De meest voorkomende complicaties van de moeder zijn

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Het risico op het ontwikkelen van zwangerschapsdiabetes wordt tijdens het eerste bezoek van een zwangere vrouw aan een gynaecoloog beoordeeld. Als het hoog is, moet de diagnose onmiddellijk worden gesteld, in andere gevallen slechts tussen 24, 28 en een week zwangerschap. Er wordt een orale glucosespecificatietest uitgevoerd (50 gram glucose wordt aan de patiënt toegediend en de suikers worden in serum toegediend). wordt na één uur gemeten). Als de testresultaten onjuist zijn, moet u de reikwijdte van de test vergroten.

Detectie van zwangerschapsdiabetes is ook mogelijk op basis van onjuiste bloedglucosemetingen bij vasten of op elk moment van de dag (in dat geval moeten de waarden hoger zijn).

Behandeling van zwangerschapsdiabetes

Het doel van zwangerschapstabakseltherapie is het voorkomen van complicaties die zowel de moeder als de foetus kunnen treffen. Het is essentieel om een adequaat dieet te hebben met een beperkte inname van eenvoudige suikers.

De calorische waarde moet worden aangepast aan de zwangerschap, vorige eetgewoonten, lichaamsgewicht en fysieke activiteit van de vrouw. Als de voedingsbehandeling faalt en de glucosewaarden niet voldoen, moet de insulinetherapie worden gestart.

Bij het beslissen of de bevalling langs de natuurlijke paden moet worden geleid, moet rekening worden gehouden met de zwaarlijvigheidsproblemen met de juiste gewichtsbeoordeling, wat het risico op een verlenging van de bevalling, het optreden van hypoxie en mechanisch letsel met zich meebrengt. Als uw pasgeboren baby meer dan 4 kg weegt, moet u overwegen om te bevallen met een keizersnede.

Complicaties met zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes heeft meestal geen invloed op de embryonale ontwikkeling van de foetus, omdat deze zich meestal in de tweede helft van de zwangerschap ontwikkelt. Een zeker percentage vrouwen kan echter een kleine mate van koolhydraattolerantiestoornissen hebben in de eerste weken van de zwangerschap, waarbij vaak stoornissen in de vorming van individuele systemen en organen worden waargenomen, resulterend in geboorteafwijkingen bij pasgeboren moeders met zwangerschapsdiabetes.

De meest voorkomende maternale complicaties zijn: multidrug-, Nadciśnienie Tętnicze, terugkerende urineweginfecties, bevalling met trauma (chirurgische methoden van abortus komen ook vaker voor). Daarnaast wordt postpartumdiabetesontwikkeling waargenomen bij vrouwen met koolhydraattolerantiestoornissen die worden waargenomen tijdens de zwangerschap.

De meest voorkomende foetale complicatie van zwangerschapsdiabetes is foetale macrosomie (gewicht boven 4 kg), intra-uteriene dood en perinataal trauma. Bovendien kunnen neonatale complicaties optreden – respiratoire onrijpheid, verlaagde serum glucose- en calciumwaarden en verhoogde bilirubinespiegels. Bovendien hebben kinderen van moeders met gediagnostiseerde zwangerschapsdiabetes meer kans op obesitas tijdens de puberteit.

Prognose van zwangerschapsdiabetes

In gevallen van vroege diagnose van abnormale koolhydraattolerantie en geschikte behandeling, is de prognose van zwangerschapsdiabetes gunstig voor zowel moeder als foetus (op voorwaarde dat de bloedglucosewaarden genormaliseerd zijn). Het optreden van complicaties verslechtert de prognose voor moeder en foetus.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*