Chronische stolling Interstitiële nierontsteking

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Chronische nierinsufficiëntie met katheters is vaak asymptomatisch of licht verergerd. De cursus kan worden verborgen, op de lange termijn, gemaskeerd door de basisziekte.

In gevallen van analgetische nefropathie is anemie als gevolg van nier-erytropoëtine-deficiëntie en toxische rode-celbeschadiging een vroeg symptoom. Patiënten melden zwakte, vermoeidheid, verlies en vervorming van eetlust, gewichtsverlies. De huid is grijsbruin van kleur.

Daarnaast zijn er symptomen van de onderliggende ziekte en niet-karakteristieke veranderingen in laboratoriumtesten in de vorm van een verminderde relatieve dichtheid van urine, aanwezigheid van witte bloedcellen, eiwit en glucose in de urine. Het creatinine- en ureumgehalte in het bloed stijgen met toenemende nierfunctiestoornissen. Niet-respiratoire acidose met elektrolytenstoornissen verschijnt.

De diagnose is gebaseerd op het klinische verloop en de resultaten van laboratoriumtests van bloed en urine. Beeldvormende onderzoeken – echografie en computertomografie van de nieren – zijn nuttig bij het bepalen van de diagnose. Slechts uitzonderlijk wordt een biopsie uitgevoerd. Bij de differentiatie moet rekening worden gehouden met chronische pyelonefritis, primaire en secundaire vormen van chronische nieraandoening en nierspoelziekte.

Behandeling van chronische spoel interstitiële nierziekte

De basis voor de behandeling van chronische coil-jejunctomyelitis is de eliminatie van factoren die leiden tot de ontwikkeling van de ziekte, waaronder onmiddellijke stopzetting van geneesmiddelen, minimalisering van blootstelling aan cadmium en lood. Het is belangrijk om de uraatbodem goed te behandelen, de niveaus van calcium, cystine, oxaalzuur en kalium in het bloedserum te normaliseren. Bovendien verschilt de behandeling niet van die van andere chronische nieraandoeningen.

Helaas is dit type nefropathie ongeneeslijk en kan alleen de progressie van de ziekte worden vertraagd of de nierfunctie worden gestabiliseerd. In sommige gevallen ontwikkelt zich nierfalen in de eindfase en treden complicaties (meestal urineweginfecties) op. Een positieve correlatie tussen de ziekte en de incidentie van tumoren in de urinewegen is ook aangetoond, vooral in het geval van nefropathie veroorzaakt door pijnstillers.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*