Crohna, Sprue of Adults

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Secundaire aandoeningen van absorptie (resorptie-uitkeringen) treden voornamelijk op in het geval van verwijdering van de maag (resectie), aanwezigheid van maagkanker, pancreasfibrose, ernstige geelzucht, ernstige diabetes, lambliose, hormonale stoornissen, enz.

Ingebouwde malabsorptie

De aangeboren ziekten omvatten het volgende in :.

Cystinurie is een aangeboren aandoening van de absorptie van aminozuren – cystine, lysine, arginine en ornithine – die de hoeveelheid cystine in de urine verhoogt. Cystinurie creëert cystine afzettingen, kristallen en nierstenen in de nieren. De behandeling is geassocieerd met het gebruik van grote hoeveelheden vloeistoffen en geneesmiddelen voor de alkalisatie van urine.

Hartnup-team

Het syndroom van Hartnup is een ziekte waarbij de absorptie wordt verlaagd, wat resulteert in de uitscheiding van vele aminozuren in de urine, m. onder andere tryptofaan, leucine, fenylalanine en indolescente verbindingen en de synthese van nicotinezuur is verminderd. Patiënten ervaren veranderingen op de huid blootgesteld aan zonlicht, gerelateerd aan overgevoeligheid voor UV-stralen (photodermatosis), erytheem, korsten en littekens. Bij de behandeling van Hartnup-syndroom neomycine wordt vitamine PP (nicotinezuuramidide) gebruikt.

Blauwe luierenset

Blue Nappy-syndroom is een genetische ziekte die bestaat uit een aandoening van tryptofaan-absorptie. Het leidt tot nefrovalcinose. Tryptofaan is in de darm bacterieel gedegradeerd tot indolstoffen, die na uitscheiding door de nieren en contact met lucht oxideren, waardoor de kleur van urine in blauw verandert. Blauw luiersyndroom kan leiden tot kleine nierverkalking (nefrocalcinose).

Acrodermatitis enteropathica

Acrodermatitis enteropathica (Brandt-syndroom) wordt veroorzaakt door het ontbreken van enzymen van amberdehydrogenie en leucocylamine peptidase in het darmslijmvlies. Dit verstoort de absorptie van zink (er is een tekort aan zink in het lichaam). De behandeling van Acrodermatitis enteropathica is gebaseerd op de toediening van zink (zinksulfaat).

Abnormale opname van suikers

Stoornissen van suikerabsorptie worden gewoonlijk geassocieerd met intolerantie voor disachariden zoals sucrose, maltose of lactose. Van deze suikers is lactose het meest aangetast en wordt geassocieerd met een tekort aan lactase, een pancreasenzym dat lactose ontleedt tot eenvoudige suikers. Intolerantie voor sucrose en isomaltose verbetert met de leeftijd. Stoornissen in de absorptie van disacchariden kunnen ook secundair voorkomen, m. onder andere bij viscerale aandoeningen, lambliose, de ziekte van Crohn, volwassen spruw.
Zhaneta Malec

– Interne ziektes “, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.
– Interne ziekten “, Franciszek Kokot, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.
– Interna “, Włodzimierz Januszewicz, Franciszek Kokot, ed.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*