De procedure in de Horseshoe Hazel is chirurgisch

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De nier van het hoefijzer is een aangeboren afwijking die ontstaat als gevolg van de binding van de twee laatste nieren tijdens het eerste trimester van de zwangerschap. Het komt voor met een frequentie van één keer in honderden geboorten.

Bij sommige pasgeborenen worden extra afwijkingen gevonden, waaronder andere systemen: bot, cardiovasculair en digestief. Bovendien kunnen verschillende defecten van de urinewegstructuren samengaan met de nier van het hoefijzer.

De meeste gevallen van de hoefijzernier zijn gerelateerd aan de verbinding van de bovenste nierpolen, slechts een paar lopen met de verbinding van deze organen via hun lagere polen. Het gebied waar de nieren smelten staat bekend als het timmerwerkgebied.

Het kan bindweefsel zijn of (iets vaker) vlees. Het is niet ongebruikelijk dat de kelk van de lagere groep van beide of één nieren komt.

Symptomen van de nierklieren

De nier van de horsmakreel kan klinisch ongeschikt zijn. De meeste kinderen met dit ontwikkelingsdefect hebben een verbreding van het bekkenbodemstelsel van de nieren met variërende intensiteit. Typische veranderingen zijn aanwezig in een grafisch beeld.

Bovendien is er een nutteloze bocht en een abnormale richting van lange renale assen. Bovendien vertonen schuine foto’s (na contrastmiddelen) vaak een gebogen loop van de ureter.

Veneuze en arteriële vascularisatie in het hoefijzereum wordt gekenmerkt door vele variëteiten (dit is de zogenaamde “bloedvascularisatie”). vasculaire anarchie). In gevallen waarin de urethorstructuur door de vaten wordt samengeperst, ontwikkelen zich disfuncties als gevolg van abnormale uitstroom van urine uit een of beide nieren, wat resulteert in de vorming van hydronefrose of nierstenen. Soms wordt de urineafzetting veroorzaakt door de zeestraat, die soms behoorlijk groot is.

Behandeling van de hoefijzernier

De procedure in de hiccup-nier is chirurgisch. Chirurgische methoden zijn gebaseerd op het verdelen van de verbinding tussen de nieren (indien mogelijk) en het herstellen van de juiste anatomische en functionele omstandigheden van deze organen. Bij chirurgische behandeling kunnen abnormale of te korte bloedvaten moeilijkheden veroorzaken.

In sommige gecompliceerde gevallen van de hoefijzernier is het noodzakelijk om behandeling tegen hydronefrose en de gevolgen daarvan te bieden. Urineweginfecties en de verspreiding van infecties naar andere organen van het lichaam kunnen gevaarlijk zijn.

Als de therapie vroeg genoeg wordt toegepast (voordat complicaties optreden), is de effectiviteit van de behandeling van de hoefijzernel bevredigend.
Mariusz Kłos

– Urologie. Handboek voor medische studenten “, ed. Wetenschappen Andrzej Borkowski, ed. PZWL Medical Publishing House, Warsaw.
– Diagnostiek en behandeling Urologiehandleiding “door Mike B. Siroky, Robert D. Oates, Richard K. Babayan, ed. Editie pol. Krzysztof Bar, ed. Czelej, Lublin.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*