ik dacht dat ik de enige persoon in Polen was met deze ziekte.
Ik ben 12 jaar ziek geweest, ik heb een beetje geleden voordat ik de diagnose kreeg, maar gelukkig heb ik dat al gedaan. Ik dacht dat ze me hadden genezen, maar deze ziekte is niet te genezen en dus leeft het nemen van de pillen en functies normaal zonder enige pijn.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*