De oorzaak van de Leukoplakia-opstand Niet bekend

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leukoplakie, of witte keratose, is een witachtige, goed gedefinieerde laesie vergelijkbaar met een plaat of een plak. Deze veranderingen worden veroorzaakt door abnormale, overmatige keratose van het epitheel van de mondholte. De term leukoplakie is niet van toepassing op veranderingen veroorzaakt door gisten, korstmossen en anderen.

De term leukoplakie betekent de volgende veranderingen: normale keratose op niet-gekeratiniseerde heterologe plaatsen, abnormale orthopedische of heterologe keratose, excessieve orthopedische keratose, normale of abnormale keratose met niet-verhoornde laagdysplasie, pre-invasieve kanker.

Leukoplakie komt het meest voor bij oudere mannen. De locatie is meestal tandvlees, labiaal rood van de onderlip en het slijmvlies van de wang en het gehemelte. Het is zeldzaam om het op de bodem van de mond te zien.

De oorzaak van deze leukopie is onbekend. Er wordt aangenomen dat het nauw verwant is met roken, chronische irritatie veroorzaakt door slecht gekozen kunstgebitten, misbruik van pittige gerechten en alcohol, gebrek aan ijzer in het dieet. De veranderingen kunnen ook menselijke papillomavirus-antigenen of HIV detecteren.

Cornealisatie van rokers komt voor bij mannen die vaak een pijp roken. Het neemt het gehemelte in beslag, meestal op plaatsen die niet door het prothese-bord worden bedekt. De verandering is wit. Bovendien kunt u de ontsteking van de kleine speekselklier zien, die gezwollen en boven het oppervlak is opgeheven.

Symptomen van leukoplasie

Leukoplakie manifesteert zich door beperkte, multifocale of gemorste vlekken. Ze zijn ook hard, wit en geïsoleerd. De vlekken zijn van verschillende grootte.

Behandeling van leukoplasie

De behandeling van leukoplasie bestaat voornamelijk in de eliminatie van waarneembare irriterende stoffen, bijvoorbeeld: de bloemkool, de bloemkool, de bloemkool en de bloemkool. sigaretten roken. Bovendien kan de verandering worden uitgesneden of ingevroren en kunnen vitamines van de B-groep, vitamine C en A worden gebruikt.
Monika Kozak

– Pathology “, Robbins, ed. Urban & Partner, Wrocław.
– Pathologie voor tandartsen “, S. Kruś, ed. Medical Med. Tour Press International, Warschau.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*