Elleboogkanaalcomplex

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De elleboogzenuw komt uit de humerus plexus en gaat door het elleboogkanaal, dat wordt gevormd door de mediale epicondyphalus van de humerus, het ileum-ligament en de pees, gelegen tussen de hoofden van de elleboogbuigerspier van de pols.

Blessures, degeneratieve veranderingen of ontstekingsveranderingen leiden meestal tot vernauwing van het kanaal. Vaak verschijnt het elleboogkanaalsyndroom aan beide kanten bij dezelfde patiënt. Naast oedemateuze laesies in de zenuw zelf, kan compressie optreden als gevolg van anomalieën rond de zenuwvezels die worden veroorzaakt door verschillende klinische omstandigheden.

Symptomen van de elleboogkanaalconstructie

Als gevolg van het compressieproces waargenomen op het niveau van het elleboogkanaal treden stoornissen op die door patiënten worden beschreven als gevoelloosheid en tintelingen, die sterker worden na het buigen van de ledemaat in het ellebooggewricht (in dat geval intensiveert de druk op de zenuw).

Afwijkingen worden waargenomen in de kleine en hartelijke vingers. Bovendien vond de klinische proef een positieve Froment-test: de patiënt kon zijn duim niet plat buigen om b.v. een blad papier. Er is ook een positief Tinelo-symptoom – de paresthesieën zijn intenser wanneer u de zogenaamde “Tinel-bedden” verlaat. een ellebooggroef. Spieren geïnnerveerd door de elleboogzenuw zijn verzwakt en atrofiëren secundair.

Andere tests kunnen worden gebruikt om de zogenaamde “test” uit te voeren. de circustest, die positief blijkt te zijn als de duim van de pink niet kan worden aangeraakt, of de Luthy-test, die positief is wanneer de patiënt de hele omtrek van de fles niet kan bereiken door deze tussen duim en wijsvinger te houden .

Herkenning van de elleboogkanaalconstructie

Bij het diagnostisch proces van het elleboogkanaalsyndroom moet rekening worden gehouden met de door de patiënt gemelde klachten en de tijdens het klinisch onderzoek waargenomen symptomen. Bepaling van de diagnose vereist vaak aanvullende onderzoeken, die de structuur van het ellebooggewricht illustreren. Deze tests worden uitgevoerd om mogelijke osteophyten te detecteren.

Bij het differentiëren van de elleboogkanaalconstructie moet rekening worden gehouden met de bovenste borstkas (waarbij verschillende zenuwvezels uit de humerus plexus worden beschadigd) en de carpale tunnelsamenstelling van de elleboogzenuw.

Behandeling van elleboogkanaalsyndroom

Het elleboogkanaalsyndroom wordt conservatief behandeld met lokale injecties van glucocorticosteroïden als de aandoening inflammatoir is. Voor andere oorzaken van druk op de elleboogzenuw, wordt een chirurgische behandeling aanbevolen. In het geval van coëxistentie van systemische ziekten is hun behandeling noodzakelijk.
Mariusz Kłos

– Interne ziektes “, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.
– Prof. Dr. med. Władysław Jakimowicz Klinische neurologie in het overzicht van het Handboek voor medische studenten “, ed. Mieczysław Goldsztajn, uitg.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*