Centraal zenuwstelsel mycoses

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Mycoses van het zenuwstelsel worden gekenmerkt door een traag klinisch verloop, met geleidelijk toenemende symptomen. Er zijn veel voorkomende symptomen, ondanks de werking van verschillende pathogenen. Vaak laat het klinische verloop van de ziekte ons niet toe om de pathogeen die de ziekte veroorzaakt te beoordelen.

Candidose wordt veroorzaakt door Candida albicans-infectie (meestal), meestal met een bijkomende stoornis van cellulaire immuniteit van het lichaam. Soms is er een infectie tijdens de ziekenhuisopname. De schimmel komt via bloed in het centrale zenuwstelsel en de ziekte komt voor in de vorm van meningitis.

Het dominante symptoom is hoofdpijn en andere symptomen die gepaard gaan met verhoogde intracraniale druk (misselijkheid, braken, psychische stoornissen). De test identificeert de symptomen van de band (bijvoorbeeld de nekstijfheid) en de aanwezigheid van een stasisschijf bij het onderzoeken van de fundus van het oog met een kijkglas, de ziekte gaat gepaard met koorts en vaak ontwikkelt hydrocefalie zich als een complicatie.

Cryptokokkose wordt veroorzaakt door de schimmel Cryptococcus neoformans, die over de hele wereld wijdverspreid is. In de regel vindt de infectie plaats via inademing – veranderingen in de longen treden op, die bij heractivering schimmels in het bloed en vandaar in het centrale zenuwstelsel veroorzaken.

De ziekte komt meestal voor in de vorm van meningitis of hersenabcessen. Zwelling en syndroom van symptomen van verhoogde intracraniale druk verschijnen. Infectie in de vorm van cerebrale abcessen resulteert in focale symptomen die vergelijkbaar zijn met die waargenomen in tumoren. De lichaamstemperatuur kan correct zijn. Cryptokokkose van een ongewone gang veroorzaakt ischemische beroertes van de hersenen.

Aspergillose van het centrale zenuwstelsel wordt veroorzaakt door de passage van Aspergillus-sporen vanuit de lucht naar de luchtwegen of open wond, en vandaar door continuïteit van aangrenzende anatomische structuren of bloedbaan naar de hersenen.

In deze vorm van mycose is meningitis zeldzaam, maar de ziekte komt vaak voor in de vorm van abcessen of verschillende hersenabcessen of encefalitis. De symptomen worden gedomineerd door hoofdpijn, maar epileptische aanvallen, bewustzijnsstoornissen en symptomen die gepaard gaan met schade aan specifieke structuren van het centrale zenuwstelsel kunnen voorkomen.

Diagnose van mycose van het centrale zenuwstelsel

De ziekte wordt vermoed bij patiënten met een geschikte klinische voorgeschiedenis, symptomen en co-existentie van immunodeficiëntie. De diagnose kan worden gesteld door de aanwezigheid van de schimmel in de hersenvocht te bevestigen.

Veronderstellingen kunnen de biochemische kenmerken van het fluïdum zelf onthullen – enigszins verschillend afhankelijk van het type schimmel dat de ziekte veroorzaakt, maar in het algemeen, ongeacht het pathogeen, kan het volgende voorkomen bij mycosen in het centrale zenuwstelsel: toename van het aantal cellen, toename in het eiwitniveau en verminderde glucoseconcentratie (veranderingen zijn niet-specifiek en vergelijkbaar treden op in het geval van bacteriële of virale infecties).

Beeldvorming moet worden gebruikt om de tomografie of magnetische resonantie van het hoofd te berekenen, wat de aanwezigheid van abcessen en hydrocefalus kan aantonen.

Behandeling van mycose van het centrale zenuwstelsel

Amfotericine B, azoolgeneesmiddelen (bijvoorbeeld Alkaline, Alkaline) worden gebruikt bij de behandeling van specifieke schimmels. fluconazol, voriconazol) en 5-fluorocytosine. Er zijn enkele aanwijzingen voor chirurgische verwijdering van de laesie. Daarnaast worden symptomatische behandeling en revalidatie gebruikt, evenals andere vormen van meningitis.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*