Nieuws

Gezond eten op school – 19 dingen die je moet weten

Gezond eten op school is moeilijker dan ooit geworden, omdat meer opties beschikbaar zijn met een hoog suikergehalte. Maar met een beetje planning, kunt u ervoor zorgen dat uw kinderen ook gezond eten op school.Schoollunches staan al lang bekend om hun onschuld, en in het ergste geval zijn ze een grap. Een recent debat over het gebrek aan adequate voeding dat schoollunches niet kunnen bieden, heeft veel ouders ertoe aangespoord hun kinderen naar school te sturen met hun zelfgemaakte rantsoenen die al voorverpakt zijn.Maar dat is een andere uitdaging: hoe maak je een gezonde, smakelijke, stevige lunch in verpakte vorm, waar kinderen echt van houden?

Schoollunches waren niet altijd beschikbaar. Aan het begin van het openbare onderwijs werden kinderen vaak naar huis gestuurd voor de lunch, waar hun moeders thuis een heerlijk, evenwichtig feestmaal klaarmaken (nou ja, misschien overdrijf ik).Maar op een gegeven moment, met het toenemen van de algemene bevolking en het toenemen van de afstand tussen huizen en scholen, is het onpraktisch geworden om kinderen elke dag gedurende één uur thuis te sturen. Vandaar het schooldiner. Toch kunt u er nog steeds voor zorgen dat uw baby ‘s middags een voedzame en uitgebalanceerde maaltijd krijgt.Hier zijn een paar manieren om deze maaltijd op de best mogelijke manier voor te bereiden, ongeacht of deze thuis handig is verpakt of direct wordt besteld bij een cateringbedrijf:

De voordelen van gezond eten

Een gezond dieet, rijk aan fruit, groenten, volkorenproducten en magere zuivelproducten, kan het risico op hartaandoeningen helpen verminderen door een bloeddrukbalans en cholesterolwaarden te handhaven.

Het helpt ook om botten en tanden te ontwikkelen en te versterken. Het helpt om het juiste gewicht, activiteit en concentratie op school te behouden, het verbeteren van de stemming en de algemene geestelijke gezondheid. Veel van de voordelen van gezond eten worden uitgesteld, waardoor het voor ons zo moeilijk is om vast te houden aan onze gezonde eetgewoonten. Maar er zijn een aantal effecten die je vrij snel zult zien.

Ziektepreventie

Het behouden van een gezond dieet zal het risico op vele chronische en dodelijke ziekten, zoals diabetes, hartaandoeningen, osteoporose en obesitas, verminderen.Gezond eten op school, wanneer ouders de verstandige voedingskeuzes van het kind niet kunnen afdwingen, is een essentieel onderdeel van het algehele dieet van het kind.

Verbetering van de hersenfunctie

Wat voor kinderen belangrijker is dan de gezondheid van hun hersenen is dat de hersenen van het kind zich blijven ontwikkelen en nieuwe informatie ontvangen. Het hongerige brein werkt niet optimaal.Voor goede cijfers en goede resultaten bij schooltesten hebben hun hersenen de juiste brandstof nodig. Evenwichtige maaltijden die geen grote sprongen of verlagingen van de bloedsuikerspiegel veroorzaken, zijn essentieel voor de concentratie en de cognitieve functie.

In dit artikel (gepubliceerd in het Engels) kunt u lezen over de schadelijke effecten van overmatig gebruik van suiker. Om ervoor te zorgen dat kinderen hun best kunnen doen op school, is het belangrijk dat ze op een voedzame manier eten die een goede algehele gezondheid bevordert. Gezonde schoolmaaltijden vormen een belangrijk onderdeel van deze legpuzzel.

Groter zelfvertrouwen

Een gezond voedingspatroon geeft je automatisch een beter en zelfverzekerder gevoel. Je zult minder gewicht krijgen en afvallen. Het versterken van goede eetgewoonten tijdens de jaren van karakterontwikkeling zal in de toekomst voordelen opleveren.Kinderen zullen zich met meer vreugde en beter zelfrespect ontwikkelen als ze gezond blijven en vanaf jonge leeftijd gezond eten implementeren, je lichaam er gezonder uit zal zien en je zelfrespect en zelfrespect zullen toenemen, wat cruciaal is voor het leven van kinderen en adolescenten.

Meer energie

Je zelfbeeld zal verder worden verbeterd door hoe goed je je voelt. Je zult in staat zijn om een meer actieve, energieke levensstijl te leiden, omdat je gewoon de kracht hebt om dat te doen.Hoewel veel kinderen op school geen extra energie nodig hebben, geeft gezond eten ze de hele middag energie en kunnen ze zich concentreren na de lunch.

Verborgen voordeel

Sommige voordelen van gezond eten kunnen u verrassen. U zult gezondere tanden zien, minder rimpels, minder stress, een beter humeur, minder hunkeren naar voedsel en een kleinere diameter in het geval van gerechten.Hieronder zijn enkele artikelen in het Engels over dit onderwerp:

 • 10 voordelen van gezond eten
 • de voordelen van een uitgebalanceerd dieet
 • 6 redenen om gezond te eten
 • de gezondheidsvoordelen van goede voeding
 • de voordelen van gezond eten
 • de voordelen van gezond eten
 • 9 de verborgen voordelen van gezond eten

Terwijl volwassenen de voordelen van gezond eten beter begrijpen, weten jongere kinderen vaak niets van gezond eten. Het is zeker een uitdaging om een achtjarige te overtuigen om groenten te kiezen in plaats van suiker of bewerkte snacks, waardoor hij verleidt met minder rimpels of gezondere tanden.Maar volwassenen kunnen voorbeelden worden van gezond eten voor hun kinderen door thuis gezonde eetgewoonten vast te stellen die door kinderen op school kunnen worden gehandhaafd.

Gezonde voeding voor kinderen

Een van de beste dingen die u kunt doen voor de toekomst van uw kinderen, is hen te helpen gezonde eetgewoonten te ontwikkelen.Maar het is gemakkelijker om het te zeggen dan om het te doen.

“Alle ouders willen dat hun kinderen gezond eten, maar helaas ontmoedigen sommigen hun kinderen wanneer ze proberen een gezond dieet te implementeren.Wanneer u uw kind vertelt dat de enige manier om dessert te eten, is om eerst groene bonen te eten, vertel je het feit dat groene bonen een onaangenaam offer vereisen om iets heerlijks te krijgen. Aan de andere kant, wanneer je je kind vertelt over de voordelen van eten, hoe melk hun botten sterk kan maken of dat wortels hen kunnen helpen in het donker te zien, is het waarschijnlijker dat ze een goed geïnformeerde consument opvoeden die gezonde keuzes maakt over eten. Let op de pogingen van uw kind om gezond te eten, niet op zijn of haar mogelijke aversie. Zelfs als hij gewoon een steel van een stuk broccoli opneemt, waardeert hij dat Laat hem zien hoezeer je onder de indruk bent van goed voor je lichaam zorgen en blijkbaar zorgen voor versterking van je hersenen en spieren, waardoor je de kans vergroot dat je meer eet dan alleen een snack voor jezelf!– verklaart de mede-oprichter van de Seedlings Group Bronwyn, Becker Charlton, Ph. D.

Uitdagingen bij gezond eten voor kinderen

Een ding is om je eetgewoonten te disciplineren – maar hoe zit het met je kinderen?Ouderschap is een uitdaging op zich en het gezond maken van kinderen is niet eenvoudig.Dit zijn slechts enkele van de uitdagingen waarmee u te maken kunt krijgen als het gaat om gezond eten voor kinderen:

 • Kinderen zijn kieskeurig en vaak grimmig;
 • Je kunt bepalen wat je kinderen thuis eten, maar je weet niet wat ze thuis eten, op feestjes, in kampen of in activiteiten buiten het klaslokaal;
 • de meeste kinderen worden sterk beïnvloed door hun leeftijdgenoten, met meer nadruk op wat koeler is dan wat gezond is;
 • kinderen, vooral tieners, willen wat ze niet mogen hebben;

Je kunt niet alles controleren wat je kinderen doen, maar er zijn manieren om de factoren tegen te gaan die chAsami hen op een dwaalspoor kan brengen.

Behandel kinderen als kleine volwassenen

Leg bij het leggen van de basis voor een gezond leven starre, inflexibele regels. Het zal alleen maar frustrerend zijn voor je kinderen en ze zullen een manier vinden om te eten wat ze willen; ze doen het gewoon achter je rug.Wanneer u weet dat uw kinderen een maaltijd of een snack weg van huis zullen eten, belet ze dan niet om specifiek voedsel te eten. Moedig hen in plaats daarvan aan om het meeste uit hun voedselkeuzes te halen.Hierdoor zullen ze zich volwassen en verantwoordelijk voelen om de juiste keuze te maken. Natuurlijk zal chAsami in de verleiding komen, maar dit geldt ook voor volwassenen.

Laat ze meedoen met het voedingsproces

Kinderen voelen zich gewaardeerd en belangrijk wanneer ze ergens aan kunnen bijdragen. Vraag hen om samen met u gezonde maaltijden te bereiden, een lunch te bereiden en gezonde snacks te kiezen in de supermarkt. .Als ze thuis deel uitmaken van een gezond voedingspatroon, zullen ze ook meer tevreden zijn over het voedsel.Een van de coole manieren om kinderen in de keuken te betrekken, is om heerlijke lekkernijen te maken: hier is een idee voor een heerlijk en gezond ontbijt – een worteltaart (Quick Bread, website in het Engels), voorgesteld door Amy’s Healthy Baking.

Wees een rolmodel

Om de steun van uw kinderen te krijgen, moet u uw eigen toewijding aan gezond eten bewijzen. Als je zegt dat ze geen koolzuurhoudende drank mogen drinken omdat het schadelijk is voor hun gezondheid, en dan zien ze dat je de volgende dag coca-cola drinkt, dan zullen ze beledigd zijn en zullen ze je waarschijnlijk smeken om toestemming om een slokje te drinken ervan.Als u goede eetgewoonten vertoont, zullen uw kinderen u enthousiast volgen.Hier zijn enkele artikelen over dit onderwerp (bronnen in het Engels):

 • gezond eten: strategieën voor goede eetgewoonten voor kinderen;
 • gezonde eetgewoonten voor uw kind;
 • hoe een gezond dieet op school te handhaven (tieners);
 • hoe school lunches te verbeteren;
 • 10 manieren voor kinderen om gezond voedsel te willen eten;
 • moedig kinderen aan om gezond voedsel te eten

Gezonde schoollunches voor kinderen

Als je van plan bent om je kind naar school te sturen met een gezond, verpakt diner in een schooltas, verander dan de gerechten vaak zodat ze vers en opwindend zijn, zodat het kind zich niet verveelt met hun smaak.Als je een drukke ouder bent, maximaliseer je tijd door verschillende dingen samen te koken en te verdelen in Tupperware-containers met één kamer. ‘S Morgens hoeft u (of uw kind) er maar één mee te nemen.Zie deze bronnen voor gezonde ideeën voor onze schoolkinderlunch (Engelse pagina’s):

 • terug naar school – ideeën voor een lunch voor kinderen;
 • 100 dagen echt eten;
 • Healthy School Lunch Recipes: creatieve diners voor ouders die wat meer tijd hebben;
 • gezonde lunches en snacks op school

Gezonde schoolmaaltijden

Als je je geïnspireerd voelt en je kind naar school wilt sturen met ingrediënten voor een gezonde lunch, begin dan met het basisvoedsel als basis; dit is iets dat je kunt losmaken en het wordt een paar uur bewaard in de ontbijtdoos van je kind. Het kan van alles zijn, van pasta tot rijstschoorsteen, tot worsten van hoge kwaliteit, die allemaal koud of op kamertemperatuur kunnen worden gegeten.

Voeg kruiden, gedroogd fruit of sladressing toe om het gerecht zijn smaak te geven. Als je jezelf niet wilt beperken tot koud eten, koop dan een kleine thermoskan voor je baby. Thermos kunnen voedsel vele uren warm houden. Het gebruik van de thermoskan opent meer mogelijkheden – bruine rijst, bonen en zelfs soep blijven warm. Plaats de schaal eenvoudigweg in de magnetron in de ochtend, laat het iets langer dan wanneer u het onmiddellijk moest eten.Neem het voedsel dan mee naar de thermoskan en zorg ervoor dat het goed gesloten is. Een van mijn favoriete gerechten is linzensoep, die de juiste hoeveelheid voedzame eiwitten en groenten bevat; ze zullen je baby stimuleren en opwarmen tijdens de koudere maanden. Hier is wat aanvullende informatie over ideeën voor gezond eten op school (pagina’s in het Engels) :.

 • praktische ideeën voor lunch op school (coldhot): praktische ideeën voor droge schoolmaaltijden;
 • gezond eten – schoollunches: welke ingrediënten moeten in gezonde schoollunches worden gestopt;
 • 41 snelle en gemakkelijke schoolmaaltijden: van zoete aardappel-taco’s tot gebakken rijst, deze lijst bevat alles;
 • 50 gezonde, eenvoudige ideeën voor lunch op school: creatieve ideeën voor lunch op school bereid door je moeder;
 • hulpmiddelen voor het verpakken van gezonde lunches op school: uw gereedschap voor het snel en efficiënt bereiden van maaltijden voor de lunch

Gezonde schoollunches voor kinderen

Gezonde schoolmaaltijden voor kinderen zijn essentieel voor hun welzijn en succes. Als je de lunch opgeeft of een vette of zoete lunch eet, voel je je niet goed. Waarschijnlijk heb je het gevoel om op twee uur ‘s middags op je bureau te liggen en te slapen tot het einde van de dag.Hetzelfde geldt voor kinderen die niet gezond eten. De lunch is het midden van de dag en ze moeten in de middag waakzaam en energiek zijn.Ervoor zorgen dat ze het juiste diner hebben, is hier cruciaal. Hier zijn nog enkele artikelen over de essentie van een gezonde lunch voor kinderen (materialen in het Engels): …

 • Jonge geesten voeden – het belang van schoollunches: lees over het voorbeeld van Harding Senior High School;
 • waarom een gezond schoolmaaltijd belangrijk is: een artikel van de Amerikaanse minister van landbouw;
 • 5 redenen waarom je goed voor het voedsel van je school moet zorgen;
 • waarom is lunch zo belangrijk?
 • Hoe beïnvloedt de kwaliteit van de lunch op school de prestaties van studenten?
 • het belang van het eten van lunch voor de leerling

Gezonde schoolmaaltijden

Snacks zijn veel gemakkelijker te bereiden dan volledige maaltijden, vooral tegenwoordig. Uw lokale supermarkt heeft waarschijnlijk een afdeling met voorgesneden groenten en fruit die hier ideaal voor zijn.Druiven, wortels, gesneden komkommers, gehakte watermeloenen en gehakte ananas zijn goede voorbeelden van gezonde snacks voor school. Voor een beetje meer verzadiging, pak ook een enkele portie walnootboter in met gehakte appels.

Hoewel het een contradictie lijkt te zijn van je intuïtie, probeer je weg te houden van het departement met … snacks. Chips, pretzels en koekjes zullen uw kinderen niet ten goede komen. De meeste van deze producten zitten vol met suiker, maïs en geraffineerde meel en olie. Als u echt verpakte snacks wilt kopen, kies dan voor producten met minder suiker, vet en andere verfijnde ingrediënten.Als het je lukt om kinderen te isoleren van verwerkt voedsel als ze jonger zijn, zullen ze van nature de smaak van vers, laaggezoet, onverwerkt voedsel zoals groenten en fruit leren kennen en waarderen. De sleutel is om kinderen in een vroeg stadium van hun leven in staat te stellen om hen te leren kennen door intelligente voedingskeuzes te maken voordat ze hun eigen dieet kunnen kiezen. Het is ook belangrijk om te weten wat voor soort snacks beschikbaar zijn voor uw kind op school in automaten en schoolwinkels. En hier zijn enkele gezonde snacks op school (de artikelen zijn in het Engels) :.

 • gezonde snacks: voorbeelden van gezonde snacks uit alle voedingsmiddelen;
 • een gids voor verstandige snacks naar school;
 • 85 snackideeën voor kinderen (en volwassenen): dit artikel staat vol met voorbeelden van groenten en fruit die goed zijn voor tussendoortjes;

Ideeën voor een gezonde schoollunch

Het is niet makkelijk. Als ouder heb je controle over wat je in de lunchdoos stopt, maar je hebt misschien geen tijd om je lunch elke ochtend in te pakken. Laten we eerlijk zijn, het is veel gemakkelijker om je kind een paar zloty te geven om zelf voedsel te kopen. Het kan verleidelijk zijn.Als privépersoon heb je misschien niets te zeggen over hoe schoollunches er uit zien, maar misschien ben je wel betrokken bij het stimuleren van scholen om een gezond schoollunchprogramma voor kinderen te implementeren.Hier zijn enkele andere manieren waarop ouders hierover kunnen leren en die zich bezighouden met gezond eten voor hun kinderen:

 • ontdek wat voedingsmiddelen beschikbaar zijn op de school van uw kind
 • eet een lunch op school met je kind
 • word lid van een commissie die beslissingen neemt over de gezondheid en het welzijn van kinderen op jouw school
 • Vraag de school naar de veranderingen in schoollunches.
 • stel voor om u te helpen bij het organiseren van proeverijen

Een organisatie die een verschil probeert te maken, is Food Corps, een nationaal initiatief van de VS dat helpt bij het bieden van gezond voedsel voor kinderen en scholen. Ze reizen naar school, leren hun kinderen eten en planten schooltuinen. De leerlingen met wie ze hebben gewerkt, hebben meer fruit en groenten gegeten en hebben minder kans op overgewicht dan andere kinderen. Hieronder vindt u ook wat aanvullende informatie over gezonde voeding op school (de artikelen zijn in het Engels) :.

 • gezonde schoolmaaltijden: hoe kun je helpen?
 • De 10 belangrijkste tips voor duurzaam voedsel op school;
 • Brons zaken schoollunch: wat is gezonder?
 • 10 manieren om gezond eten te bevorderen;
 • voedingsgedrag van kinderen: belang van voedingsnormen voor voedsel in scholen

Zijn schoolkantine lunches gezond?

Schoollunches hebben een lange weg van verandering doorgemaakt. Tegenwoordig bieden schoolkantines een breder scala aan opties dan de afgelopen decennia.Dit zijn enkele van de recente federale vereisten in de Verenigde Staten voor schoollunches:

 • moet zorgen voor ten minste een derde van de dagelijkse eiwit- en vitaminebehoeften;
 • het vetgehalte mag niet groter zijn dan 30% van de dagelijkse vetbehoefte van het kind;
 • portiegroottes moeten aangepast zijn aan de leeftijdsgroep, zodat kinderen weten hoeveel ze moeten eten tijdens een maaltijd;
 • moet laag zijn in natrium en geraffineerde koolhydraten;
 • moet magere zuivelproducten bevatten.

Aan de andere kant ontdekken sommige scholen dat deze gezondere voedingsmiddelen niet worden gegeten omdat kinderen ze niet smakelijk vinden. Is de lunch in de schoolkantine gezond en hoe kijk je ernaar? Terwijl lunches op school gezonder en gezonder worden, hoeven ze niet per se … te eten.De volgende stap voor schoolcatering is om ervoor te zorgen dat een gezonde schoolmaaltijd goed smaakt. Hier zijn enkele artikelen over dit onderwerp (materialen in het Engels): …

 • gezonde maaltijden, gezonde leerlingen;
 • Waarom haten studenten schoollunches?
 • lunch op school is nog gezonder;
 • waarom school ertoe doet;
 • schoolmaaltijden – vragen en antwoorden: Veelgestelde vragen over schoolmaaltijden: veelgestelde vragen en antwoorden verzameld door Health Control Centers.

Door lokaal te handelen, kunt u communiceren met uw schoolraad en uw bezorgdheid uiten over studentenvoeding. Hoewel de meeste scholen moeten voldoen aan nationale of nationale normen, kiezen veel scholen voor goedkopere maar minder voedzame voedingskeuzes. Of uw kinderen nu naar een privé- of openbare school gaan, uw geld helpt de school te financieren en u hebt het recht om uw bezorgdheid uit te spreken over de voedselkwaliteit en de beschikbaarheid van gezonde eetopties voor uw kind.

Gezond eten op scholen

In de Verenigde Staten zijn al veel stappen gezet om gezond eten op scholen te bevorderen. Initiatief.Laten we verder gaanopgericht tijdens de ambtstermijn van Obama, verhoogde federale normen van voeding in schoolkantines. Maar er moet nog veel worden gedaan. Kinderen moeten worden opgeleid in voeding en gezond eten en het voedsel dat ze krijgen, moet passen in wat ze leren. Andere strategieën om effectieve gezonde eetgewoonten op scholen te implementeren, zijn: …

 • school tuinen;
 • ouderlijke betrokkenheid;
 • recepten om thuis te koken;
 • de betrokkenheid van personeel;
 • leerlingenbetrokkenheid;

Lunchpauzes hoeven geen nachtmerrie voor kinderen te zijn en schoollunches hoeven niet onsamenhangend te zijn.In een tijdperk van vooruitgang zouden we allemaal een beetje bewuster moeten zijn van wat kinderen in onze samenleving op school eten. Hier zijn wat aanvullende informatie over dit onderwerp (de artikelen zijn in het Engels): …

 • de schooldag is al gezonder – de Toolkit
 • schoolmaaltijden: kansen voor scholen;
 • Kansen voor scholen: uit te voeren opties;
 • Voedselopties en -middelen: advies voor ouders en opties voor het implementeren van de basis voor een gezond voedingspatroon.

Aanvullende informatiebronnen

 • gezonde scholen: richtlijnen voor de campagneLaten we verder gaangeïntroduceerd in de Verenigde Staten tijdens Obama’s ambtsperiode;
 • gezond eten: richtlijnen van de Scholen voor Europese Gezondheid (SHE) gids;
 • A + Eats: een gezonde gids om terug te keren van je schoolvakantie;
 • de voordelen van gezonde eetgewoonten;
 • 5 redenen waarom alle schoolmaaltijden gezond moeten zijn.

Marjoleine Nines

In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn .
Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.

Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus.
Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *