De potentie van mannen neemt af

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Spierzwakte en intolerantie van fysieke inspanning verschijnen in de loop van het syndroom van Cushing. De huid van de patiënt is dicht, vatbaar voor verwondingen met helende wonden. Vanwege de groeiende diabetes mellitus melden patiënten overmatige dorst (polydypsie), verhoogde eetlust (poliepen) en polyurie zijn typische kenmerken van verhoogde serum glucosespiegels.

Patiënten met het syndroom van Cushing melden hoofdpijn en duizeligheid, die meestal gepaard gaan met het ontwikkelen van hypertensie veroorzaakt door overmatige glucocorticosteroïden in het lichaam. Gedragstoornissen worden geassocieerd met emotionele instabiliteit, neiging tot depressie, soms hyperactiviteit en euforie, en verslechtering van het geheugen.

Vanwege het osteoporose-effect van glucocorticosteroïden treden botpijnen op die gepaard gaan met botbreuken. Bovendien komen infecties, vooral schimmelinfecties, vaker voor als gevolg van immunosuppressie bij patiënten met het Cushing-syndroom. Mannen hebben een lagere potentie en vrouwen hebben een slechte menstruatie, wat kan leiden tot secundaire menstruatie.

Vanwege hormonale veranderingen in andere systemen worden ook symptomen van hypothyreoïdie waargenomen. Bovendien kunnen visuele stoornissen als gevolg van glaucoom of cataract optreden, vooral bij mensen met genetische aanleg. Bovendien klagen patiënten over ischemische hartziekten, maagzweren en zweren in de twaalfvingerige darm.

Erkenning van het syndroom van Cushing

Bepaling van de diagnose Cushing-syndroom op basis van volledig Cushing-syndroom is alleen mogelijk in de gevorderde fase van de ziekte. Individuele symptomen of groepen van symptomen worden vaker waargenomen.

Daarom is het noodzakelijk om hormonale screeningstesten uit te voeren bij patiënten, vooral jonge patiënten, die worden behandeld voor het metabool syndroom. Bij verdenking van het Cushing-syndroom geeft het correcte resultaat van een enkele screeningtest geen recht op uitsluiting van de diagnose.

Het diagnostische proces van het syndroom van Cushing wordt ondersteund door de uitscheiding van vrij cortisol of zijn metabolieten uit de urine en door de lage dosis van dexamethason-remmingstest (gebrek aan stress leidt tot het vermoeden van het syndroom van Cushing). Indien nodig moet het dagelijkse ritme van de cortisolafscheiding door de bijnierschors worden bepaald door de serumconcentratie verschillende keren per dag te bepalen.

In gevallen waarin afwijkingen in de bovengenoemde studies zijn gevonden, moet het Cushing-syndroom worden onderscheiden van de ziekte van Cushing en het ACTH-ectopische uitscheidingssyndroom. Het was nuttig om de graad van afwijking in ACTH-concentraties te bepalen, om een functionele test uit te voeren met corticoliberine en ook met een hoge dosis dexamethason.

Bovendien kan adrenale beeldvorming (computertomografie of magnetische resonantie) de aanwezigheid van een tumor in de bijnieren aantonen, en magnetische resonantie van de hypofyse klieren bevestigt vaak adenoom, dat verantwoordelijk is voor de ziekte van Cushing.

Behandeling van Cushing-syndroom

Afhankelijk van de oorzaak van het syndroom van Cushing, wordt een ander causaal therapeutisch management ondernomen. In gevallen van adrenale tumoren, is de basisprocedure chirurgische verwijdering van de laesies (het is noodzakelijk om de patiënt voor te bereiden op een operatie door het toedienen van medicijnen die de vorming van glucocorticosteroïden in de bijnierschors blokkeren, wat vooral belangrijk is in gevallen met alle symptomen van de ziekte ) .

Zodra de tumor is verwijderd, moeten glucocorticosteroïden worden toegediend (en ook worden toegediend als een peri-operatief schild), omdat de functie van het resterende bijnierweefsel gewoonlijk wordt verminderd en er onvoldoende cortisol wordt afgegeven. In de loop van de tijd is het meestal mogelijk om glucocorticosteroïden te stoppen.

In gevallen van Cushing-syndroom veroorzaakt door bijniergroei is het noodzakelijk om ze volledig te verwijderen (gelijktijdig of in twee fasen). In deze gevallen is afscherming van hydrocortison vereist.

Bij het iatrogene geïnduceerde Cushing-syndroom (door chronische hoge doses glucocorticosteroïden) moet de dosering van glucocorticosteroïden indien mogelijk worden verlaagd in de betreffende aandoening.

Prognose in het team van Cushing

Prognose bij het syndroom van Cushing is afhankelijk van de oorzaak van de ziekte. Als de juiste actie wordt ondernomen, kunnen patiënten worden behandeld, wat verband houdt met een gunstige prognose.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*