Breuken van de Ramien Bones

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Fracturen van de humerusschacht worden meestal waargenomen bij volwassenen en zijn “spiraalvormige” breuken met verplaatsing van breuken. Ze manifesteren zich door schoudervervormingen, zwelling en pijn, evenals beperking van de mobiliteit van ledematen. Soms worden grote hoeveelheden bloed verbloed als gevolg van een verwonding en wordt een enorm hematoom gevormd – dan is de arm hard en de huid gespannen.

Soms wordt bij dit type fractuur de radiale zenuw of de slagader van de arm beschadigd. Bij de behandeling is het doel de fracturen in te stellen met behulp van niet-invasieve methoden. Als dit niet mogelijk is, wordt een zachte dressing gedurende een periode van 6-8 weken aangebracht.

Fracturen van de humerusschacht beloven een goede prognose – vroege adhesie en gunstig herstel worden bereikt, zelfs in gevallen waar botfragmenten niet nauwkeurig zijn aangepast. De indicatie voor een operatie is zenuw- of arteriële schade.

Breuken van verdere humerus epifyse

Breuken in de verdere epifyse van de humerus zijn meestal het gevolg van indirecte verwondingen. In de regel zijn dit supercraniale laesies, die meestal bij kinderen voorkomen. Ze manifesteren zich in pijn en zwelling van het ellebooggewricht, evenals in een significante beperking van mobiliteit in het gewricht.

Soms wordt de humerusarterie tegelijkertijd beschadigd, zodat tijdens de fractuur de bloedcirculatiestoornissen van de ledematen kunnen ontstaan. Behandeling van fracturen van verdere proximale epifyse van de humerus is conservatief. De fracties worden opgezet onder de anesthesie van de patiënt. Het is niet ongebruikelijk dat de procedure het licht sluit of de slagader beschadigt. Cervicale lus immobilisatie is voldoende.

Fracturen van het opperarmbeen in het ellebooggewricht

Breuken in het ellebooggewricht zijn meestal het gevolg van een directe verwonding. Uitgebreide schade aan de zachte weefsels van dit gebied komt vaak voor. Klinische symptomen zijn vergelijkbaar. Plotselinge en ernstige pijn verschijnt, het ellebooggewricht is oedemateus, de algemene contouren van het gewricht zijn wazig en de beweging van het ledemaat is verminderd.

Bij transthoracale fracturen van humerusbotten zijn fracturen vaak talrijk en klein, wat therapeutische procedures zeer moeilijk maakt en zowel chirurgische als niet-operatieve therapieën vaak niet de beoogde resultaten opleveren, er is geen volledig herstel van mobiliteit binnen het ellebooggewricht.

Een plotselinge en sterke samentrekking van de spieren bevestigd aan de structuren van de laterale condylarisatie en mediale epicondylarisatie is de oorzaak van hun loslating en verplaatsing van de fragmenten. Soms wordt deze splinter in het ellebooggewricht getrokken als deze getraumatiseerd is.

Bij breuken met een geringe verplaatsing is het voldoende om de ledemaat op de neklus of in de gipsromp onder een hoek van 90 graden te immobiliseren – na 3-4 weken van een dergelijke behandeling is het raadzaam om te beginnen met revalidatie bestaande uit oefeningen van het ellebooggewricht . Als er significante bewegingen plaatsvinden, is een chirurgische behandeling vereist.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 523 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*