Gecompromitteerde systeemziekten, endocrinologie

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Acromegalie is een ziekte die wordt veroorzaakt door overmatige afscheiding van somatropine (groeihormoon) door de voorkwab van de hypofyse. Deze aandoening treft mensen van middelbare leeftijd, ongeacht geslacht, en wordt gekenmerkt door overmatige groei van botten, zachte delen en inwendige organen. Somatropine Somatropine is een levenslang groeihormoon dat wordt uitgescheiden door de menselijke hypofyse.

Hashimoto-thyroïditis (lymfocytoxide, ziekte van Hashimoto)

Hashimoto’s thyroïditis (lymfocytair oxide, ziekte van Hashimoto, chronische lymfatische thyreoïditis) (Thyfooiditis Hashimoto Struma lymphomatosa) is een chronische ontsteking van de immuungemedieerde schildklier. De laesies kunnen gelijkmatig over het hele orgaan worden verdeeld of worden beperkt tot een deel van de schildklier. In zijn loop is het aanvankelijk onmerkbaar, het komt voor.

gynaecomastia

Gynaecomastia (Latijn, Engels, Duits, Spaans, Spaans, Spaans, Russisch, Spaans, Russisch, etc.) Gynaecomastia) is een eenzijdige of bilaterale hypertrofie van de borstklieren (tepels) bij mannen, ongeacht hun leeftijd. De vergroting van de tepel is meestal symmetrisch, minder vaak eenzijdig. Neuropathologische gynaecomastie is ook aanwezig bij pasgeborenen en passeert ongeveer. 4. een week na de geboorte. Uitzetting van de borstklieren is meestal pijnlijk, w.

Primair hyperaldosteronisme (Conn’s syndroom, aldosteronisme)

Primair hyperaldosteronisme (primair aldosteronismenyndroom, Conna-syndroom, aldosteronisme, Latijn). Hyperaldosteronismus ) . Het eerste beschreven geval van Conn’s band in Polen werd aangekondigd in 1957. De patiënt werd behandeld met chirurgische verwijdering van adenoom van de bijnier. Primair hyperaldosteronisme verwijst naar de groep mensen van 30 jaar en ouder. tot 50. en komt meestal voor bij vrouwen.

Secundair hyperaldosteronisme

Secundair hyperaldosteronisme is een verscheidenheid van ziekten die wordt veroorzaakt door extrarenale verhoogde aldosteronsecretie als gevolg van een verhoogde activering van het hormonaal-enzymatische systeem van renine-angiotensine (RAA). Het wordt gekenmerkt door verhoogde secretie van ARO en angiotensine II. Hyperaldosteronisme komt voor in de volgende gevallen: nefropathie, hypertensie, zwangerschapsvergiftiging, nierziekte.

hypoaldosteronisme

Hypoaldosteronisme bestaat uit verminderde aldosteronsecretie als gevolg van schade aan de externe bijnierschorslaag (als gevolg van een acuut ontstekingsproces, metastasen van kanker, schaafwond, hemostromatose, bijnierbloeding of directe omgeving) of door enzymatische defecten (bijv. Aldosteron, aldosteron, aldosteron). aldosteron). Desmolasen, hydrogenasen, dehydrogenasen, aldosteronsynthasen). Staat.

hypogonadism

Hypogonadisme is een aandoening die wordt veroorzaakt door hypotensie van geslachtsklieren (eierstokken of testikels). Gonadaal disfunctioneren omvat de productie van geslachtshormonen en gameten (eieren of spermatozoa). Er zijn twee vormen van hypogonadisme: primair hypogonadisme en secundair hypogonadisme. Primair hypogonadisme is een hormonale hypotensie als gevolg van schade aan mannelijke of vrouwelijke geslachtsklieren.

Hypofyse-dwerggroei

Hypofyse-dwerggroei – Hyposomatotropische dwerggroei, Nanosomy-hypofyse, Nanosomy hyposomatotropic is een endocrinologische aandoening op basis van een verminderd niveau of een tekort aan groeihormoonsecretie – somatropine- en gonadotropinedeficiëntie. Symptomen van hypofysaire dwerggroei Symptomen van hypofysaire dwerggroei verergeren met de leeftijd. Het belangrijkste symptoom.

Rechte urine

Rechte urine (lat. Diabetes insipidus) is een ziekte die wordt gekenmerkt door een abnormale dichtheid van urine, veroorzaakt door een tekort aan anti-diuretisch hormoon uitgescheiden door de achterste hypofysekwab van de hersenen of ongevoeligheid van de nieren voor de effecten ervan. Antidiuretisch hormoon (ADH, vasopressine) wordt gevormd in het voorste deel van de hypothalamus in de supravisiekernen en.

Overtollig anti-diuretisch hormoon (Schwartz-Bartter-syndroom)

Anti-Diuretic Hormone (ADH) is een peptide geproduceerd in de hypothalamus van de hypofyse om de plasmaosmolariteit te behouden. Vasopressine is een cyclisch anti-diuretisch hormoon dat wordt uitgescheiden door de achterste hypofyse. Overtollig anti-diuretisch hormoon (vasopressine) veroorzaakt retentie van lichaamswater en verdunning van lichaamsvloeistoffen. Hij zegt meestal.

Overmatige prolactinesecretie (hyperprolactinemie)

Overmatige prolactinesecretie – Overmatige prolactine – Prolactine hyperprolactinemie (PRL, luteostimuline) is een hormoon dat wordt uitgescheiden door de hypofyse-klier bij zowel vrouwen als mannen. Het is overheersend bij vrouwen en de hogere concentratie ervan vindt plaats tijdens de eisprong. Prolactine stimuleert de melkproductie door de borstklieren en reguleert de secretie.

Hypofyse insufficiëntie en het syndroom van Sheehan

Hypofyse-hyperactiviteit en het syndroom van Sheehan (postnatale hypofyse-necrose, Hypopltuitarismus en het syndroom van Sheehan) zijn ziekten die afhankelijk zijn van gonadotrofinedeficiëntie, groeihormoon, corticotrofine, thyrotropine, als gevolg van schade aan de hypothalamus of de voorkwab van de hypofyse. Het komt meestal voor bij vrouwen als een complicatie van zwangerschap. Redenen voor hypofyse insufficiëntie Meest voorkomend.

Schildklier hypothyreoïdie

Hypothyreosis (Hypothyreosis) is een ziekte die wordt veroorzaakt door een tekort aan schildklierhormoon. Bij hypothyreoïdie zijn de bloedconcentraties van thyroxine en trijoodthyronine verlaagd. Hormonale deficiëntie veroorzaakt metabole stoornissen m. onder andere verminderde capaciteit om hoog-energetische verbindingen te herbouwen en de energie die ze bevatten te gebruiken, en verminderd zuurstofverbruik. U.

Acute bijnierafwijking

Insufficientia acuta corticis glandularum suprarenalium is een aandoening die wordt veroorzaakt door snel voortschrijdende, beschadigde bijnierschors en / of toegenomen vraag naar corticoïden. Oorzaken van acute bijnierinsufficiëntie – uitgebreide bijnierbloedingen (de zogenaamde “bijnierbloedingen”). bijnierbenadering) – adrenalctomie, – therapie met medicijnen.

Subacute thyroiditis (granulomateuze thyroïditis)

Subacute thyreoïditis (granulomateuze, pijnlijke, reusachtige cel thyroïditis) is een ziekte die wordt gekenmerkt door pijn en vergroting van de schildklier. Deze situatie duurt van enkele weken tot meerdere maanden. Ontsteking wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door virussen. De subacute vorm van thyroïditis is vatbaar voor terugval. Symptomen van subacute ontsteking.

Tertiaire hyperparathyreoïdie

Tertiaire hyperparathyroïdie (lat. Hyperparathyreoidismus tertiarius) is een ziektetoestand die bestaat uit een abnormaal verhoogde serumparathormoonconcentratie die niet gepaard gaat met significante variaties in het calciumgehalte; het is bijna aan de ondergrens van de norm. Het equivalent is een medische aandoening die autonomie wordt genoemd in de loop van secundaire hyperactiviteit.

Knollenwassen

Nodulaire olie (Nodosus-stroom) is hypertrofie van de schildklier door de aanvankelijk homogene structuur van de schildklier in het gebied van de lobben en het interstitiële weefsel te verstoren. Dit leidt tot de vorming van een of meer knobbeltjes in de schildklier. Sommige endocriene actieve knobbeltjes worden omgeven door een bindweefselzak en vormen een adenoom. Nodule typen Getest op methode.

Rechte vleesolie

Rechte vleeswassen (Streama parenchymatosa simplex) zijn vergrotingen van de schildklier die gewoonlijk geen symptomen van hypothyreoïdie of hyperthyreoïdie vertonen. Het vlees wordt uniform gevormd uit het vlees van de schildklier, een kleine bubbel die arm is aan colloïdstof. Door deze verandering worden de luchtpijp en aangrenzende organen (slokdarm, laryngeale zenuwen, grote bloedvaten) onder druk gebracht, waardoor dit gebeurt.

Wole Riedela

Wole Riedela (Riedelitis ontsteking van de schildklier, Thyreoiditis fibrosa chronica Struma Ugnosa) is een zeer zeldzame vorm van chronische thyroiditis. In de wolf van Riedel is de schildklier vergroot en heeft een sterk vezelig vlees, met een samenhang die vergelijkbaar is met die van hout, vandaar de andere naam van de ziekte – houten os. De oorzaak van deze ziekte is onbekend. Symptomen van de wil.

Clinefelter-syndroom (hypergonadotroop hypogonadisme)

Klinefelter-syndroom (hypergonadotroop hypogonadisme, Klinefelter-syndroom) is een groep van ziekten die bij mannen ontstaan. Het wordt gekenmerkt door gynaecomastie, eunuchoidale lichaamsstructuur en de aanwezigheid van kleine kernen zonder spermatogenese. Het echte Klinefelter-syndroom Het echte Klinefelter-syndroom is aangeboren bij de meeste mannen van karyotype 47, XXY. Kenmerkend.

Het team van Turner

Het syndroom van Turner is een chromosomale stoornis. Het wordt veroorzaakt door verschillende chromosomale aberraties. Het meest voorkomende type aberratie is monosomie. Het bestaat uit de totale of gedeeltelijke afwezigheid van één X-chromosoom. In andere gevallen is er sprake van mozaïekisme (sommige cellen hebben twee XX-geslachtschromosomen en andere hebben één X0) of schade aan de structuur in één van hen.

De ziekte van Graves en Basedov

Graves-Basedow-ziekte is een ziekte die wordt veroorzaakt door de productie van antilichamen tegen schildklierstructuren. Deze antilichamen veroorzaken verhoogde uitscheiding van schildklierhormonen, wat klinisch wordt gemanifesteerd door zijn hyperactiviteit. Vele factoren kunnen verantwoordelijk zijn voor het optreden van de ziekte van Graves en Basedow, waaronder genetische aanleg en roken.

Primaire hyperparathyreoïdie

Primaire hyperparathyreoïdie is een aandoening die gepaard gaat met overmatige secretie van parathormonen door de bijschildklieren en de resulterende karakteristieke symptomen. Ook belangrijk is het gebrek aan gevoeligheid of de aanwezigheid van slechts een kleine respons, bestaande uit de verzwakking van arteriosclerose als gevolg van de aanwezigheid van hogere calciumconcentraties in het bloed. Primaire hyperactiviteit.

hypoparathyreoïdie

Hypoparathyreoïdie wordt gekenmerkt door deficiëntie of afwezigheid van parathormoon, synthese van zijn inactieve moleculen of resistentie van doelweefsels tot de effecten ervan. De frequentie van hypoparathyreoïdie is niet volledig bekend en hangt voornamelijk af van het per ongeluk verwijderen van de bijschildklieren tijdens een schildklieroperatie. Bovendien, om de klieren te vernietigen.

Schildklierorbitopathie

Schildklierorbitopathie is een orbitale weefselontstekingstoestand die immunologisch van aard is en optreedt met een syndroom van ziektesymptomen van de oogbol. Schildklierorbitopathie vergezelt de ziekte van Graves en de ziekte van Basedow en resulteert in tijdelijke of permanente schade aan de ogen. Veranderingen in de oogbol vergezellen vaak symptomen.

suikerziekte

Diabetes mellitus is een groep metabole ziekten die is gebaseerd op verhoogde glucosespiegels in het serum boven normale waarden. De oorzaak is abnormale secretie of abnormale insulinereactie, die glucosespiegels verlaagt. Niet-gediagnosticeerde of slecht behandelde diabetes is geassocieerd met de ontwikkeling van schade, functionele stoornissen en.

Schildklierdoorbraak

De doorbraak van de schildklier of thyrotoxische doorbraak is een zich snel ontwikkelende aandoening die wordt veroorzaakt door niet-gediagnosticeerde of onvoldoende behandelde hyperthyreoïdie. Dit syndroom manifesteert zich door het plotseling verschijnen van symptomen van verstoord bewustzijn, hartfalen en shock. De doorbraak van de schildklier wordt vaak geassocieerd met een aandoening naast elkaar (bijvoorbeeld schildklier of schildklier). ernstige infectie) of.

Acute thyroiditis

Acute thyroïditis is een ziekte die meestal wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie van het oliekarakter. De ziekte is zeldzaam, het komt het vaakst voor bij kinderen en jonge volwassenen. Meer dan de helft van de gevallen betreft de schildklier, die al is aangetast door een ander ziekteproces. De meest voorkomende micro-organismen die acute schildklierontsteking veroorzaken, zijn.

Metaboolsyndroom

Het metabool syndroom is een ziektetoestand die wordt gekenmerkt door abdominale obesitas en abnormale referentiewaarden van lipidemetabolisme en verhoogde bloeddruk. Soms gaat het metabool syndroom gepaard met koolhydraatmetabolismestoornissen die zich manifesteren door abnormale serumglucosewaarden.

hyperthyreoïdie

Hyperthyreoïdie is een aandoening die tot uiting komt in de productie van grotere hoeveelheden schildklierhormonen, die de huidige behoefte van het lichaam aan deze stoffen overtreft. Overmatige activiteit van de schildklier is een vrij veel voorkomende ziekte, die domineert bij vrouwen (gemiddeld wordt verondersteld dat deze elke 60 jaar voorkomt). een vrouw zal haar hele leven ziek worden). In landen met een hoge jodiumblootstelling.

Ontsteking van de schildklier na bestraling

Post-bestraling thyroiditis ontwikkelt zich als gevolg van de toediening van radioactief jodium voor therapeutische doeleinden. Eerst wordt een acute ontstekingsfase waargenomen, die geleidelijk chronisch wordt. Soms, als gevolg van antikankertherapie met behulp van straling, ontwikkelen zich echter veranderingen in de schildklier.

Cataractische acute thyroiditis

Geneesmiddel acute thyroiditis ontwikkelt zich als gevolg van het gebruik van bepaalde medicijnen als een ongewenst neveneffect. Farmaceutische preparaten die acute thyroiditis kunnen veroorzaken, omvatten voornamelijk difenylhydantoïnederivaten, lithiumzouten, bromiden en amiodaron. Deze maatregelen leiden tot de ontwikkeling van acute aandoeningen, naast het nemen van amiodaron kan optreden.

Secundaire hypoplasie van de bijnier

Secundaire bijnierinsufficiëntie is een syndroom van symptomen die optreden als gevolg van een langdurig tekort aan bijnierhormonen veroorzaakt door verminderde secretie van ACTH door de hypofyse. De ziekte komt niet vaak voor, deze overheerst bij vrouwen en de redenen houden voornamelijk verband met de remming van ACTH-recirculatie als gevolg van de therapie.

Schildklierfunctie-afwijkingen als gevolg van jodiumtekort

Aandoeningen van de schildklierfunctie veroorzaakt door jodiumtekort zijn erkend als mondiale sociale ziekten. Er is geschat dat een op de drie inwoners van de aarde wordt blootgesteld aan de effecten van jodiumtekort als gevolg van hun verblijfplaats. Een verminderde aanvoer van dit element leidt tot een verminderde productie van schildklierhormonen en kan in de vroege stadia van het leven van de foetus ook.

Lege koppelschotel

Leeg zadel syndroom is een aandoening die ontstaat als gevolg van de verspreiding van de spinnenwebband, samen met een reservoir met cerebrospinale vloeistof (III kamer), rond het Turkse zadel, met een gelijktijdig lekkend zadeldiafragma en verhoogde intracraniale druk. Er wordt geschat dat het lege zadelsyndroom voorkomt bij maar liefst 5 procent van de mensen in de stad.

De ziekte van Cushing

De ziekte van Cushing is een syndroom van symptomen dat geassocieerd is met hypercortisolia (verhoogde serumspiegels van cortisol). In tegenstelling tot het syndroom van Cushing, waar de oorzaak van de afwijking ligt in de bijnierschors, wordt de ziekte van Cushing veroorzaakt door pathologieën in de hypofyse, die secundair tot overmatige cortisolproductie leiden.

Subklinische hyperthyreoïdie

Subklinische hyperthyreoïdie is een aandoening die wordt gekenmerkt door een lichte overmaat aan schildklierhormonen. Deze ziekte vertoont geen symptomen van ziekte, maar in het bloedserum van de patiënt wordt een verlaagd TSH-hormoon gedetecteerd, dat door de hypofyse in kleinere hoeveelheden wordt uitgescheiden als reactie op overmatige schildklierhormonen (in het bloedserum).

Schildklierhormoonresistentiesyndroom

Resistentie tegen schildklierhormonen is een erfelijke ziekte en komt tot uiting in een verminderde gevoeligheid van de lichaamsweefsels voor schildklierhormonen. Schildklierhormoonresistentiesyndroom is geen veel voorkomende ziekte, het komt voornamelijk voor in de familie, maar een aanzienlijk aantal van de gevallen wordt niet gediagnosticeerd omdat ze asymptomatisch zijn of niet voorkomen.

de ziekte van Addison

De ziekte van Addison, of primaire bijnierinsufficiëntie, is een syndroom van klinische symptomen geassocieerd met hormoondeficiëntie geproduceerd onder normale omstandigheden door de bijnierschors (vooral cortisol), als een resultaat van directe schade aan de structuur van deze endocriene klier. De ziekte komt niet vaak voor en wordt meestal waargenomen in de leeftijd tussen 20 en 40 jaar.

Vermeende hypoparathyreoïdie

Vermeende hypoparathyreoïdie, of het syndroom van Albright, is een genetische aandoening die de gevoeligheid van doelwitweefsels voor parathormonen die worden afgescheiden door parathylen vermindert. De oorzaak van de afwijking is een defect in de receptor, die de overdracht van informatie bepaalt en dus de juiste reactie van weefsels op parathormon.

Secundaire hyperparathyreoïdie

Secundaire hyperparathyroïdie is meestal een reversibele aandoening van verhoogde uitscheiding van parathormon door overmaat aan bijschildklieren. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een beperkte instroom van calciumionen in de cellen van de bijschildklier, die op hun beurt meestal worden veroorzaakt door een verlaging van het niveau van dit ionische in het bloedserum. Secundaire hyperactiviteit komt in principe veel voor bij alle patiënten met deze ziekte.

Type III auto-immuun multigroupal insufficiëntiesyndroom

Auto-immuun multigland syndroom type III is een ziekte waarbij geen adrenale stoornissen worden gevonden, in tegenstelling tot type I en II (als de patiënt wordt gediagnosticeerd met de ziekte van Addison, wordt de diagnose veranderd naar auto-immuun multigland disfunctie syndroom type II). Er is geen bewijs van prevalentie.

Type II auto-immuun multigroup insufficiëntiesyndroom

Auto-immuun type II polyglandulair insufficiëntiesyndroom is een ziekte met een abnormale immuunsysteemreactie en de vorming van antilichamen gericht tegen zijn eigen weefsels. Ten tweede is de functie van verschillende organen verloren of verzwakt, meestal heeft de ziekte betrekking op de bijnierschors (de hypotensie ontwikkelt zich, d.w.z. dat deze niet goed functioneert).

Type I auto-immuun multigroup insufficiëntiesyndroom

Type I auto-immune hypoparathyreoïdie is een ziekte die voorkomt met hormonale deficiënties in verschillende endocriene klieren. De meest voorkomende afwijkingen betreffen de bijnierschors en de bijschildklieren. Bovendien bestaan gist en ectodermale dystrofie naast elkaar. Zelf-immuun multigroupal syndroom van type I is zeldzaam.

Zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes, zoals gedefinieerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO), is een aandoening van koolhydraattolerantie die het eerst wordt waargenomen tijdens de zwangerschap. Een kenmerkend kenmerk van zwangerschapsdiabetes is een hoog percentage van de stopzetting van de ziekte na de bevalling, maar er is ook een mogelijkheid van herhaling van de ziekte in de volgende zwangerschap (vaak houdt zwangerschapssuiker vast.

Lactaatacidose bij diabetes

Lactaatacidose is een ernstige complicatie die zich kan ontwikkelen bij diabetes, voornamelijk als gevolg van een slechte behandeling. De melkzuurconcentratie overschrijdt de bovengrenzen van de standaard die symptomen van de ziekte veroorzaken. Hoewel deze complicatie een van de zeldzame oorzaken is van coma bij diabetes, is het erg gevaarlijk omdat het in verband wordt gebracht met.

Ingewoonde hyperthyreoïdie

In de eerste weken van de zwangerschap gebruikt de foetus schildklierhormonen van de moeder, en hun tekort kan een significante onderontwikkeling van de structuren van het centrale zenuwstelsel en de mentale achteruitgang van het kind veroorzaken. Ongeveer 10. De schildklier van de pasgeborene is al in staat om jodium te accumuleren gedurende de draagtijd en is in staat geweest om jodium te accumuleren sinds de 12e week van de zwangerschap. De hypofyse begint tijdens de week een hormoon te vormen.

ACTH ectopisch secretiesyndroom

ACTH ectopisch secretiesyndroom is een ziekte die wordt veroorzaakt door de afgifte van corticotropine (adrenocorticotroop hormoon, ACTH) uit andere delen van het lichaam dan de hypofyse. Als gevolg hiervan leidt het tot snelgroeiende symptomen die verband houden met een verhoogde cortisolconcentratie, aangezien dit hormoon wordt uitgescheiden door de bijnierschors onder invloed van een verhoogde hoeveelheid ACTH.

Acidose en ketose bij diabetes

Acidose en ketose coma zijn acute complicaties die zich ontwikkelen in de loop van diabetes van alle soorten. Ze kunnen ook de eerste klinische manifestatie zijn van diabetes type I. Acidose en ketose coma zijn veel voorkomende complicaties en worden geassocieerd met sterftecijfers tot enkele procenten. Als gevolg van insulinetekort treedt verhoogde glucoseproductie op in het lichaam.

Ingeboren bijnierhypertrofie van 21-hydroxylase-deficiëntie

Ingeboren bijnierhypertrofie van 21-hydroxylase-deficiëntie is een genetische stoornis waarvan de symptomen geassocieerd zijn met een mutatie die overmatige afscheiding van androgenen veroorzaakt. Bovendien is er een lage concentratie cortisol en, in ernstige gevallen, aldosteron. Hormonale deficiënties worden geassocieerd met het optreden van typische klinische symptomen. Aangeboren.

Rachitis

Ringworm is een systemische ziekte die kenmerkend is voor de ontwikkelingsleeftijd. Het komt alleen voor bij kinderen, het equivalent ervan bij volwassenen is osteomalacie. De veranderingen waargenomen bij de rachitis zijn aandoeningen van mineralisatie van osteoïde en groe kraakbeen. De meest voorkomende oorzaak van afwijkingen is vitamine D3-tekort. Het wordt lange tijd niet waargenomen.

Hirsutyzm en virilisatie

HirsutyzmN en virilisatie zijn aandoeningen die worden veroorzaakt door de aanwezigheid van grotere hoeveelheden androgenen in het lichaam. Hirsutyzm bestaat uit het optreden van overmatige haargroei bij vrouwen op ongebruikelijke plaatsen (bovenlip, borst, binnenkant van dijen, rug en buik), die wordt veroorzaakt door overmatig androgeen of het gebruik van geneesmiddelen met een androgeen effect. Hypertrichosis is.

Niet-cketon hyperosmolale hyperglycemie bij diabetes

Niet-cketon hyperosmolale hyperglycemie behoort tot de groep van acute complicaties die wordt waargenomen bij diabetes. Het komt het meest voor bij oudere patiënten met type II diabetes mellitus, maar er zijn ook gevallen waarbij kinderen en adolescenten de eerste vorm van de ziekte hadden. Het gebeurt dat niet-kankon hyperosmolale hyperglykemie de eerste manifestatie van de ziekte is.

Ingebouwde hypothyreoïdie

Ingebouwde hypothyreoïdie wordt gekenmerkt door klinische verschijnselen en veranderingen in het lichaam van de foetus en de pasgeborene, die geassocieerd zijn met schildklierhormoondeficiëntie tijdens het spiraaltje. Ingeboren hypothyreoïdie komt al voor bij de foetus en kan een primair probleem zijn (wanneer de aandoeningen de schildklier zelf beïnvloeden) of een secundair probleem (wanneer het optreedt).

Geneesmiddel-hypoglykemie

Geneesmiddel-hypoglykemie is een acute diabetische complicatie die wordt gekenmerkt door een daling van de serumglucosewaarden onder de waarden die als normaal worden beschouwd, vanwege het nemen van te hoge doses medicijnen. Meestal gaat het om mensen met type I diabetes mellitus, het kan zelfs bij 10 procent van de patiënten voorkomen, het wordt geassocieerd met het nemen van hogere hoeveelheden insuline. In personen met II.

Schildklierhyperthyreoïdie bij zwangere vrouwen

Hyperthyreoïdie is een aandoening die optreedt met klinische symptomen geassocieerd met overmatige schildklierhormonen die op het lichaam inwerken. Het komt voor bij ongeveer de helft van alle zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap. De overgrote meerderheid van de gevallen wordt veroorzaakt door de ziekte van Graves en Basedow, die zich zelden kan ontwikkelen als gevolg van thyroiditis.

Rechte obesitas

Eenvoudige obesitas is een chronische ziekte die wordt gekenmerkt door overmatige vetophoping, waarvan het gewicht meer dan 15 procent van het totale gewicht van een volwassen mannetje en 25 procent van het gewicht van een vrouw bedraagt. De BMI (Body Mass Index) voor eenvoudige obesitas is hoger dan 30 kg per vierkante meter (BMI wordt berekend door het lichaamsgewicht te delen door de lengte).

The Cushing Complex

Cushing-syndroom is een groep van klinische symptomen die optreden als gevolg van overmatige cortisolproductie door bijniercellen of als gevolg van hoge doses glucocorticosteroïden toegediend bij de behandeling van vele ziekten (exogeen Cushing-syndroom). Het endogene probleem houdt verband met overmatige bijniercortisolproductie, meestal als gevolg van.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*