Nieuws

Curricuma | Beginnersgids – 8 dingen die je moet weten

In de loop der jaren is de wetenschappelijke wereld steeds meer geïnteresseerd geraakt in verschillende soorten Ayurvedische kruidengeneesmiddelen, die worden gebruikt voor medicinale doeleinden, zoals kurkuma. De reden hiervoor is dat hoewel mensen die duizenden jaren geleden leefden (toen de ayurvedische praktijken begonnen) geen speciale technologie hadden om de planten te testen, ze nog steeds konden achterhalen welke planten die ze gebruikten goed waren voor hun gezondheid en welke ze waren slecht voor.Je kunt de verbazingwekkende ontdekkingen van deze mensen alleen ten volle waarderen; vooral na het leren kennen van planten als kurkuma en alle voordelen die ze te bieden hebben. U wilt meer leren over hoe de plant, die zo bescheiden werd gebruikt, zo populair is geworden bij de beste medische specialisten en lees meer over de lijst met antwoorden op de meestgestelde vragen van mensen over kurkuma.

Wat is een kurkuma?

De plant genaamd kurkuma komt uit het meest zuidelijke deel van Azië, waar veel zon en regen valt; het voelt goed in tropische bossen. Er wordt verondersteld ongeveer een meter lang te zijn, een enkele stengel tellen met een bloem in het midden.Maar de realiteit is dat het alleen in een korte periode van het jaar gebeurt. Gedurende het grootste deel van het seizoen waarin de kurkuma leeft (eigenlijk van de seizoenen, omdat het een vaste plant is), heeft het alleen een onbewoond orgel in plaats van een echte bloem. Daarom moeten deze lange glanzende bladeren, die zich ongeveer een meter langs de basis uitstrekken, door verzamelaars voor identificatiedoeleinden worden gebruikt.

Curcuma-bladeren zijn eetbare en aromatische vervangers voor bananenbladeren, daarom gebruiken mensen in deze Aziatische regio ze vaak om stukken vlees, groenten en rijst in te pakken. Ze werken ook goed als basis voor speciale rijst- en kokosdesserts.Het meest waardevolle is echter de wortel van de plant, die zeer gewild is. De kurkuma is nauw verwant aan de gemberplant. Het heeft dus een soortgelijke wortelwortelstok, die een tiental centimeters breed is. De kurkuma wortel heeft een diep oranje kleur, die meer verzadigd is dan de lichtgele gemberwortel.

Hoe wordt organische kurkuma verwerkt?

Het duurt bijna negen maanden voordat de kurkuma volledig volwassen is als deze wordt verspreid met andere kurkumawortels, wat de gemakkelijkste manier is om deze te verkrijgen. Maar dit voortplantingsproces vermindert ook het aantal wortels dat kan worden verkocht.Het duurt meer dan een jaar voordat de kurkuma uit het zaadje groeit, omdat het lang duurt voordat een voldoende groot wortelsysteem is ontwikkeld en de plant goed ingeburgerd is. De beste manier om ervoor te zorgen dat het goed is ontwikkeld, is om voorzichtig een deel van de wortels op te nemen zonder de planten te vernietigen. Op deze manier zullen de wortels eenvoudig teruggroeien. Dit is voornamelijk mogelijk omdat de wortelstokken horizontaal slechts enkele centimeters onder de grond en niet verticaal groeien, zoals een plant met een ander wortelsysteem.

Omdat het grootste deel van de kurkuma in slechts één regio van de wereld is overgeleverd, is het moeilijk om grote hoeveelheden van zijn wortels naar andere landen te sturen als we willen dat ze vers zijn. Dit komt vooral omdat de biologische kurkuma helaas geen lange levensduur heeft. Het moet daarom goed worden bewaard. De belangrijkste manier van onderhoud is uitdroging of uitdroging. Dit gebeurt mechanisch omdat de kurkuma in dit gebied te nat is om uitwendige luchtdroogmethoden effectief te laten zijn. Na het drogen van de kurkuma wordt het fijngemalen tot een poeder, dat in de meeste kruidenierswinkels over de hele wereld wordt verkocht.

Maar curcuma wordt ook verkocht in capsules, in de steeg van supplementen, voor degenen die niet van zijn smaak houden. CzAsami curcuma-wortels blijven intact omdat sommige mensen ze graag op deze manier eten; ze worden ook in sommige culturen gebruikt als kettingen in speciale huwelijksceremonies. De curcuma-wortels hebben een hoog watergehalte omdat ze groeien in een zeer vochtig gebied. Ze kunnen dus ook worden afgeveegd in een puree en afgevoerd om een vloeibaar curculum te verkrijgen. De vloeistof wordt vervolgens gemengd met de melk, gebotteld en verkocht als een populaire drank voor consumptie.

Is kurkuma goed voor jou?

Voor degenen die de consumptie van curcumine overwegen, zal het samenstellingslabel dat de supplementen of de curcumadranken vergezelt die zij kopen belangrijk zijn.De kurkuma is rijk aan een chemische samenstelling genaamd ‘curcumin’, die het lichaam geneest. De plant bevat ook veel andere voedingsstoffen en vitaminen, zoals:

  • cellulose
  • beta-caroteen
  • vitamine C
  • zink
  • ijzer
  • niacine
  • calcium
  • antioxidanten
  • Kalium.

Wat zijn enkele voordelen voor de gezondheid van kurkuma?

Het aantal mogelijke gezondheidsvoordelen van kurkuma is zo hoog dat niet alle hier kunnen worden vermeld.Hier zijn enkele van de belangrijkste positieve acties, die volgens medische wetenschappers een kurkuma kunnen hebben:

Mitigatie van spijsverteringsstoornissen

Curcuma kan gassen, indigestie, maagafwijkingen en een opgeblazen gevoel verlichten. Daarom zijn veel artsen het begonnen aan te bevelen aan hun patiënten die een veiliger alternatief willen voor op aluminium gebaseerde vrij verkrijgbare medicijnen (OTC), die gewoonlijk worden aangeboden voor dit soort gezondheidsprobleem.In feite werkt de kurkuma zo goed dat sommige mensen met meer ernstige gastro-intestinale stoornissen, zoals het colorectale overgevoeligheidssyndroom, vaak vele jaren dagelijks supplementen met kurkuma innemen om terugkerende recidieven te voorkomen.

Curcumine ontstekingsremmend medicijn

De ontstekingsremmende eigenschappen van curcuma zijn gunstig voor het verminderen van de hyperrespons van het immuunsysteem bij mensen met bepaalde soorten aandoeningen van het immuunsysteem, zoals reumatoïde artritis. De kurkuma die bij artritis wordt gebruikt, verlicht de dagelijkse pijn en het ongemak dat mensen met deze chronische aandoening hebben, elke keer als ze proberen dingen te doen met repetitieve bewegingen.De kurkuma die wordt gebruikt voor artritis is ook nuttig bij het verminderen van ontstekingen veroorzaakt door sportblessures of sportongevallen, omdat de pijnstillende behandeling verwonding-gerelateerde zwelling en bloeduitstortingen vermindert wanneer deze intern worden ingenomen of extern worden gebruikt, in plaats van letsel. In feite is het het beste om deze methoden te combineren: de gewonde persoon moet een grote dosis van het supplement innemen voordat de plaats van de wonde wordt afgewreven met curcuma-poeder en water.

Verbetering van de hartgezondheid

Een van de belangrijkste toepassingen van curcuma is het verbeteren van de gezondheid van het hart. Curcuma kan het slechte cholesterolgehalte verlagen, atherosclerotische plaquevorming in slagaders voorkomen en zelfs bloedcellen minder kleverig maken, dus er is geen kans dat de patiënt een bloedstolsel krijgt.

Behandeling van diabetes

Het gebruik van kurkuma in de vorm van diabetes mellitus komt steeds vaker voor, omdat curcumatabletten de ontsteking in het lichaam helpen verminderen, wat vaak mensen met diabetes treft, vanwege het hoge bloedsuikergehalte. Deze ontsteking beschadigt de bloedvaten, wat hun kansen op het ontwikkelen van hartaandoeningen verhoogt.

Kankerbehandeling

Thee met kurkuma komt ten goede aan zowel degenen die gediagnosticeerd zijn met kanker en degenen met een hoog risico om het te ontwikkelen. Dit komt voornamelijk door het grote aantal antioxidanten dat het bevat.Antioxidanten beschermen cellen tegen oxidatieve stress veroorzaakt door onvoldoende voeding, stress en toxine blootstelling. Ze veroorzaken ook zelfvernietiging van beschadigde cellen, wat hun replicatie voorkomt. Omdat kanker wordt veroorzaakt door snelle celreplicatie, geloven artsen dat kurkuma prostaat-, borst-, colon- en huidkanker kan voorkomen.

Gewichtsverlies

Er is weinig informatie over de rol van kurkuma bij gewichtsverlies, omdat er weinig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de effecten ervan op gewichtsverlies. Sommige onderzoeken tonen echter aan dat het helpt het metabolisme te reguleren.Dit kan mensen helpen die al jaren proberen af te vallen vanwege een chronische stofwisselingsstoornis die van invloed is op de manier waarop hun lichaam calorieën verbrandt.

Behandeling van huidaandoeningen

Curcuma wordt niet alleen intern gebruikt in tablets-componenten. In het geval van huidziekten, wordt kurkuma gebruikt voor eczeem, psoriasis, acne of andere dermatologische ziekten, met veel externe voordelen.Toegepast op de huid helpt de kurkuma wonden en uitslag te genezen, en vermindert het zwelling, roodheid en irritatie. Sommige vrouwen zeggen ook dat curcumine, dat deel uitmaakt van de kurkuma, hun huid een gezonde glans geeft wanneer ze het elke dag op hun gezicht leggen.

Zijn er andere toepassingen voor curcuma?

Een van de meest populaire curcuma-poeders is een natuurlijke kleurstof voor kleding. Het is zelfs zo effectief in kleuring van materialen dat veel mensen worstelen met het verwijderen van de gele tint die in contact kwam met andere dingen die ze niet wilden vlekken, zoals tapijten, beddengoed of kleding.Restaurants en voedselfabrieken gebruiken curcumine met kurkuma om voedsel te kleuren dat van nature zijn kleur verliest door warmte en lucht. Kaas en verse kazen, ingeblikte plantaardige producten en oranje en gele sauzen moeten op zijn minst een beetje besprenkelen om ze er aantrekkelijker uit te laten zien.

Wat is de juiste dosis curcuma?

De dosis kurkuma moet afhangen van het type vorm van de gebruikte stof. Als iemand een verse wortel eet, mag hij niet meer dan een kwart van zijn porties eten, zelfs niet als hij een klein kopje thee drinkt.Een capsule met maximaal 600 mg gedroogde curcumawortel in poedervorm kan drie keer per dag worden ingenomen. In gevallen van ernstige maagaandoeningen kan deze hoeveelheid tijdelijk worden verhoogd tot 500 milligram per capsule, viermaal daags.Maar deze dosis kan niet langer dan enkele opeenvolgende dagen worden toegepast. Als vloeibaar curcuma de voorkeur heeft, kunnen tot 30 druppels per dag worden toegediend onder de tong of in een glas water als een curcuma-drankje. Deze dosis moet over de dag worden verdeeld over meerdere porties voor de beste resultaten. .Degenen die geen producten met kurkuma kunnen vinden omdat ze geen gezonde levensmiddelenwinkel in de buurt hebben, kunnen elke dag profiteren van een theelepel specerijen in een glas warme melk. Of ze kunnen er eenvoudig voedsel mee sprenkelen voordat het wordt gegeten.

Bijwerkingen van kurkuma

Gelukkig zijn er weinig bijwerkingen van kurkuma die kunnen optreden wanneer iemand een substantie in de vorm van een supplement neemt. Dit is een van de redenen waarom curcuma al jarenlang wordt gebruikt om de gezondheid te verbeteren. Het is echter belangrijk om te vermelden dat studies over curcuma hebben aangetoond dat het een verhoogd risico op maagzweren kan veroorzaken bij gebruik in een te hoge dosis. Deze bijwerking komt het meest voor bij mensen met eerdere maag- en darmproblemen. Het gebruik van kurkuma bij ontstekingen is ook niet altijd een goed idee, omdat het lichaam soms een ontsteking nodig heeft als onderdeel van het natuurlijke proces van wondgenezing. Dus iedereen die lijdt aan een ziekte die gezondheidsproblemen veroorzaakt, moet voorzichtig zijn – omdat het de situatie erger kan maken.

Omdat kurkuma niet gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen, bevatten curcuma-supplementen zwarte peper als additief. Zwarte peper verhoogt het vermogen van het lichaam om curcuma te absorberen wanneer het tegelijkertijd wordt geconsumeerd. Dit kan echter problematisch zijn als u andere geneesmiddelen op recept inneemt, omdat dit uw absorptiesnelheid kan beïnvloeden.

Zwarte peper extract zorgt ervoor dat sommige medicijnen veel langer in het lichaam blijven, vanwege het effect op de lever. Dit kan op zijn beurt leiden tot een overdosis als de patiënt de medicatie blijft innemen zoals bedoeld. Om deze reden is het belangrijk om altijd een arts te raadplegen voordat u een kurkuma met zwarte peper-extract gebruikt in het geval van diabetes.

Er moet ook worden vermeld dat hoewel de meeste merken supplementen met inflammatoire curcuma alleen eetbare ingrediënten bevatten, niet alle supplementen, ze inderdaad veilig zijn. Curcuma-supplementen worden niet gecontroleerd door de FDA. Andere ingrediënten worden toegevoegd als vulstoffen in CzAsami. Bedrijven verkopen ze als een manier om hun winst te vergroten. Het is vaak het geval dat gevaarlijke ingrediënten, zoals lood en arseen, worden gevonden in ‘Ayurvedische’ supplementen, waarvan wordt gezegd dat ze een zuivere kurkuma hebben. Andere zware metalen worden ook toegevoegd aan CzAsami. En dit alles kan een zeer negatieve invloed hebben op het menselijk lichaam.

Supplementen met kurkuma

Curcuma heeft een zeer mild effect op het lichaam, dus de resultaten zijn niet altijd direct zichtbaar. Het duurt meestal ongeveer een of twee dagen voordat de kurkuma helpt met gastro-intestinale problemen, huidirritatie en ontsteking.Het duurt een maand of langer voordat een persoon wacht op de positieve voordelen van kurkuma voor het cardiovasculaire systeem als ze worstelen met een hoog cholesterol of atherosclerotische plaquevorming op de slagaderlijke wanden. Deze tijd kan worden verminderd door knoflook te gebruiken als begeleiding bij chAsami.

Kurkuma mag echter nooit worden gecombineerd met andere geneesmiddelen op het hart of bloedverdunners, omdat het het bloed te veel kan verdunnen. De tijd die u nodig hebt om curcuma-supplementen te nemen om de effecten van gewichtsverlies te zien, is niet meetbaar, omdat het metabolisme van elke persoon anders is.Er zijn meldingen geweest van een paar kilo minder in minder dan twee weken. Maar aangezien deze meldingen afkomstig waren van mensen die helemaal niet probeerden af te vallen, vonden sommige deskundigen dat gewichtsverlies kon hebben plaatsgevonden omdat de kurkuma de symptomen van andere chronische ziekten die patiënten hadden getroffen, verlichtte.

Voordelen van kurkuma – hoe kunnen ze worden samengevat?

Alle voordelen van curcuma-thee en curcuma-poeder zijn kurkuma-achtige producten. Ze maken het een belangrijke gezondheidsstof. Er is echter meer onderzoek nodig naar kurkuma om te bepalen hoe goed het kan werken bij de behandeling van chronische ziekten. Daarom moet kurkuma niet worden beschouwd als een “remedie” voor kanker, diabetes of obesitas.In de meeste gevallen is de stof zeer veilig, omdat de enige bijwerkingen die het kan veroorzaken voornamelijk te wijten zijn aan extract van zwarte peper, gecombineerd met het om de absorptie van kurkuma door het lichaam te verhogen. Degenen die het kruid echter gebruiken, moeten voorzichtig zijn met het curcuma-merk dat ze kopen.

Veel producenten van curcuma-supplementen voegen lood, arseen en gevaarlijke zware metalen toe aan hun producten. Dus als u deze stof wilt proberen, moet u een fatsoenlijk voedingssupplement of thee nemen.

Hoewel de meeste van de verkochte curcumasupplementen niet worden gecontroleerd door de FDA, moeten degenen die biologisch willen zijn worden gecontroleerd door de FDA om te bewijzen dat hun producten eigenlijk geen chemicaliën of andere schadelijke ingrediënten bevatten. Het is ook belangrijk om te zoeken naar een fabrikant van supplementen die in de Verenigde Staten is gevestigd, omdat andere landen in de wereld niet zulke precieze veiligheidsnormen hebben.

Marjoleine Nines

In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn .
Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben.

Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus.
Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *