Nieuws

GABA – blokkeert neurotransmitters om de gezondheid te verbeteren – 11 dingen die je moet weten

GABA is een acroniem voor gamma-aminoboterzuur, dat een remmende (relaxerende) neurotransmitter is die doorgaans in de hersenen wordt geproduceerd om stimulatie tegen te gaan.Bovendien veroorzaakt GABA bij de meeste mensen kalmerende effecten en verhoogt het de natuurlijke aanmaak van serotonine in het lichaam. Wanneer de hersenen niet genoeg GABA produceren, kunnen specifieke tekenen van een tekort optreden. Terwijl sommige relatief mild zijn, kunnen anderen ernstiger zijn, zoals epilepsie, angst, slapeloosheid en depressie.

Wat is GABA?

GABA is voornamelijk in de afgelopen decennia bestudeerd. In 1883. Wetenschappers ontwikkelden voor het eerst een natuurlijk GABA-supplement (natuurlijke tranquillizer), dat was afgeleid van een combinatie van de metabolische processen van het micro-organisme en de plant.Laten we teruggaan naar 1950: wetenschappers ontdekten toen dat GABA iets is dat zich in het menselijk brein ontwikkelt als onderdeel van het centrale zenuwstelsel van zoogdieren. Tegenwoordig is bekend dat GABA niet alleen de op één na meest voorkomende neurotransmitter in onze hersenen is, maar ook de meest voorkomende remmer.Mensen kopen het over de toonbank om beter bestand te zijn tegen stoornissen van het zenuwstelsel en … bodybuilding, omdat het rechtstreeks de spierspanning regelt. Hoewel er tegenwoordig veel bekend is over neurotransmitters, moet het volledige potentieel van GABA nog worden bepaald.

Conclusie: GABA is een belangrijke neurotransmitter die pas onlangs door onderzoekers is ontdekt en begrepen.

Hoe werkt GABA?

GABA blokkeert hersensignalen (neurotransmissies) die overmatige stimulatie veroorzaken, resulterend in een gebalanceerde biochemische balans van de hersenen. Dr. Alan Pressman zegt dat glutamaat voorkomt wanneer glutamine interageert met voldoende vitamine B6. Wanneer dit glutamaat ook wordt gecombineerd met een geschikte hoeveelheid vitamine B6, wordt GABA geproduceerd.In een gezond brein zijn 40% van de neurotransmitters in het lichaam GABA’s en glutamaat de belangrijkste exciterende neurotransmitter. Omdat de eerste de centrale remmer is, noemen neurobiologen de GABA “Brake Brake Pedal”, die het zenuwstelsel kalmeert.

GABA- en glutamaterge synapsen zijn goed voor meer dan 85% van de synaptische relais in de normale hersenen. Veel synapsen gebruiken meer dan één neurotransmitter. Het hele brein accepteert norepinefrine-innervatie. In de afgelopen jaren hebben wetenschappers gemerkt dat mensen met ernstige depressies, schizofrenie en andere psychische aandoeningen te veel glutamaat hebben in hun zenuwstelsel. Farmacologische antidepressiva met verlaagde plasma glutamaatniveaus hebben aangetoond hoe de balans tussen exciterende en sedatieve neurotransmitters moet worden aangepakt.

Conclusie: GABA brengt de activiteit van neurotransmitters in de hersenen in evenwicht door remming van neurotransmissie, terwijl andere neurotransmitters dit stimuleren.

Voordelen van GABA

GABA wordt voornamelijk gebruikt om hersengerelateerde problemen te behandelen, hoewel uit wetenschappelijke studies blijkt dat het ook een positief effect heeft op andere aandoeningen, zoals hersenaandoeningen:

 • hoge bloeddruk
 • locomotief ziekte
 • bronchitis
 • onzekerheid
 • slecht
 • pre-menstruele spanningseenheid
 • lijden
 • zwaarlijvigheid
 • afwezigheid van spierspanning

GABA is door patiënten aanbevolen voor de behandeling van vele organen en systemen in het lichaam, waaronder de luchtwegen, pancreas, maag, kernen, eierstokken, nieren, lever, longen en ogen. GABA-actieve mechanismen kunnen worden gevonden in de maag, darmen, pancreas, kernen, eierstokken, eileiders, lever, nieren, blaas en longen. Met zoveel veelzijdigheid is het geen wonder dat GABA u kan helpen met meer dan alleen hersenproblemen.

Conclusie: GABA wordt gebruikt bij de behandeling van angst, depressie, slapeloosheid en andere nerveuze problemen, evenals bij bodybuilding- en gewichtsverliesproeven. Het bleek dat het ook andere ziekten behandelt. Onderzoek blijft dit themagebied verkennen.

GABA en angst

Een persoon wiens lichaam niet genoeg GABA produceert, ondervindt op zijn minst enkele van de volgende symptomen:

 • de wens om zoete dingen te eten of te drinken om te ontspannen
 • gespannen of stijve spieren
 • overweldigend
 • agitatie
 • paniek
 • zorgen en angst
 • het gevoel geliefd te zijn
 • algemene zorg

De middelen die mensen gebruiken om te ontspannen – sedativa, cannabis en alcohol – werken omdat ze allemaal de productie van GABA in de hersenen stimuleren.

Conclusie: wanneer iemand lijdt aan een GABA-tekort, vertonen ze verschillende verschijnselen van angst. Er is vaak misbruik van GABAnergious-substanties, omdat je op verschillende manieren het gevoel van ontspanning kunt verzamelen.

GABA voor slaap

Mensen die niet goed slapen hebben meestal niet genoeg GABA in hun zenuwstelsel. Een studie uit 2008, gepubliceerd in het tijdschrift Sleep, vond dat mensen die worstelen met slapeloosheid 30% minder GABA in hun zenuwstelsel hebben dan mensen die goed slapen, wat verklaart waarom depressie, angst en slapeloosheid meestal samen voorkomen.

Conclusie: het lichaam heeft het juiste niveau van GABA nodig om te rusten zonder medicatie. Angst, depressie en slapeloosheid zijn vaak het gevolg van de gelijktijdige remming van de productie van GABA-neurotransmitters in de hersenen.

GABA en serotonine

Serotonine speelt een zeer specifieke rol bij het reguleren van zowel GABA- als glutamaatproductie en is daarom essentieel voor de gezondheid van de hersenen en het algemene welzijn. Hier is een overzicht van een enkele studie: …

“De serotonine neurotransmitter (5-HT), die wijdverspreid is in het centrale zenuwstelsel (CZS), is betrokken bij veel verschillende fysiologische functies In verschillende gebieden van de hersenen wordt 5-HT diffuus vrijgegeven door volumetrische transmissie en gedraagt zich als een neuromodulator in plaats van als een “klassieke” neurotransmitter.

In OUN 5-HT (serotonine) oefent het een zeer complexe modulatieregeling uit op glutamaat- en GABA-transmissies, waaronder meerdere 5-HT-receptorsubtypen en een groot aantal verschillende effecten. Dit wordt gecompliceerder door het feit dat 5-HT interageert met vele andere neurotransmitters, waaronder twee andere monoamines, norepinephrine en dopamine, die ook als neuromodulatoren werken.

In veel gevallen heeft het gebruik van gecombineerde technieken in detail het werkingsmechanisme van 5-HT neuromodulatie onthuld. Aangezien het slecht functioneren van 5-HT-modulatie in verband is gebracht met een aantal pathologieën, waaronder schizofrenie, kinderautisme, cognitieve en motorische tekortkomingen, migraine en drugsmisbruik, zal een beter begrip van 5-HT-receptortypen en hun mechanismen nuttige strategieën bieden voor de behandeling van dergelijke ziekten. ” .

Zoals u hieronder zult lezen, leidt serotoninedeficiëntie uiteindelijk tot een aantal aandoeningen, waaronder depressie.Serotonine reguleert de productie van zowel GABA als glutamaat, dus de suppletie van GABA bij afwezigheid van een adequaat niveau van serotonine (of serotonine-remming) kan leiden tot aandoeningen zoals die hierboven genoemd. Om de serotoninespiegels in uw lichaam te behouden of te optimaliseren, zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden: …

Het niveau van serotonineremming bij mensen met glutenallergie is veel hoger dan de traditionele immuunrespons op de consumptie van glutenbevattende producten. Van test :.

“Gelijktijdig en groeiend bewijs suggereert dat de immuunrespons op gluten vaak gepaard gaat met neurologische en psychiatrische symptomen en dat gevoeligheid voor gluten (GS) een uitzonderlijke toestand is met een mogelijk ander mechanisme en symptomen van coeliakie (CD).

Verder onderzoek is nodig om CD’s van GS te scheiden en om de mechanismen van gluten-gerelateerde neurologische en psychiatrische complicaties te begrijpen. Deze effecten van het centrale zenuwstelsel GS (gluten gevoeligheid) en CD (Cellius-ziekte) zijn niet triviaal. Daarom, vanwege de onderdiagnose en mogelijke gevolgen voor de gezondheid, suggereert dit de noodzaak om betere manieren te ontwikkelen voor het detecteren en voorkomen van de mogelijke complicaties van deze aandoeningen. ” .

Wetenschappelijk bewijs suggereert sterk dat de consumptie van gluten in dit geval een ernstig nadelig effect heeft op de algehele gezondheid van de hersenen, schade toebrengt aan het centrale zenuwstelsel (CZS) en de productie van serotonine remt, wat uiteindelijk de productie van GABA stopt en suppletie niet effectief maakt.U kunt uw serotonineniveau aanvullen met vele voordelen. De eliminatie of vermindering van gluteninname, vanwege de neiging om antagonistische prolactine tegen serotonine te produceren, is echter een essentieel onderdeel van dit proces. Kelly Brogan, M. D, schrijft ook dat gluten een van de twee voedingsmiddelen is die “de gezondheid van je hersenen kunnen saboteren.

Conclusie: Voordat we GABA-deficiëntierestauratie overwegen, beseffen we dat het serotonine is dat de werking van GABA in het lichaam regelt door middel van neuromodulatie. Veel studies hebben aangetoond dat gluten een direct negatief effect hebben op de hersenen en de geestelijke gezondheid, zelfs bij mensen zonder coeliakie, maar alleen met een vastgestelde intolerantie voor gluten.

GABA en depressie

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat GABA-niveaus laag zijn bij depressieve personen. Alleen door het combineren van antidepressiva en GABA-supplementen was het mogelijk om depressie te verminderen. Het gebruik van GABA-supplementen alleen was niet genoeg.Dit kan al dan niet correleren met de afwezigheid van serotonineproductie, zoals hierboven beschreven. Dit resultaat was waarschijnlijk te wijten aan de bloed-hersenbarrière, waardoor GABA niet naar buiten kan treden. In het onderzoek werd geen gebruik gemaakt van B6, magnesium of L-teanine om het vermogen van het lichaam om GABA te produceren te vergroten. Een andere studie gepubliceerd in het Journal of Effective Disorders concludeerde ook dat GABA geen directe invloed heeft op depressie. Deze studie claimt:

“Mensen met depressie werden vóór en na 15 en 35 dagen behandeling met amitriptyline (100 mg / dag), imipramine (100 mg / dag) en fluoxetine (20 mg / dag) onderzocht. GH-respons op acute GABAB-receptoractivering verschilde niet tussen depressieve mensen en een gezonde controlegroep Bovendien heeft chronische behandeling met antidepressiva deze respons niet significant veranderd, zelfs niet wanneer een duidelijk therapeutisch effect werd verkregen. Deze resultaten bevestigen niet de hypothese dat GABAergische mechanismen betrokken zijn bij de pathofysiologie van depressie en het mechanisme van actie van antidepressiva. “.

Tenslotte toonde een onderzoek naar CNN-depressie aan dat GABA-suppletie niet effectief was bij de behandeling van depressie. CNN concludeerde dat de suppletie van GABA de natuurlijke productie van deze neurotransmitter in het lichaam niet stimuleerde. Uit het CNN-rapport: …

“Er werd een relatie gevonden tussen natuurlijk voorkomende GABA en depressie en angst. Hoewel voorgeschreven medicijnen zoals Depakote (een anticonvulsivum dat wordt gebruikt om bipolaire affectieve stoornissen te behandelen) en benzodiazepinen (gebruikt om angststoornissen te behandelen) de GABA-niveaus beïnvloeden, is er zeer weinig bewijs dat commerciële GABA-supplementen beïnvloeden op dezelfde manier de stemming. “.

Wetenschappelijke gegevens lijken aan te geven dat GABA en depressie niet betrokken zijn bij hetzelfde pad in de hersenen. Hoewel GABA-suppletie vele positieve gezondheidsvoordelen kan hebben (zoals het verbeteren van de spierspanning), lijkt de opname van GABA op zich geen effectieve behandeling voor depressieve symptomen.

Conclusie: Net als slapeloosheid en angst lijkt depressie te wijten aan het lage niveau van GABA-neurotransmitters in de hersenen. GABA-supplementen alleen lijken echter niet effectief te zijn in de behandeling.

GABA-dosering

Hoewel de GABA-dosering niet wordt gereguleerd door de FDA, adviseert dr. Amen 2-3 maal daags van 100 tot 250 mg. Het is verstandig om te beginnen met een kleine dosis voordat u het geleidelijk verhoogt om het “perfecte punt” te vinden dat het beste bij u past.Aspecten zoals geslacht, gewicht en leeftijd moeten ook in aanmerking worden genomen bij het bepalen van het juiste dosisniveau. Houd er ook rekening mee dat GABA kan interfereren met alle medicijnen die u neemt, vooral als het een probleem van het zenuwstelsel beïnvloedt. Als u ontdekt dat GABA buitengewoon goed werkt, vervang dan niet automatisch uw voorgeschreven medicijn. Overweeg in plaats daarvan met uw arts een endoscopische procedure.

Samenvatting: Begin met een dosis in het lage bereik van wat bedoeld is voor uw leeftijd, gewicht, enz. Voordat u begint met het innemen van de dosis die het beste uw aandoening behandelt. Denk eraan om GABA niet te gebruiken als het in wisselwerking staat met andere geneesmiddelen zonder eerst uw arts te raadplegen.

Is het gebruik van GABA veilig?

Hoewel de FDA GABA als een veilige stof beschouwde, moet iedereen die zwanger is of borstvoeding geeft voorzichtig zijn bij het nemen van supplementen die niet door een arts zijn voorgeschreven.De FDA heeft geen dosisrichtlijnen voor GABA vastgesteld, maar gebruikerservaring suggereert dat 250 mg tot 750 mg tot 2-3 keer per dag het meest geschikt zijn.De tolerantie van het supplement zal echter van persoon tot persoon verschillen. Bijwerkingen van het nemen van te veel GABA oraal omvatten

 • loomheid
 • kietelen, tintelingen of jeuk aan het gezicht, nek, armen of benen
 • Snel ademhalen
 • korte adem
 • verhoogde hartslag (ondiepe slagen)
 • een toename van angst (als overmatige doses aanhouden, worden ze continu gedurende drie maanden op rij genomen)

Bijwerkingen van het nemen van te veel GABA omvatten een verhoging van de hartslag of bloeddruk, duizeligheid en ongemak (algemene ontevredenheid of angst). Als u meer dan 1 g GABA inneemt, kunt u roodheid of angst van de huid ervaren omdat een extra hoeveelheid van de zender in de aminozuurpool van het lichaam kan binnendringen. Als de bloed-hersenbarrière lekt en slecht functioneert, kan GABA deze overschrijden, hoewel het molecuul te groot is om dit onder normale omstandigheden te doen. Als u een patiënt bent met het zogenaamde “pure anxiety” type 1, is GABA waarschijnlijk het juiste supplement. Dit type persoon heeft problemen met concentratie, stemmingswisselingen, lage energie. Ernstige depressie kan beter worden behandeld met een serotonineversterker in plaats van met GABA, omdat GABA mogelijk een depressieve episode kan veroorzaken. Patiënten met een bipolaire stoornis of type 5 of 6 aanvallen kunnen beter worden behandeld met een andere stof. Patiënten moeten hun arts raadplegen voordat ze GABA-suppletie nemen, omdat het de specialisten zijn die ervaring hebben met het diagnosticeren van de symptomen en weten wat ze moeten voorschrijven.

Conclusie: als u een GABA-tekort compenseert, moet u ervoor zorgen dat u het niet gebruikt tijdens de zwangerschap. Beginnen met de laagste dosis suppletie is de aanbevolen behandelmethode. Als een beter supplement in staat is om met een specifieke aandoening, zoals depressie of slaapstoornissen, om te gaan, neem dan geen GABA, omdat dit het tegenovergestelde effect kan hebben. Een herleving van de natuurlijke productie van GABA in ons eigen zenuwstelsel is over het algemeen de veiligste oplossing.

GABA natuurlijke bronnen

Uw lichaam voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft om zijn eigen GABA te maken, is ideaal voor GABA-supplementen. Vitamine B6, magnesium en l-teanine zijn optimaal in dit effect, daarom is het het beste om zoveel mogelijk van uw dieet te verkrijgen.

Vitamine B6

Zoals hierboven uitgelegd, zou een tekort aan vitamine B6 resulteren in een verdeling van de grote hoeveelheden geproduceerd GABA. Vitamine B6 is gemakkelijk verkrijgbaar in vele natuurlijke bronnen. Uit de gegevens van het National Institute of Health (VS) :.

“De rijkste bronnen van vitamine B6 zijn vis, runderlever en ander vlees van interne organen van dieren, aardappelen en andere zetmeelrijke groenten en fruit (behalve citrus) .In de Verenigde Staten ontvangen volwassenen het grootste deel van de voedingsvitamine B6 uit verrijkte granen , rundvlees, gevogelte, zetmeelrijke groenten en bepaalde niet-citrusvruchten. “.

Magnesium

Magnesium ontspant spieren en zenuwen. Het ondersteunt ook GABA-activiteit door de gevoeligheid van GABA voor neuroreceptoren te verhogen. Gebrek aan dit mineraal kan leiden tot aandoeningen zoals onevenwichtigheid van het schildklierhormoon, diabetes, angst en hoge bloeddruk. Vanwege de algehele slechte kwaliteit van de bodem in de Verenigde Staten, hebben veel voedingsproducten die traditioneel als goede bronnen van magnesium (en andere sporenelementen) worden beschouwd, in feite een zeer laag magnesiumgehalte. Andere producten die van nature rijk zijn aan magnesium, zoals volle granen, zijn verarmd door hun sporenelementen tijdens de verwerking.Voedselverwerking verdeelt hoofdzakelijk bronnen van plantaardig voedsel in ingrediënten, zowel wat betreft het gebruiksgemak als de bederfelijkheid ervan. Tijdens de verwerking van het graan tot witte bloem worden de zemelen en de kiem verwijderd. Bij het verwerken van zaden en noten tot geraffineerde oliën, worden de oliën oververhit en het magnesiumgehalte verarmd of verwijderd door chemische additieven. Het zijn deze verwijderde delen van de plant die vaak de meeste mineralen bevatten, zoals magnesium. Olieraffinage verwijdert al het magnesium. Het resultaat van de raffinage van de ruwe olie is een product met een magnesiumgehalte van nul. Saffraanzaden bevatten bijvoorbeeld 680 mg magnesium per 1000 calorieën. Saffraanolie is volledig magnesiumvrij. Raffinage van graan verwijdert 80-97 procent magnesium. Ten minste 20 voedingsstoffen moeten uit het raffinagemeel worden verwijderd. En slechts vijf worden hersteld wanneer het verbeterde meel wordt “verrijkt”.

Magnesium is niet een van hen. Raffinage van suiker verwijdert al het magnesium. Melasse, die wordt verwijderd door het raffineren van suikerriet, bevat tot 25% magnesium RDA in één eetlepel. Suiker heeft het helemaal niet. Om deze reden is de beste oplossing magnesium aan te vullen om aan uw lichaamseisen te voldoen, vooral als u een fitnessliefhebber of een atleet bent. Magnesium in supplementen wordt vaak gecombineerd met zink om de werkzaamheid te verhogen, vooral omdat actieve mensen de neiging hebben om een tekort aan beide te hebben.

L – theanine

Teanine is een kruidensubstantie die het lichaam niet produceert. Het kan worden gevonden in groene en zwarte thee. Als trigger voor dopamine voel je je goed en geconcentreerd. Het verhoogt ook de activiteit van hersengolven, wat gerelateerd is aan de algehele staat van ontspanning.L-Teanine kan de bloed-hersenbarrière passeren, waardoor de GABA-niveaus erachter toenemen. De precieze impact hiervan op stressverlichting is onduidelijk, omdat sommige onderzoeksdeelnemers hebben gezegd dat het hun zorgen heeft weggenomen en hen geholpen heeft in slaap te vallen, terwijl anderen beweren geen effect te hebben gehad.

Conclusie: Consumptie van grote hoeveelheden vitamine B6, magnesium en l-theanine stimuleert en versterkt de productie van GABA.

Voedingsmiddelen met GABA

Zoals hierboven vermeld, zou het eten van voedingsmiddelen die deze voedingsstoffen bevatten, ideaal zijn om het niveau van GABA in uw lichaam te verhogen.Tomaten bevatten inderdaad ook GABA. Om echter voedingsvoordelen van deze producten te verkrijgen, moet zoveel mogelijk naar onverwerkte en biologische voeding worden gezocht.Grote hoeveelheden vitamine B6 worden aangetroffen in zonnebloempitten, pistachenoten, tonijn, kip, kalkoen, varkenshaas, pruimen, mager rundvlees, bananen, avocado’s en spinazie. Magnesium komt voornamelijk voor in groenten met donkergroene bladeren, noten, pompoenpitten, pompoenpitten, makreel, bonen, linzen, bruine rijst, avocado’s, magere yoghurt, bananen, vijgen en donkere chocolade. L-Teanine is te vinden in groene en zwarte thee. In alle gevallen, hoe minder verwerkt het voedsel, hoe groter de kans dat het een hoogwaardige bron van voedingsstoffen zal zijn.

Marjoleine Nines

In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn .
Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.

Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus.
Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *