De meest voorkomende hiervan zijn

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Bepaling van Wegener-granulomatose is alleen mogelijk na evaluatie van een fragment van een letselweefsel in een microscoop en toepassing van geschikte kleuring. Wegener-granulomatose kan worden aangegeven door symptomen van verschillende systemen, evenals veranderingen die worden waargenomen in laboratoriumtests (voornamelijk aanwezigheid van antilichamen die kenmerkend zijn voor de ziekte en afwijkingen met betrekking tot de exponenten van ontsteking van het organisme, en veranderingen in het algemene urineonderzoek, wanneer de ziekte proces betreft nieren). Bij de differentiatie moet rekening worden gehouden met ander bindweefsel en vaatziekten.

Prognose van Wegener-granulomatose is gunstig bij patiënten die een passende behandeling ondergaan, maar recidieven komen zeer vaak voor na stopzetting van de behandeling. Naarmate de veranderingen vorderden, kunnen zich complicaties voordoen die de prognose verergeren.

De meest voorkomende zijn chronisch nierfalen, doofheid, gezichtsvermogen en ademhalingsmisvormingen. Bovendien kunnen complicaties in verband met de toegepaste behandeling optreden, m. onder andere ernstige infecties die ontstaan als gevolg van een verzwakt immuunsysteem als gevolg van behandeling met sommige preparaten, wat een van de meest voorkomende doodsoorzaken is bij patiënten met Wegener-granulomatose.

Behandeling van Wegener-granulomatose

Farmacologische behandeling omvat de behandeling van de acute granulomatosisfase van Wegener en het voortbestaan van het ziekteproces. In het eerste geval waren cyclofosfamide en glycosteroïden de belangrijkste toepassingen. Methotrexaat, immunoglobuline wordt toegediend uit andere bereidingen en dialyse wordt aanbevolen bij de ontwikkeling van terminale nierinsufficiëntie.

Het handhaven van de granulomatosebehandeling van Wegener is gericht op het voorkomen van een herhaling van de ziekte nadat de acute fase van de ziekte onder controle is gebracht. Dit kan worden bereikt door de doses van geneesmiddelen (voornamelijk cyclofosfamide en glycosiden) geleidelijk te verminderen totdat ze volledig zijn stopgezet. Het is belangrijk om de behandeling te volgen voor het vroegtijdig opsporen van bijwerkingen die een risico vormen voor de gezondheid en het leven van de patiënt.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*