Grote criteria houden rekening met de aanwezigheid van een hartaanval

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Bij het diagnostische proces van reumatische koorts wordt een belangrijke rol gespeeld door het verzamelen van de geschiedenis van een streptokokinfectie (angina, overstraling) die 2-3 weken eerder plaatsvond. Een diagnose kan worden gesteld als aan ten minste twee criteria is voldaan, of als een van de twee criteria groter of groter is, samen met de twee kleinere criteria. De grote criteria houden rekening met de aanwezigheid van hartaandoeningen, artritis, chorea, subcutane knobbeltjes en erytheem.

De kleinere diagnostische criteria hebben betrekking op de aanwezigheid van koorts, gewrichtspijn en geschiedenis van reumatische koorts. Bovendien houden ze rekening met veranderingen in het ECG-record en significante versnelling van de precipitatie van rode bloedcellen (ESR) of een toename van de serum-CRP-concentratie, wat wijst op een actief ontstekingsproces in het lichaam.

Om een juiste diagnose van reumatische koorts vast te stellen, is het noodzakelijk om de infectie met beta-hemolytische streptokokken te bevestigen. Bij de differentiatie moet rekening worden gehouden met de reactionaire artritis van andere oorzaken, evenals directe gewrichtsinfecties en de aanwezigheid van micro-organismen in hun structuren.

Behandeling van reumatische koorts

De oorzaak van reumatische koorts wordt veroorzaakt door de toediening van antibiotica tegen streptokokken. Penicilline wordt aanbevolen. De behandeling zou 10 dagen moeten duren. In geval van intolerantie kan sulfadiazine of erytromycine worden toegediend. Bovendien is een ontstekingsremmende behandeling belangrijk. Voor dit doel worden glucocorticosteroïden en niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen gebruikt.

De keuze van de bereiding, de dosis en de wijze van toediening worden individueel gekozen. Als hartstilstand optreedt, wordt het gebruik van glucocorticosteroïden aanbevolen. De gemiddelde behandelingsduur is ongeveer 6 weken. Het is belangrijk om te onthouden over een geleidelijke vermindering van de steroïdendosis. Alleen niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen worden toegediend in artritis zonder symptomen van het hart.

Het beheersen van symptomen van het zenuwstelsel is gebaseerd op het vermijden van stressvolle situaties, in bed blijven, en in sommige situaties kunnen sedativa worden gebruikt, zoals de volgende fenol, haloperidol of diazepam.

Preventie van reumatische koorts

Primaire preventie, die de incidentie van reumatische koorts aanzienlijk heeft verlaagd, bestaat uit de behandeling van streptokokkeninfecties van de bovenste luchtwegen met antibiotische therapie. In de toekomst kan de primaire preventie het gebruik van geschikte antischimmelvaccins zijn, die zouden kunnen beschermen tegen de ontwikkeling van reumatische koorts.

Secundaire preventie van reumatische koorts is de toediening van antibiotica bij mensen die de behandeling van reumatische koorts hebben voltooid. Profylactisch management van mensen die een hartaanval met een defect hebben gehad, zou een heel leven moeten duren.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*